Sistemele fotovoltaice ON-GRID

Actualizat la 20 November, 2018 at 09:57 am

Sistemele fotovoltaice ON-GRID sunt sisteme fotovoltaice ce sunt in mod obligatoriu racordate la reteaua de energie electrica si care au posibilitatea de a injecta energie in retea. Aceste sisteme nu au de regula baterii, dar pot fi prevazute cu sisteme de stocare a energiei pentru cresterea gradului de autoconsum (prin implementarea unui invertor HIBRID). In cazul in care furnizarea energiei electrice este intrerupta, invertorul ON-GRID isi intrerupe functionarea pentru protectia echipelor de interventie.instalatie-fotovoltaica-on-grid-5

Componenta sistemelor este simpla: invertor, panouri fotovoltaice, contor inteligent si accesorii (sisteme de prindere, cabluri, tablou, elemente de siguranta s.a.). Intrucat inverterul ON-GRID este legat in paralel cu reteaua, consumatorii pot sa ia o parte din energia produsa din panouri si restul din reteaua nationala. Daca se doreste, invertorul ON-GRID poate limita productia de energie la valoarea consumului, iar astfel nu este neaparat necesar contractul cu furnizorul de energie.panouri fotovoltaice

Sistemele fotovoltaice ON-GRID pot fi folosite in:

  • sectorul tertiar, in special in aplicatii unde exista consumuri mari pe timpul zilei: cladiri de birouri, hoteluri, pensiuni, showroom-uri, hale de depozitare, hale de productie, restaurante s.a.
  • parcuri fotovoltaice
  • sectorul rezidential: blocuri, ansambluri rezidentiale
  • case, vile (in special daca exista consum mare pe timpul zilei)

RomaniaRecomandari pentru a muta consumul de seara pe timpul zilei si a reduce consumul seara:

  • utilizarea de echipamente electrocasnice smart ce pot fi programate/pornite de la distanta (ex: masini de spalat, sisteme de climatizare s.a.)
  • utilizarea de invertoare smart ce pot comanda pornirea unor echipamente atunci cand exista supraproductie
  • scoaterea din priza a echipamentelor neutilizate pe timpul noptii

panouri solareIncepand cu anul 2021, orice cladire ce necesita autorizatie de constructie trebuie sa fie clădire al cărei consum de energie este aproape egal cu zero (cladire nZEB), respectiv clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care consumul de energie este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în proporţie de minimum 10%, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 771 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *