Centrale termice

Top cele mai bune termostate WiFi pentru centrală, controlate prin internet

Un termostat centrală WiFi, care se poate conecta la internet, face parte din sistemul automat de reglare și control al temperaturii ambientale într-o locuință, fiind un mic dispozitiv digital esențial pentru eficiență și confort termic. În rândurile următoare ale acestui articol, vei ajunge să descoperi cele mai bune termostate WiFi pentru centrala ta, cu control de la distanță prin internet.

Întrebare: centrală cu termostat sau fără

Până a intra în subiectul propriu-zis al articolului, mai ales că întrebarea asta încă este o adevărată odisee pentru unii proprietari de centrale, este important de știut și reținut că orice centrala termica moderna funcționează optim cu ajutorul unui termostat de ambient, respectiv un cronotermostat. Desigur, este o investiție suplimentară și, până la urmă, opțională, dar te vei convinge singur că merită. Cel puțin, noi așa credem.

Fără un termostat de ambient, centrala va fi „comandată” de temperatura apei din circuit. Treapta de încălzire selectată, respectiv termostatul intern al centralei care reglează apa din circuit, va furniza o temperatură interioară poate mult prea mare, asta însemnând disconfort termic și consum inutil de gaze sau curent electric, deoarece centrala funcționează într-un regim constant. Cu un termostat de ambient amplasat în cameră, poți controla electronic temperatura, de exemplu, o setezi la 22 de grade Celsius, iar centrala se va opri la scurt timp după ce se ajunge la temperatura setată de tine. De asemenea, va reporni centrala când temperatura scade sub valoarea setată de tine. Practic, te bucuri cu adevărat de ce înseamnă puterea confortului într-o locuință.

Prin urmare, răspunsul cert ar fi centrală cu termostat! Dacă mai este și un termostat controlat prin internet (WiFi), va fi cu atât mai practic și mai comod. Îți spunem îndată și care sunt avantajele unui termostat smart WiFi, deoarece este foarte probabil să vrei și tu unul.

Avantaje termostat smart WiFi și Wireless

 • Controlul temperaturii în funcție de gradul de confort dorit (setat), respectiv de recomandările medicilor specialiști în legătură cu temperaturile optime necesare organismului, care ar trebui să se regăsească într-un spațiu de locuit. Ca să faci asta, nici nu trebuie să atingi panoul de comandă al termostatului!
 • Un termostat centrală WiFi cu aplicație pentru smartphone înseamnă faptul că poți controla de la distanță, cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei și al conexiunii active la internet, temperatura și setările principale ale centralei tale din locuință. Asta se întâmplă grație tehnologiei de geolocație. Spre deosebire de un termostat mecanic și manual, mai ieftin, însă cu foarte puține opțiuni de control și fără automatizări (neprogramabil), termostatul WiFi este considerat un mic gadget pentru confortul tău de acasă. Mai mult, îl poți integra într-un sistem Smart Home preferat.
 • Termostatul smart wireless cu WiFi îți permite să îl montezi și să îl așezi acolo unde îți dorești, fără să mai ai grija firelor și găurilor prin pereți. Că tot suntem la acest subiect, este ideal să fie situat la o înălțime de 1,5 m distanță de sol, departe de sursele de căldură sau frig, care pot influența funcționarea acestuia. Astfel, este o idee foarte bună dacă îl ții în dormitor sau living, pe o comodă.
 • Centrala se oprește atunci când ajunge la temperatura ambientală setată din termostatul WiFi. Asta înseamnă un consum mai mic de resurse, respectiv facturi cu costuri mai mici, dar și un confort pe placul tău.
 • Funcții programabile în funcție de zi și noapte. Mai simplu spus, poți seta, într-un mod 100% personalizat, intervale orare de temperatură în funcție de momentele unei zile. În plus, centrala poate să funcționeze la o anumită temperatură minimă atunci când nu ești acasă. Vii din vacanță și vrei să ai locuința încălzită? Setează temperatura cu care vrei să fii întâmpinat, de pe telefonul tău mobil.

Cum alegi un termostat inteligent centrală

Uite care sunt principalele criterii pe care să le ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi un termostat centrală WiFi:

Brandul de termostat

Pe piața de echipamente de încălzire și accesorii există foarte multe branduri de termostate ambientale pentru centrala termică (și nu numai), însă sunt câteva demne de menționat și de avut în vedere pentru calitatea și experiența lor în soluții tehnologice, care îți ușurează viața și îmbunătățesc confortul termic. Așadar, poți merge cu încredere pe termostate de la Salus, Honeywell, Siemens sau Habitat.

Sistemul de încălzire

Înainte de a cumpăra orice termostat ambiental, asigură-te de compatibilitatea acestuia cu centrala termică pe care o ai în posesie.

Chiar dacă piața este variată și multe sunt considerate termostate universale, există și excepții pe care poate le omiți. De asemenea, trebuie să exploatezi la maximum toate funcțiile și opțiunile tehnice al termostatului ales. Mai mult, poate ești în căutarea unui termostat complex, all-in-one, care să controleze și sistemul de răcire al locuinței.

Nu ești convins de soluția aleasă sau ai un proiect amplu în plan? Scrie-ne 👉 aici pentru a-ți oferi sfaturi personalizate nevoilor tale, dar și recomandări de instalatori autorizați.

Semnal

La un termostat WiFi pot fi limitări tehnice dacă semnalul nu este corespunzător. Asigură-te că semnalul WiFi este unul bun și nu interferează sau nu este blocat de foarte multe structuri fizice din locuință, cum ar fi pereții.

De asemenea, dacă folosești mai multe echipamente WiFi simultan, asigură-te de contractarea unui pachet optim de internet.

Parametri de lucru

Histereza și sensibilitatea sunt două aspecte foarte importante în parametrii de lucru ai unui termostat.

Histereza face referire la diferența dintre temperatura setată pe termostat și cea ambientală. De exemplu, dacă setezi o temperatură de 22 de grade Celsius pe termostat, acesta permite ca temperatura ambientală să scadă înainte de a reporni centrala pentru a ajunge, din nou, la temperatura setată de tine. O histereză mai mică de 2 grade Celsius înseamnă o eficiență bună a termostatului.

Sensibilitatea face referire la acuratețea cu care un termostat citește valoarea temperaturii ambientale din locuință. Un termostat bun nu ar trebui să afișeze o eroare mai mare de 1 grad Celsius.

Facilități

Un termostat smart WiFi vine cu setări pentru internet, un afișaj LCD ofertant, dar și butoane de control touchscreen intuitive. În plus, partea programabilă și funcțiile specifice sunt esențiale la un asemenea dispozitiv digital, ce se poate integra chiar și într-un Smart Home.

Urmărește cu atenție toate specificațiile termostatului, pentru a bifa facilitățile de care ești interesat.

Costul final

Nu în ultimul rând, costul final este decisiv. Termostatele WiFi sunt mai scumpe decât cele clasice, însă vin cu cel mai important beneficiu, acela de control de la distanță. Nu mai este chiar un moft, ci un pas în plus pentru un confort termic superior.

La Romstal, găsești termostate, indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție sau de sistemul de încălzire.

Top cele mai bune termostate WiFi, controlate prin internet

Alege cel mai bun termostat wireless (fără fir) și cu control prin internet (WiFi), din recomandările noastre pe care ți le propunem mai jos:

Termostat centrală WiFi Salus IT 500

Caracteristici speciale

 • Design modern și afișaj digital LCD, cu butoane tactile;
 • Accesare și control de la distanță prin conectare internet (WiFi);
 • Poate controla temperatura în una sau două zone ale locuinței sau o zonă și prepararea apei calde menajere (acm);
 • 6 programe cu 6 temperaturi/zi și 6 intervale orare.

Găsești 👉 aici detalii complete și oferta de preț pentru termostatul Salus IT 500.

 

Termostat centrală WiFi Honeywell T6R

Caracteristici speciale

 • Design modern și afișaj digital LCD, cu butoane tactile;
 • Compatibil cu aplicațiile de 24-230 V pornit/oprit și OpenTherm, precum centrale termice pe gaz, centrale combi (încălzire + acm) și pompe de căldură;
 • Control temperatură prin smartphone sau tabletă, de oriunde, prin intermediul aplicației Lyric – compatibilă cu Android și iOS;
 • Se poate conecta la un sistem Smart Home, așa cum este Apple Home Kit, Amazon Echo sau Google Home, pentru o experiență High-Tech;
 • Tehnologie inteligentă de geolocalizare (GPS) şi programare orară adaptabilă, în funcție de prezența sau absența din casă;
 • 6 programe zilnice presetate.

Găsești 👉 aici detalii complete și oferta de preț pentru termostatul Honeywell T6R.

 

Termostat centrală WiFi Habitat WT20

Caracteristici speciale

 • Display mare, care poate fi citit ușor, indiferent de condiții, prin iluminarea fundalului;
 • Pe display se afișează informații relevante, precum temperatura setată, temperatura măsurată sau ora;
 • Termostatul și receptorul sunt simplu de montat;
 • 5 butoane touchscreen care permit o utilizare intuitivă;
 • 4 perioade programabile pe zi;
 • Funcție de blocare pentru accesul copiilor;
 • Detectează fereastra deschisă;
 • Termostatul este furnizat cu o ramă de fixare pe perete, un suport pentru instalare mobilă și un receptor compact (montat pe suprafață).

Găsești 👉 aici detalii complete și oferta de preț pentru termostatul Habitat WT20.

 

Termostat centrală WiFi Salus RT310i

Caracteristici speciale

 • Ecran LCD monocrom;
 • Control prin internet, via conexiune WiFi, direct de pe smartphone sau tabletă;
 • Gata de utilizat: sincronizarea termostatului cu receptorul este făcută din fabrică;
 • Poate fi montat pe perete sau așezat oriunde vrei pe o suprafață plană (noptieră, comodă etc.), grație tehnologiei wireless de funcționare;
 • Mai multe moduri disponibile: Mod Programabil, Mod Vacanță (prin aplicația dedicată), Mod Manual;
 • Funcții de răcire/ încălzire;
 • Se poate utiliza în aplicații non voltaj sau alimentate cu 230V;
 • Dacă este instalat fără acces la internet, termostatul nu poate fi programat.

Găsești 👉 aici detalii complete și oferta de preț pentru termostatul Salus RT310i.

 

Termostat centrală WiFi Siemens RDS10

Caracteristici speciale

 • Ecran tactil LCD color, iluminat, ce permite o utilizare rapidă;
 • Aplicație mobilă pentru smartphone, care permite control de la distanță;
 • Algoritm PID patentat, cu autoînvățare;
 • Buton „Green leaf” (simbol frunză verde) pentru funcționare optimizată energetic;
 • Senzor integrat pentru indicarea calității aerului;
 • Funcționare automată conform unei programări temporale;
 • Intrări multifuncționale pentru contacte fereastră, senzori de telegestiune etc.;
 • Ieșiri de 2 relee pentru un echipament de încălzire, umidificator, dezumidificator sau boiler de apă caldă;
 • Termostatul dispune de 6 senzori de mare precizie: senzor de temperatură, senzor de umiditate, senzor de lumină, senzor de proximitate, senzor de prezență, senzor de detectare particule organice.

Găsești 👉 aici detalii complete și oferta de preț pentru termostatul Siemens RDS10.

 

Termostat centrală WiFi Ademco Honeywell Evohome

Caracteristici speciale

 • Unul dintre cele mai avansate termostate all-in-one de pe piață, cu tehnologie wireless și conexiune la internet WiFi;
 • Ecran color touchscreen, de dimensiuni mari, în limba engleză;
 • Total Connect Comfort App: aplicație gratuită, Android sau iOS, pentru control de la distanță de pe smartphone sau tabletă;
 • Poate controla până la 12 zone într-o locuință, fiecare zonă cu program individual;
 • Posibilitate setare 6 programe zilnice în intervalul orar dorit;
 • Control diversificat: din cameră cu ajutorul asistentului vocal, direct de pe ecran, de la distanță prin aplicație;
 • Măsoară temperatura reală din încăpere, respectiv indică temperatura setată pentru ambient, cu capacitatea de a optimiza confortul și consumul;
 • Poate funcționa cu orice centrală termică pe gaz sau electrică, cât și cu pompe de căldură (inclusiv cu funcția de răcire) sau cazane cu peleți (necesită setări avansate din meniu parametri);
 • Alte funcții inteligente încălzire: dozare putere cazan, compensare climatică (ține cont de temperatura exterioară prin aplicația AccuWeather), ECO vreme caldă sau „Winter Boost” pentru zilele reci de iarnă;
 • Compatibil cu o gamă extinsă de accesorii opționale: capete termostate wireless, controlere încălzire pardoseală, unități Open-Therm etc.

Găsești 👉 aici detalii complete și oferta de preț pentru termostatul Ademco Honeywell Evohome.

 

În concluzie, un termostat centrală WiFi, care se conectează la internet pentru un control deplin, de oriunde vrei, este un mic dispozitiv digital intuitiv și inteligent care o să te ajute să te bucuri de confortul constant pe care îl meriți în timpul sezonului rece, fără a consuma exagerat din resursele de care centrala ta are nevoie să funcționeze.

Sursa foto: Shutterstock, site producători

2 thoughts on “Top cele mai bune termostate WiFi pentru centrală, controlate prin internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *