Care sunt avantajele pe care ti le ofera recuperatorul de caldura

Ne aflam in plina iarna si cu totii incercam sa ne incalzim cat putem de bine platind cat mai putin pentru combustibil, fie el gaz metan, lemn, peleti, etc.. Pe piata de profil au aparut tot mai multe instrumente care sa faciliteze incalzirea dar care, in acelasi timp, sa consume cat mai putine resurse. Este vorba despre produse eco precum pompe de caldura, cazane gazeificare sau centrale in condensatie. Astazi va prezentam insa un produs mai putin cunoscut care insa aduce avantaje de luat in seama, recuperatorul de caldura.

Tempero- Recuperatorul de calduraEste vorba de un produs prietenos cu mediul inconjurator care nu polueaza aerul. Recuperatorul de caldura ne ajuta sa facem o ventilare a spatiului evitand inspirarea de aer viciat, daunator sanatatii. TEMPERO 100 este un recuperator de caldura echipat cu doua ventilatoare centrifugale, unul ce extrage aerul din incapere iar cel de-al doilea introduce aer proaspat in incapere. Debitele de aer pe introducere/evacuare sunt complet separate in interiorul recuperatorului. Debitul de aer extras din incapere transfera energie debitului de aer proaspat introdus, moderand temperatura din incapere (cald pe perioada sezonului de iarna si rece pe perioada sezonului de vara) cu avantajul ca economiseste energie.

Are dimensiuni reduse ceea ce semnifica faptul ca poate fi instalat in diferite tipuri de incaperi: dormitor, baie, camera de zi, birou sau spatii inchise cu un grad de ventilatie insuficient. Recuperatorul de caldura TEMPERO asigura circulatia optima a aerului si ajuta la reducerea sau chiar eliminarea umezelii si a mucegaiului din incaperi.

Recuperatorul de caldura inlocuieste cu succes un alt echipament suplimentar de ventilatie, dar are si avantajul ca nu necesita tubulaturi sau alte componente. De asemenea, acest sistem elimina necesitatea achizitionarii de aparate de dezumidificare sau purificare a aerului. Astfel veti face economii considerabile nu numai la plata facturilor.

De acum nu va veti mai face griji in privinta calitatii aerului. Recuperatorul de caldura nu are nevoie de interventii si va scapa de grija aerisirii clasice prin deschiderea periodica a ferestrelor. Ia-ti si tu un recuperator de caldura si vei castiga atat din punct de vedere financiar cat si din cel al sanatatii.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

One thought on “Care sunt avantajele pe care ti le ofera recuperatorul de caldura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *