Epurarea apei, un alt mod de a proteja natura

Actualizat la 20 November, 2018 at 02:55 pm

Promovăm zi de zi produse care ne fac viața mai ușoară și care, în același timp, au grijă de natură. În acest articol ne-am gândit să aducem în discuție un întreg proces menit să protejeze mediul înconjurător, epurarea apei.

Epurarea reprezinta procesul complex de retinere si neutralizare a substantelor daunatoare dizolvate din apele uzate industriale sau menajere. Procesul are ca scop imbunatatirea calitatii acestor ape pentru a putea fi deversate ulterior fara a prejudicia mediul inconjurator. Un alt avantaj adus de procesul de epurare este ca apa poate fi chiar refolosita in anumite domenii sau procese tehnologice.

Așadar o staţie de epurare este absolut necesară pentru a menține un mediu curat. Epurarea apelor uzate se face in functie de caracteristicile apei putand fi mai mult sau mai putin complexa. Astfel avem statii de epurare simple mecano-biologice sau statii epurare complexe. Epurarea se realizeaza in mai multe etape. Produsii finali ai procesului de epurare dintr-o statie de epurare sunt: apa purificata in diferite grade, functie de proces si de starea ei initiala, dar si namoluri.

Pentru a alege cea mai potrivita statie de epurare este recomandat sa se ia in considerare diferiti factori precum existenta unui teren potrivit pentrui acest tip de proces, inapt pentru alt tip de activitate, posibilitatea asigurarii zonei de protectie sanitara in jurul statiei de epurare, obligativitatea asigurarii gradului de epurare necesar, distanta fata de emisarul in care se deverseaza apele purificate, cantitatile de namoluri rezultate in fiecare proces de epurare si posibilitatile de depozitare sau de distrugere a lor, posibilitatea asigurarii statiei de epurare cu personal calificat. Bineinteles ca alegerea celui mai bun sistem de epurare este dictata de volumul de apa epurata zilnic si de natura apelor uzate.

Apele uzate menajere sunt rezultatul utilizarii apei potabile pentru satisfacerea nevoilor gospodaresti și de igiena din cadrul unei locuințe, bucarie, toalete, dușuri și bai. Consumul unei persoane se estimeaza la circa 80-200 litri/zi, in funcție de gradul de confort.

In situatia in care nu sunteți conectați la un sistem centralizat de canalizare, Romstal va recomanda soluțiile de epurare de la Valrom, soluții produse integral in Romania. Echipamentul poate fi livrat atat ca instalatie gata de folosit sau poate echipa bazine existente, din materiale plastice sau beton.

Produsele Valrom sunt uşor de montat și au o performanţă crescută dând un randament de epurare biologic de peste 95%. Ele au un consum minim de energie fiind dotate cu ultimele tehnologii pentru a face economie de resurse. Unitatile detecteaza automat lipsa de apa in alimentare și trece in regim de “vacanța”. Produsele noastre asigură o apa epurata clara, fara miros, care poate fi deversata in ape curgatoare sau direct in sol permeabil.

În imaginea de mai sus aveți o stație de pompare complet automatizată, utilizata ca punct de colectare şi pompare a apelor uzate şi/sau a apelor pluviale din zonele aflate sub nivelul reţelelor de canalizare interioară, pentru: subsoluri tehnice, garaje subterane demisoluri, beciuri, pivnite, crame etc. Stație de pompare automatizata este destinată colectării și pomparii apelor uzate provenite din cladirile rezidentiale cu subsol tehnic, a carei conducta interioara de evacuare se afla sub nivelul rețelei exterioare de canalizare. Ea reprezinta totodata și soluția profesionala ce permite reamenajarea subsolului cladirilor individuale in scopul folosirii optime a acestora.

SEPARATOR DE GRASIMI

Utilizat pentru separarea și indepartarea uleiului și a grasimilor din apele uzate evacuate in sitemele de canalizare, pentru a evita colmatarea conductelor, corodarea şi mirosul neplăcut.

Grasimile si uleiurile organice sunt insolubile în apa si formeaza, în timp, depozite pe suprafata peretilor conductelor. Sectiunea disponibila pentru curgere se reduce, debitul va scadea iar într-un final conducta se colmateaza.

În sistemele de canalizare, depunerile de grãsimi pe suprafata peretilor conductelor suferã în timp o serie de transformãri chimice si biologice, cum sunt:

– hidrolizã;

– saponificare;

– oxidare;

– descompunere biochimicã.

Epurarea apelor uzate menajere se bazeazã pe procese aerobe întreținute prin barbotarea aerului si dizolvarea oxigenului în apã.

Beneficiile separatoruli de grăsimi

  • produs compact, usor, de mici dimensiuni;
  • conectare facila, fara un necesar de cunostiinte de specialitate;
  • montarea unui astfel de separator pastreaza curata instalatia de canalizare din aval, evitându-se colmatarea acesteia cu resturi alimentare;
  • sacul de colectare a namolului pastreaza bazinul miniseparatorului curat, ceea ce presupune spalari mai rare;
  • robinet de golire;
  • acces interior facil;
  • conectare prin fitinguri standard, fara a fi necesare adaptari speciale ale instalatiei de canalizare;
  • posibilitate de montare pentru chiuvete stânga sau dreapta, fara modificari sau folosirea unor adaptari speciale;
  • 100% reciclabil;

– contact minim cu mediul din interiorul separatorului.

Separatorul se monteaza suprateran pentru:

– orice tip de masina de spalat vase comerciala, pentru un debit maxim de 0,3 l/s;

– locuinte individuale, sub chiuveta de bucatarie.

REZERVOARE PENTRU APA

Rezervoarele reprezintă soluţia ideală pentru stocarea apei destinate uzului menajer, apei provenite de la ploi sau pentru combaterea incendiilor.

Aceste recipiente asigură rezistență mecanică, stabilitate și siguranță in exploatare.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 771 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *