Articole recomandate

Hota cu evacuare externă: tipuri și avantaje

Există multe modele și stiluri de hote de bucătărie, dar toate se încadrează în trei mari tipuri sau categorii principale: hotele clasice, hotele încorporabile sau hotele decorative de bucătărie. Deși toate hotele de bucătărie sunt fabricate cu același scop important de a elimina fumul, grăsimea și alte toxine din aer care provin din gătit și curățenie, unele aparate sunt mai eficiente decât altele.

Află care sunt diferitele stiluri de design și caracteristicile hotei de bucătărie, pentru a vedea ce tip de hotă cu evacuare este cel mai bun pentru bucătăria casei tale. De asemenea, află și cum poti alege electrocasnicele in functie de clasa energetica.

Deși este în mare parte trecută cu vederea, hota cu evacuare externă este de fapt unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Acestea sunt concepute pentru a elimina mirosurile, căldura și fumul care pot apărea în timpul gătitului. Fie că vorbim despre un model clasic, încorporabil sau decorativ, dacă nu ai o hotă cu evacuare externă, îți recomandăm să instalezi în casa ta unul dintre următoarele tipuri.

Tipuri de hote

Hotă clasică

Hotele de bucătărie clasice sunt opțiuni excelente pentru cei care preferă aspectul unei hote de bucătărie construite la comandă, spre deosebire de aspectul unui aparat mai vizibil. Ceea ce este grozav la inserțiile de hote de bucătărie este că poți construi un capac de hotă personalizat care să se potrivească cu designul corpurilor bucătăriei tale.

Hotele de bucătărie clasice acționează ca instrument de ventilație propriu-zis pentru camera în care gătești. Hota construită la comandă, pe de altă parte, acționează ca piesă estetică. Acest lucru îți permite să ai o mare putere de ventilație, menținând în același timp un design elegant care se potrivește perfect bucătăriei tale.

⏩ Pentru bucătării cu un aspect clasic, accesează oferta de hote de la Romstal și alege-ți un model preferat, care să finiseze stilul casei tale!

Hotă încorporabilă

Hota cu evacuare externă încorporată în corpurile de bucătărie este excelentă pentru proprietarul care dorește un design cu profil redus. Un lucru grozav la hotele de sub dulap este că nu trebuie să scoți niciun dulap înainte de a instala hota de bucătărie. O vei instala sub dulapul tău în loc să o instalezi pe perete. Cu toate acestea, dacă dulapul este prea aproape de aragaz, este posibil să dorești să ridici dulapurile suficient de mult pentru a oferi o zonă de amplasare ideală de 70 cm – 90 cm deasupra aragazului.

Pentru a asigura o ventilație adecvată a aerului, conducta pentru hota cu evacuare externă sub dulap este instalată fie în spatele hotei, în afara unui perete exterior, fie prin dulapul de deasupra hotei. Acest lucru este grozav, deoarece ajunge să îți economisească puțin mai mult spațiu pe perete datorită dimensiunii sale compacte.

⏩ Alege din gama de hote incorporabile un model care se potrivește bucătăriei tale și descoperă avantajele sale!

Hotă decorativă

Ai o insulă de bucătărie cu un aragaz instalat în ea? Dacă bucătăria ta este concepută astfel, poate dorești să iei în considerare instalarea unei hote de bucătărie pe insulă. Hotele de bucătărie de tip insulă sunt montate pe tavan, deasupra plitei și sunt ventilate în exteriorul casei cu ajutorul conductelor care trec de obicei prin tavan și ies prin acoperiș cu un capac de acoperiș sau printr-un perete exterior.

La fel ca o hotă montată pe perete, acest tip de hotă cu evacuare externă poate da bucătăriei tale un farmec deosebit. De la hotele de bucătărie de tip insulă din sticlă curbată la hotele clasice de tip insulă din oțel inoxidabil, există o mulțime de opțiuni frumoase din care poți alege pentru diferite teme de bucătărie.

⏩ Hotele decorative sunt moderne și, cu siguranță, amplasarea uneia în bucătăria ta va face o diferență enormă. Descoperă întreaga gamă de hote decorative de la Romstal.

Avantaje hotă cu evacuare

Iată 6 avantaje ale unei hote cu evacuare:

1.   Îmbunătățirea calității aerului

Poate că cea mai importantă sarcină a hotei este îmbunătățirea calității aerului din bucătărie. Cele mai bune hote sunt concepute pentru a elimina mirosurile, fumul, grăsimea și alți poluanți care sunt eliberați în aer în timpul gătitului.

Aerul poluat este aspirat printr-un ventilator motorizat și este fie transportat afară, fie filtrat și recirculat. Fără o hotă cu evacuare externă, aerul îți poate provoca posibile iritații ale ochilor, nasului și gâtului. În plus, hotele de aerisire ajută la prevenirea otrăvirii cu monoxid de carbon. Studiile arată niveluri ridicate de monoxid de carbon în bucătării, cauzate de utilizarea aragazului fără a porni hota de bucătărie.

2.   Confortul

Gătitul produce multă căldură, ceea ce poate face o bucătărie destul de inconfortabilă. Un alt mare beneficiu al hotelor de bucătărie este eliminarea excesului de căldură și a aburului, oferind un mediu de gătit mai plăcut. De asemenea, mirosurile de gătit pot persista mult timp după ce cina s-a terminat. Pornirea hotei de bucătărie ajută la aspirarea mirosurilor neplăcute și a aburului.

3.   Curățare mai ușoară

Fără o hotă de bucătărie, grăsimea și excesul de umiditate de la gătit pot crea o peliculă lipicioasă care este dificil de curățat. Folosirea unei hote de ventilație te ajută la prevenirea acumulărilor enervante de grăsime și va reduce la jumătate timpul de curățare. O ventilație adecvată ajută, de asemenea, la prevenirea dezvoltării bacteriilor și a mucegaiului, un avantaj cert pentru oricine suferă de alergii sau astm.

4.   Iluminat suplimentar

O hotă cu evacuare externă suspendată oferă iluminare suplimentară pentru gătit. De asemenea, iluminarea adecvată facilitează curățarea și asigură îndepărtarea tuturor grăsimilor și murdăriilor greu de văzut. Caracteristicile de iluminare pot varia de la cele de bază la cele mai moderne, în funcție de modelul pe care îl alegi.

5.   Eleganță

Hota cu evacuare externă nu este doar practică, ci poate fi și o completare elegantă a bucătăriei tale. În zilele noastre, hotele de bucătărie sunt disponibile într-o mare varietate de modele, astfel că poți căuta prin sute de modele, pentru a găsi varianta perfectă pentru bugetul tău, spațiul din bucătărie și stilul personal.

6.   O investiție bună

Conform experților imobiliari, dacă încerci să îți vinzi casa, asigură-te că bucătăria este la zi. O bucătărie atractivă, cu aparate moderne, adaugă o valoare de revânzare majoră casei tale. Alegerea pentru o hotă cu evacuare externă potrivită poate face o mare diferență în ceea ce privește aspectul și senzația bucătăriei, deci, vei vedea un randament bun al acestei investiții.

Hotele de ventilație joacă un rol esențial în bucătărie, deoarece ajută la circulația aerului și contribuie în mare măsură la estetica generală a spațiului. Bucătăria este adesea inima casei, așa că, fie că te muți într-un spațiu nou sau îți renovezi bucătăria de vis, este esențial să alegi o hotă de ventilație pentru bucătărie, care să fie atât elegantă, cât și funcțională. Cu toate acestea, având o mulțime de opțiuni de ventilație pentru bucătărie, alegerea unei hote cu recirculare sau cu evacuare externă poate fi copleșitoare. Așadar, ține cont de aceste aspecte pentru a achiziționa hota potrivită.

Sursă foto: Shutterstock

One thought on “Hota cu evacuare externă: tipuri și avantaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *