Gresie si faianta Undefasa-Spania!

Actualizat la 20 August, 2020 at 01:09 pm

UNDEFASA SA este situata in inima industriei de placi ceramice din Spania, zona Castellon-Alcora-Regiunea Valencia.
Produsele se vand cu succes pe intreg mapamondul. Interesul pentru piata din Romania este si va ramane unul special. Inca de la debutul pe aceasta piata s-a evidentiat o simbioza remarcabila intre designul si calitatea produsului Undefasa cu utilizatorii si consumatorii de placaje ceramice indiferent de marimea lor, persoane fizice, juridice, proiecte majore de investitii etc.

Gresie si faianta pentru baie.

Gresie si faianta pentru baie undefasa spring Gresie si faianta pentru baie spania undefasa padua

Este singura fabrica de profil din lume care are un depozit si logistica proprie in Romania (investitie 100% Undefasa SA Spania).

Satisfacerea cat mai multor gusturi si valori estetice cat si a nevoilor functionale cu mult peste standardul mediei au facut din Undefasa ca in
2006 sa detina cel mai mare procentaj de “brand-awareness” dintre toti producatorii spanioli de gresie-faianta prezenti pe piata din Romania
(revista CAPITAL, 2006).
Toate produsele ceramice comercializate de catre UNDEFASA SA, respecta standardele europene de fabricatie EN-101, ISO-10545 si ISO-14411. Acestea reglementeaza toate abaterile dimensionale admisibile (lungime, grosime, diagonale, ortogonalitate, concavitate etc) precum si caracteristicile tehnice cele mai importante ( absorbtia de apa, momentul de ruptura, rezistentela la flexiune, abraziune, dilatare termica, socuri termice,
zgariere, duritatea superficiala MOHS, rezistenta la inghet).

Gresie si faianta pentru bucatarie

Gresie si Faianta Undefasa
Gresie si Faianta Undefasa

Produsele din gama Undefasa se adreseaza in primul rand zonelor de placari din spatiile rezidentiale si publice (bai, bucatarii, living-uri) si satisfac o foarte mare paleta de gusturi si tendinte atat din punct de vedere dimensional cat si coloristic.
Colectiile acopera toate genurile si stilurile: antic, rustic, clasic, minimalist, modern, futurist, abstract.
Gama dimensionala este: 20×20, 33 x33, 41×41, 24 x 36, 28 x 44, 20 x 50, 33 x 60.

Cele mai reprezentative colectii cu cele mai mari vanzari si aprecieri din partea clientilor sunt: Abaco,Monaco, Mio Cid, Padua, Alamo,
Ariadna, Parma, Don Quijote, Spring, Dune, Milo, Trend etc.
Din 2007 Undefasa produce si placi portelanate, rectificate – sub brandul UNDEFASA PORCELANICO (atat gresie cat si faianta cu o robustete foarte mare (grosime 10 mm, MOHS 8) dar si cu o inalta tinuta a designului.

Ca si majoritatea placilor ceramice, gresia si faianta sunt produse rezultate prin arderea unor
mixturi naturale.
Exista arderea unor mixturi de argila (clay), nisip (sand), feldspat, quartz si alte substante
naturale.
Exista doua calitati de materie prima:
Pasta rosie-argila rosie,clay, sub forma de pasta colorata-nuante intre roz si caramiziu, deseori la gresie gri – mai ieftina
Pasta alba, argila sub forma de caolin – mai scumpa, folosita la fabricarea placilor portelanate sau chiar a placilor neportelanate.
Deci, din punct de vedere structural la UNDEFASA gresia si faianta pot fi pentru interior-placi pasta rosie glazurate si pentru exterior-portelanate glazurate (colectiile Ares, Cronos, Lignum, Stoner, Alhambra, Santiago). Placile ceramice din seriile Cronos si Lignum sunt rectificate.

Din cauza abaterilor dimensionale placile de gresie se sorteaza grupat pe loturi de acelasi calibru astfel incat dimensiunile placilor dintr-un lot sa fie cat mai apropiate cu abateri sub 0, 2 mm.
Pe scurt un asemenea lot poarta denumirea pe scurt de calibru si sunt in numar de 5-6 la un singur model. La toti producatorii din Europa calibrele se sorteaza in mod automat pe linia de fabricatie, iar aceasta se realizeaza mult mai strict decat o permit satndardele in vigoare.
Nuanta:
Din cauza unor factori incontrolabili in procesul de fabricatie (umezeala din atmosfera, puritatea aerului etc), placile ceramice chiar daca fac parte din acelasi model si au aceeasi culoare, au nuante diferite care sunt sortate la capatul liniei de productie-tot in loturi-la ora actuala, inca de catre factorul uman.

Duritatea:
Placile de gresie au duritatea cuprinsa intre MOHS 5 si MOHS 9 (MOHS 10=duritatea diamantului)
Placi glazurate=MOHS 5-7
Placi portelanate= MOHS 7-9

Rezistenta la trafic :
PEI I – redus-bai si dormitoare
PEI II – camere de zi
PEI III – balcoane, holuri, coridoare, camere hotel, cabinete medicale
PEI IV- intrari, terase, birouri, cladiri administrative (ex. toate placile rustice de la producatorii spanioli prezenti in Romstal)
PEI V- frizerii, brutarii, holuri de hotel, restaurante.

Absorbtie la umezeala:
-grupa I : sub 3 % (obligatoriu pentru placari exterioare)
-grupa II: intre 3%-10%
-grupa III: peste 10%
-placile portelanate au absorbtia < 0,5% (cea mai mica obtinuta in prezent 0,02%)

Undefasa foloseste pentru placile de interior (toate care nu sunt in sectiunea PORCELANICO), pasta rosie (absorbtia de apa >3%).
Pentru placile de exterior – portelanate, foloseste pasta alba (absorbtia de apa < 0,5 %).

Modulul de rupere (in special pt. gresia portelanata):

-marimea este importanta pentru placile utilizate in domenii industriale-N/mm patrat, in general gresiile portelanate trebuie sa aiba minim 45 N/mm2 .

zp8497586rq

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.