Gresie si faianta

Tendințe 2020 pentru gresie și faianță

Saptamana trecuta s-a incheiat Cevisama 2020, expozitie dedicata producatorilor din industria placarilor ceramice.

Profitam de aceasta ocazie ca sa punem pe hartie 5 tendinte in ceea ce priveste amenajarile cu gresie si faianta, tendinte pe care le vei intalni cel mai des in 2020.

Aceste tendinte au la baza inovatii de ultima ora in ceea ce priveste tehnologiile de productie, inclusiv imprimarea digitala prin care se adauga atat structura cat si grafica suprafetelor ceramice.

Inovatia in productie este sustinuta in paralel de un interes tot mai mare al arhitectilor pe zona de design, in special suprafetele de exterior, dar si prin abordari contemporane de design precum notele vintage sau retro care dau un plus de personalitate amenajariii.

Prin urmare, principalele trenduri in ceea ce priveste gresia si faianta in 2020 se refera la:

1. O reinterpretare moderna a placarii cu marmura

Rezervate pana acum pentru pardoseala, placile ceramice care imita marmura devin din ce in ce mai mari si se muta inclusiv pe perete, pe blatul din bucatarie sau chiar pe mobilierul din baie.

Una dintre cele mai interesante interpretari le gasim in colectia CR Lux de la Pamesa pe formate mari de 120X120cm sau 60x120cm.

Alte interpretari ale acestui trend, pe care le gasiti deja in oferta Romstal, sunt:

  • Venato, Undefasa

 

2. O reinventare pentru placarile cu aspect de lemn

Desi se mentine in tendinte de ani de zile, aspectul de lemn ramane in actualitate. Putem spune ca este o interpretare ceramica pentru sustenabilitate, protectia mediului si apropierea de natura in general, tendinte sociale atat de amplu adoptate in ultimii ani.

Tehnologia a permis o interpretare pe stilul care imita lemnul, in sensul ca a permis grafic includerea unor nuante si detalii inedite.

Oferta Romstal abunda in astfel de modele, in conditiile in care am tinut pasul in fiecare an cu aceasta tendinta. Mai mult chiar, e foarte posibil sa gasiti in aceasta perioada serii disponibile la pret redus.

  • Hampton, Undefasa

 

3. Industrial Chic

O antiteza a interpretarii lemnului, aspectul industrial al amenajarilor rezida in placari cu aspect de ciment, piatra sau caramida expusa.

Si acest stil este prezent de cativa ani in tendinte. Noutatea consta in faptul ca suprafetele sunt mai putin finisate, mai texturate, generand o impresie vizuala mult mai puternica.

Este un stil urban care continua trendul moden minimalist, prin imbinarea inedita a cimentului cu metalul sau lemnul.

Ce gasesti la Romstal:

  • Dust, Marazzi

 

4. Decoruri ample inspirate de natura

Dupa mai multi ani in care am fost fascinati de minimalism, ne intoarcem la décor ca si miscare vizuala. Decoruile nu mai sunt mici si discrete ci devin mari si indraznete. Modelele sunt inspirate si aici din natura cu flori si frunze mai mult sau mai putin stilizate.

Ca de exemplu

  • Gallery, Undefasa

 

5. Reintoarcerea la culoare

Odata cu decorurile vii revin in trend culorile.

Incepe sa se disipeze pasiunea pentru paleta de nuante neutre si incet incet, reintra in scena culorile.

Pentru moment nunatele sunt culori discrete, mate, inspirate, cum altfel, de natura.

Verdele salvie si portocaliul stins (terracotta) sunt acum in tendinte.

  • Sabin, Pamesa

Tu in care din aceste trenduri te regasesti cel mai mult?

4 thoughts on “Tendințe 2020 pentru gresie și faianță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *