Sistemele fotovoltaice HIBRID

Actualizat la 20 November, 2018 at 09:56 am

Sistemele fotovoltaice HIBRID sunt sisteme fotovoltaice ce sunt in mod obligatoriu racordate la o sursa auxiliara de energie electrica (generator sau retea de energie electrica). Aceste sisteme nu injecteaza de regula energie in retea, insa pot fi prevazute cu accesorii in acest sens.

Energie panouri solareSisteme HIBRID prezinta un numar mai mic de baterii datorita prezentei sursei auxiliare si unul dintre principalele avantaje este acela ca poate functiona ca stabilizator si UPS: in cazul in care furnizarea energiei electrice este intrerupta, invertorul HIBRID comuta automat de pe retea pe baterii si asigura functionarea continua a consumatorilor.

Componenta sistemelor este urmatoarea: invertor, panouri fotovoltaice, baterii de stocare a energiei, controler/regulator de baterii si accesorii (sisteme de prindere, cabluri, tablou, elemente de siguranta s.a.).

Panouri solareSistemele fotovoltaice HIBRID sunt recomandate pentru:

  • sectorul rezidential: case, vile, ansambluri rezidentiale
  • sectorul tertiar, cladiri mici si medii unde se doreste si o solutie de back-up: cladiri de birouri, hoteluri, pensiuni, showroom-uri, restaurante, hale s.a.
  • cladiri in care exista posibilitatea racordarii la retea, dar exista caderi dese de tensiune (cladiri la periferia oraselor, zone rurale s.a.)
  • cladiri unde nu exista posibilitate de alimentare cu energie electrica sau racordarea este prea costisitoare (cabane, hoteluri, pensiuni, info turistic, ferme, stane, statii de reglare gaze, cabine de supraveghere s.a.)
  • cladiri unde se doreste realizare unui sistem de siguranta de tip UPS (servere s.a.)
  • cladiri unde se doreste cresterea gradului de autoconsum

Sistem fotovoltaic


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 777 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *