Nou la Romstal – stații de tratare a apei cu rășini schimbătoare de ioni

Actualizat la 25 March, 2021 at 01:12 pm

În funcție de problemele cu care ne confuntăm putem alege de la variante simple de sisteme de filtrare și tratare, care rețin din apa de băut suspensii solide sau materii sedimentabile precum rugina și nisipul, până la sisteme complexe care elimină sau neutralizează virușii și bacteriile dar și alți compuși periculoși pentru sănătate.

SISTEME CU SCHIMB IONIC

Sistemul de tratare a apei cu rasina schimbatoare de ioni este imbunatatit prin adaugarea altor medii cu scop de a reduce din apa alti poluanti ca de exemplu fier, amoniu. Rasinile schimbatoare de ioni atrag si retin ionii de calciu si magneziu dizolvati in apa si sunt inlocuiti cu ionii de sodiu. Cand se consuma volumul de apa intre doua regenerari, rasina se va regenera cu solutie de clorura de sodiu (saramura). Ciclurile regenerarii sunt: Backwash (Spalare inversa), Brine draw (Alimentare cu saramura), Rinse (Clatire) si Refill (Reumplere)

 • -DEDURIZATOR VALROM SOFT 10
 • -DEDURIZATOR VALROM SOFT 18
 • -DEDURIZATOR VALROM SOFT 25
 • -DEDURIZATOR, DEFIERIZATOR VALROM MIX 25

Sistemele de tratare și filtrare apă (stații de dedurizare aquaPUR SOFT cu by-pass) reduc duritatea din apă eliminând riscul depunerilor de calcar.

Avantaje

Stațiile de dedurizare sunt echipamente fiabile de înaltă calitate dotate cu rășină DOWEXTM-HCRS/S care prin eliminarea durității apei:

 1. reduc consumul de detergenți;
 2. reduc consumul de energie;
 3. mențin sau prelungesc durata de viață a instalațiilor, a mașini de spălat rufe sau vase, a centralei termice sau boilerului etc;
 4. elimină costurile cu reparațiile generate de daunele provocate de duritatea apei;
 5. previne albirea bateriilor, chiuvetelor și a obiectelor sanitare în contact cu apa.

Atenție!

 • Sistemele au nevoie de conectare la canalizare.
 • Proiectate pentru a fi montate în incinte protejate de îngheț, temperaturi excesive.
 • Vor fi folosite NUMAI pentru circuitele de alimentare cu apă rece.
 • Unde apa este nesigură din punct de vedere microbiologic sau unde calitatea apei este necunoscută, este necesară o analiză a apei precum și dezinfectarea instalației și a sursei de apă. În această situație se recomandă contactarea unui specialist.

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *