Trucuri de amenajare pentru băi mici

Amenajarea sau reamanejarea unei băi de mici dimeniuni reprezintă cu siguranță o provocare pentru proprietar. Astăzi prezentăm căteva trucuri care te vor ajuta să dai viață încăperii în cauză.

Gresia și faianța în culori deschise

În primul rând vom fi atenți să achiziționăm plăci ceramice în culori neutre, deschise care vor da impresia unui spațiu generos. Nuanțele de alb, crem, bej sau gri vor avea rolul de a oferi o senzație de liniște. Dacă se dorește un pic de epatare se poate opta pentru spargerea monotoniei cu adoptarea unur plăci decor sau chiar utilizarea unei nuanțe mai închise pentru a acoperi unul dintre pereții băii. În acest caz este vital să utilizați o iluminare pe măsură care să păstreze senzația de spațialitate. Dacă ați ales o faianță cu suprafață lucioasă veți observa că o iluminare corectă va face baia să strălucească la propriu.

Sanitare de dimensiuni mai mici

Bineînțeles ne dorim cele mai bune produse când vine vorba despre obiectele sanitare. Asta înseamnă că nu vom renunța la confort sau igienă doar pentru că spațiul băii nu este de mari dimensiuni. Pentru a obține calitatea visată vom utiliza lavoare înguste sau cu poziționare pe colț. Acestea vor fi completate de o baterie de lavoar cu montare pe perete care ne va ajuta să mai câștigăm spațiu. Același truc se aplică și pentru vasele wc; vom achiziționa vase cu proiecție scurtă sau care pot fi montate pe colț. Trucul de luat în seamă la achiziționarea sanitarelor îl reprezintă alegerea liniilor și formele rotunjite deoarece cele în linii drepte și pătrățoase au tendința de a micșora vizual încăperea.

Obiectele sanitare suspendate pot fi altă soluție care să vă mulțumească. Odată montate, sanitarele suspendate vor oferi un plus de spațiu, o curățare facilă a băii și un plus de igienă. Dacă ați optat pentru vasul wc suspendat atunci veți observa că deasupra rezervorului încastrat veți putea crea un spatiu generos de depozitare. De asemenea, lavoarul suspendat permite folosirea spațiului de dedesubt pentru depozitare odată cu alegerea unui mobilier de baie special conceput în acest sens.

Cabina de duș sau perete de duș în loc de cadă

Cu siguranță cel mai bun truc pentru mărirea spațiului în baie îl reprezintă renunțarea la o cadă de mari dimensiuni. Cabinele de duș cu uși glisante se dovedesc comode și eficiente pentru ca nu ai nevoie de spatiu suplimentar pentru deschiderea ușilor în afară. Alege cabine sau pereți de duș (nu mai trebuie montată o cădiță, aceștia utilizându-se deasupra unei scurgeri din gresie) cu sticlă clară, care lasă lumina sa treacă dând senzația de spațialitate.Familiile cu copii sau animale de companie care au totuși nevoie de o cadă pot alege o cabină de duș cu cădiță înaltă sau o cadă de dimensiuni mai mici.

Folosește oglinzi pentru a crea senzația de spațiu și luminozitate

Montați deasupra chiuvetei o oglinda de mari dimensiuni reușind astfel să transformați vizual mica baie intr-una ce va părea mai mare și mai spațioasă. De asemenea, pentru a obține un rezultat mai bun, puteți monta o oglindă mare pe unul din pereții liberi ai băii. O altă soluție de efect se dovedește utilizarea oglinzii în interiorul cabinei de dus. Modelele cu iluminare LED inclusă rezolvă optim și problema iluminatului în baie.

Alege rafturi și etajere cu montare pe pereți

Pentru că dispunem de un spațiu redus dar trebuie să depozităm toate cele trebuincioase unei băi funcționale (prosoape, produse cosmetice, produse de curățat) este necesară achiziționarea unor rafturi și etajere care să ne ajute să păstrăm lucrurile organizate. Dacă reușim să menținem ordinea vom elibera mult spațiul iar baia noastră micuță va indeplini toate condițiile necesare unei încăperi căreia ne va face plăcere să-i trecem pragul.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

One thought on “Trucuri de amenajare pentru băi mici

  • 30 May, 2018 at 08:34
    Permalink

    As adauga – regasirea in amenajare a liniilor orizontale care forteaza iluzia de largire a spatiului si evitarea liniilor verticale : de la accente de culoare pana la montarea pe orizontala a placilor de faianta de forma dreptunghiulara.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *