Gresie si faianta

Tipuri de adezivi pentru plăci ceramice care garantează o lucrare de calitate

În această perioadă la Romstal aveți prețuri excelente la nenumărate serii de gresie și faianță de la producători recunoscuți precum Undefasa sau Rondine Group. Puteți revigora look-ul casei dumneavoastră cu plăci ceramice în culori deosebite sau care imită elemente din natură precum lemnul sau piatra.

Pentru a avea parte de o lucrare fără bătăi de cap este bine să luați în considerare și adevizul pentru gresie și fainață pe care-l veți utiliza. Weber vă propune o serie de adezivi care se pretează mai multor tipuri de suprafețe pentru a obține rezultatul mult visat.

ADEZIV WEBER ST10 PENTRU FAIANȚĂ-GRESIE DE INTERIOR, GRI [SAC 25kg]

Acesta este un adeziv sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale şi răşini sintetice, aplicabil în pat subţire şi mediu. ST10 se utilizează pentru lipirea plăcilor de gresie, faianţă şi materiale de construcţii similare cu absorbţie normală şi dimensiuni de până în 900 cm (30×30 cm), în locuinţe şi spaţii publice, pe pereţi şi pe pardoseli, la interior. Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment.

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Betoanele trebuie să aibă vârsta de maturizare, şapele o vârstă de minim 28 de zile, iar tencuielile absorbţie medie. Se vor îndepărta în prealabil straturile cu rezistenţă mecanică slabă. Neregularităţile până la 1 cm se pot repara cu weber.set ST10 cu o zi înainte de placare. Feţele plăcilor ceramice trebuie să fie curate, fără urme de grăsimi, uleiuri, praf sau alte impurităţi.

Plăcile se fixează pe suprafaţa de contact prin apăsare manuală, mişcându-le pe stratul de adeziv (la nevoie utilizând un ciocan de cauciuc), până la obţinerea unei suprafeţe plane. Plăcile trebuie aşezate în stratul de adeziv în limita timpului deschis (înainte de a se forma crustă pe suprafaţa adezivului). Pentru a asigura o suprafaţă de contact corespunzătoare, adezivul trebuie să acopere min. 65% din intradosul plăcii.

ADEZIV WEBER H20, HIDROIZOLANT, LIBER DE PRAF, PENTRU FAIANȚĂ-GRESIE INTERIOR/TERASE ACOPERITE, GRI [SAC 25kg]

Adezivul Weber H20 se utilizează pentru lipirea plăcilor de gresie, faianţă şi materiale de construcţii similare cu absorbţie normală la interior, exterior şi în special în medii umede (bucătării, băi, pivniţe, subsoluri, garaje). Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment şi pe hidroizolaţii (pe bază de ciment sau dispersie). Împreună cu hidroizolaţia weber.tec 822 şi chiturile de rost weber.color comfort formează sistemul de hidroizolaţie pentru băi

ADEZIV WEBER SET PORȚELANAT MAX2, LIBER DE PRAF, PENTRU GRESIE PORȚELANATĂ INTERIOR-EXTERIOR, GRI, [SAC 25kg]

WEBER SET PORȚELANAT MAX2 este un adeziv de calitate profesională, sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale, fibre de armare şi răşini sintetice, aplicabil în pat subţire.

Produsul este fabricat cu tehnologia inovativă ”Fără Praf” și este recomandat şi pentru plăci de dimensiuni mari.

Acest tip de adeziv se utilizează în special pentru lipirea plăcilor porţelanate, granitogres, klinker şi materiale de construcţii similare în interior, inclusiv la încălzirea prin pardoseală şi la exterior. De asemenea se folosește pentru lipirea plăcilor de gresie şi faianţă cu absorbţie normală la interior şi exterior. Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment, pe gips-carton şi hidroizolaţii (pe bază de ciment sau dispersie).

În cazul în care plăcile au dimensiuni mai mari (peste 40×40 cm), sau suportul este denivelat, adezivul se va aplica atât pe suport cât şi pe placă. Plăcile se fixează pe suprafaţa de contact prin apăsare manuală, mişcându-le pe stratul de adeziv (la nevoie utilizând un ciocan de cauciuc), până la obţinerea unei suprafeţe plane. Plăcile trebuie aşezate în stratul de adeziv în limita timpului deschis (înainte de a se forma crustă pe suprafaţa adezivului). Pentru a asigura o suprafaţă de contact corespunzătoare, adezivul trebuie să acopere min. 65% din intradosul plăcii în cazul placărilor în interior şi 100% la placările exterioare.

ADEZIV WEBER SET SUPERFLEX MAX2, LIBER DE PRAF, INTERIOR-EXTERIOR, GRESIE PE GRESIE, KLINKER, GRI [SAC 25kg]

WEBER SET SUPERFLEX MAX2 este un adeziv de calitate profesională, sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale, fibre de armare şi răşini sintetice, aplicabil în pat subţire. Este un produs excelent fabricat cu tehnologia inovativă ”Fără Praf”.

Se utilizează pentru lipirea plăcilor de gresie şi faianţă cu absorbţie normală, gresie porţelanată, granitogres, klinker, marmură, piatră naturală, marmură compozită şi materiale de construcţii similare la interior şi exterior.

Superflex max2 este recomandat pentru încălzire prin pardoseală, terase neacoperite, piscine şi alte aplicaţii speciale ce necesită un adeziv super-flexibil de calitate profesională.

Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment, pe gips-carton, pe hidroizolaţii (pe bază de ciment sau dispersie), lemn (OSB), metal.

Este recomandat şi pentru lipirea plăcilor de gresie pe gresie sau faianţă pe faianţă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *