Sisteme si statii de epurare Valrom

Actualizat la 25 March, 2021 at 01:19 pm

VALROM , s-a infiintat in anul 1996 facand parte din Grupul de firme Romstal. In momentul de fata este cel mai mare producator autohton al sistemelor de tevi din mase plastice, cat si alte articole din mase plastice. Valrom realizeaza ministatii destinate epurarii apei uzate menajere provenite de la locuinte care nu sunt conectate la un sistem central de canalizare. Acest sistem asigura respectarea normelor calitative, referitoare la deversarea apelor menajere in mediul natural si, implicit, diminuarea riscurilor asupra mediului si a sanatatii umane.fosa-septica

Confortul si sanatatea sunt protejate cu ajutorul acestor mini-statii de epurare compacte, care elimina toate inconvenientele foselor septice: mirosurile neplacute, mentinerea unor surse de infectii, vidanjarile repetate la intervale scurte de timp, etc.

Mini statia de epurare AquaClean CAP 1/4 LE este fabricata din LLDPE (polietilena lineara de joasa densitate) si poate deservi un debit de maxim 600 lt/zi fiind ideala pentru cladiri unifamilale de pana la 4 persoane consumul mediu de apa pe persoana fiind de circa 150 lt/zi.


statie-de-epurareMini statie de epurare aquaClean SBR 1/6 fabricata din acelai material preia maxim 1000 lt/zi recomandata pentru case in care locuiesc pana la 6 persoane.

Aceste mini statii de epurare sunt usor de intretinut, nu necesita operatii speciale efectuate de personal specializat si astfel beneficiaza de costuri reduse de exploatare. Montajul ingropat nu necesita contructie separata si rezulta astfel o serioasa economie de spatiu. Constructia  din polietilena cu ranforsari pe margini confera produsului rezistenta mare la montajul si deci durata mare de exploatare. Nu in ultimul rand volumul generos al recipientului confera avantajul unui interval mare de vidanjare si din nou costuri de intretinere reduse.

Pasii pentru montajul statiei de epurare:
1.Alegerea locului de asa natura incat vidanjarea si intretirea sa se poata efectua cu usurinta, iar
traficul peste rezervor sa nu depasesca 12.5 tone.
2.Se sapa o groapa astfel incat in jurul circumferintei bazinului sa ramana o distanta de circa 30-40 cm

montaj-statie-de-epurare

3.Partea inferioara a gropii trebuie sa fie perfect plata si recomandat este sa se toarne un radier de beton de 10-20 cm
4.Se introduce rezervorul in groapa si se ancoreaza simetric pentru a impiedica, in cazul unei eventuale cresteri a nivelului apei freatice, riscul ca rezervorul sa fie scos din pamant.

5.Se racordeaza la canalizare si la sistemul de evacuare ape epurate asigurand etanseitatea
6. Se umple spatiul din jurul rezervorului cu pamant sau nisip de granulatie cat mai mica si se compacteaza.
7. Se realizeaza racordarea electrica si se monteaza panoul de comanda intr-un spatiu acoperit.
8. Se umple rezervorul cu apa.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

2 thoughts on “Sisteme si statii de epurare Valrom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *