Minimalismul în baie: tendință de design sau stil de viață? 10 pași simpli pentru o baie în stil minimalist

Actualizat la 27 March, 2020 at 09:08 am

Baia modernă in stil minimalist a devenit omniprezenta in recomandările designerilor, arhitecților și specialiștilor in amenajări interioare. Este soluția estetica a ultimilor ani pentru a face fata la agitația, aglomerația si zgomotul de fond care ne agresează in viața de zi cu zi.

Iată 7 pași simpli pentru a obține acesta estetica, plus 3 recomandări bonus care necesita o minima investiție din partea ta.

1. Renunța la lucrurile care nu îți mai folosesc

Verifica dulapurile și sertarele și fa un scurt inventar. Dacă nu ai mai folosit un produs cosmetic sau de îngrijire in ultimul an, atunci sunt slabe șanse sa mai fii interesat sa-l folosești vreodată. Asta dacă nu a expirat între timp. 

In cazul in care ai mai multe exemplare din același produs, aduna-le și depozitează-le separat intr-o debara. Dacă nu ai aceasta opțiune, atunci trebuie sa rezisti promoțiilor de tipul X+1 gratis. Pur și simplu nu îți permiți acest lux. Vei uita de ele, in tot acel amalgam de produse, pana la momentul in care ajung in categoria lucruri care nu îți mai folosesc pentru ca au expirat sau pentru ca te-ai plictisit de ele. Este important sa cumpărăm in mod responsabil, nu doar pentru a economisi bani, ci și pentru a limita risipa de resurse și crearea unui surplus de deșeuri. Este cu atât mai rău dacă sunt ambalaje de plastic, dar aceasta este o alta discuție.

2. Nu păstra medicamentele in baie

Exista încă aceasta perceptie conform căreia medicamentele, plasturii, fașele și alte produse de acest gen trebuie păstrate in baie, “la indemana”. Trebuie sa știi ca umiditatea și caldura le deteriorează in timp, motiv pentru care păstreaza in baie doar ceea ce administrezi zilnic sau cel mult săptămânal. Restul medicamentelor se depozitează separat, intr-o încăpere uscata și, de preferat, ferite de lumina puternica. Poti folosi un dulăpior pentru medicamente, care sa poată fi încuiat pentru siguranța copiilor.

 

Găsesti aici câteva propuneri pentru dulăpioare de baie aflate acum la reducere de preț.

3. Eliberează suprafețele deschise și pune toate acele lucruri împrăștiate pe chiuveta sau pe etajere intr-un dulap sau intr-un sertar

Suprafețele libere, curate sunt cheia acestui stil de amenajare. Fiecare lucru trebuie sa aibă un loc al sau, ascuns vederii. Urmează aceasta regula: ce folosești in mod frecvent e pus in fata sau in sertarul cel mai accesibil. Produsele mai voluminoase și pe care le folosești mai puțin păstrează-le in spatele dulapurilor sau al sertarelor sau, și mai bine, in cutii de depozitare sub chiuveta.

Vezi aici colecția noastră de mobiliere de baie cu sertare compartimentate ergonomic și spații de depozitare ample.

4. Senzația de ordine vine și din estetica produselor/ambalajelor

Sunt produse al căror ambalaj este o încântare. Pana la urma și asta face parte din experiența folosirii unui produs. In acest caz, nu ascunde produsul ci expune-l ca obiect de decor.

Pentru produsele care nu au legătura cu estetica și cromatica pe care ți le-ai propus, dar ai totuși nevoie sa fie ușor accesibile, investește in accesorii de baie dedicate. Exista acum in oferta magazinelor dispensere de săpun, savoniere, borcane de sticla intr-o multitudine de nuanțe și finisaje. Nu necesita fixare in perete, ceea ce le face ușor de înlocuit in cazul in care dorești acest lucru.

Găsești inclusiv in oferta noastră o selecție de accesorii de baie stative de foarte buna calitate, in culori neutre, cu finisaj metalic sau texturat, care dau un plus de elegantă oricărei bai.

5. Subsidiar recomandării de mai sus, folosește înțelept obiectele decorative in baie

Lumânările parfumate, difuzoarele de parfum, florile uscate, scoicile sau bureții de baie, pot fi extrem de atractive și interesante. Însă, dacă nu ai suficient spațiu in baie, și asta putem spune cam despre orice baie de apartament, atunci mai bine evita-le. Vor aduna praful, vor face baia sa para aglomerata și greu de întreținut.

Îți recomandam sa alegi ca piese de decor obiecte funcționale executate elegant, din materiale de calitate, care sa dea un plus de finețe băii. Poți alege un cos de gunoi discret, un cos de rufe simplu sau o savoniera cu finisaj natural care vor pune mult mai bine in valoare o baie ordonata și aerisita.

 

Vezi aici o selecție de coșuri de gunoi sau coșuri de rufe in finisaje naturale de metal, lemn sau pânza.

In aceeași ordine de idei, prosoapele de baie in culori neutre și chiar hârtia igienica pot fi depozitate in baie la vedere, fără sa deranjeze estetic. Dimpotrivă, vei avea la îndemâna lucruri de care chiar ai nevoie și vei elibera spațiul de depozitare atât de necesar de sub lavoar sau din dulapuri.

6. Poți improviza soluții de depozitare folosind coșuri, cutii, vase ceramice sau sticle, care sunt mult mai potrivite unei bai in stil modern minimalist

Dacă spațiul nu îți permite sa montezi un mobilier de baie cu lavoar, dar ai poate o nisa îngusta in care nu pare sa încapă nimic folosește acel spațiu pentru o coloana de baie. De obicei sunt parte dintr-un set de mobilier de baie cu oglinda, dar pot fi achiziționate și separat. 

Găsești aici o selecție interesantă in oferta Romstal.

7. Dulăpioare de baie suspendate

Cu o minima investiție poți opta pentru dulăpioarele de baie suspendate pe perete și chiar dulăpioarele cu oglinda și polița de depozitare plasate deasupra chiuvetei. Sunt o excelenta soluție de depozitare pentru produsele de îngrijire pe care le folosești zilnic, fără sa încarci inutil spațiul de pe lavoar sau de pe cada.

 

Pentru cei dispuși sa meargă un pas mai departe in amenajarea băii lor minimaliste avem 3 propuneri de amenajare a baii, care implica schimbari ceva mai substantiale, dar si beneficii pe masura.

8. Baterii de baie moderne

Înlocuiește bateriile de baie și setul de dus cu variante simple și moderne, care au inclusiv opțiuni de economisire a apei. Pentru ca acum este posibil sa faci aceasta alegere la un preț accesibil.

Găsești aici mai multe variante de baterii de baie, dușuri și seturi de dus, coloane de dus din care poți alege in funcție de stilul preferat și bugetul de care dispui.

9. Perete de duș

Înlocuiește perdeaua de dus cu un perete de sticla pentru dus sau perete de sticla pentru cada. Transparenta sticlei va da un plus de elegantă și un aer modern baii.

Vezi aici oferta noastră.

10. Gresie și faianța în nuanțe deschise

Optează pentru gresie și faianța in culori neutre, deschise, precum gri, bej și chiar alb.

Vezi aici colecția noastră de gresie și faianța la care poți adauga listuri și decoruri discrete, dacă simți nevoia unei suprafețe texturate.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

One thought on “Minimalismul în baie: tendință de design sau stil de viață? 10 pași simpli pentru o baie în stil minimalist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *