Panouri solareSolutii Eco

Sisteme fotovoltaice OFF-GRID

Cum produci energie verde in Romania? Nimic mai simplu! Alege sistemele fotovoltaice off-grid disponibile la Romstal si profita de energia gratuita si inepuizabila pe care ne-o da Soarele.

Intr-o ora, Pamantul primeste suficienta energie de la Soare pentru a acoperi intreaga nevoie a planetei timp de un an! Mai mult de atat, Romania are o pozitie geografica avantajata, ceea ce face ca productia de energie din panouri fotovoltaice sa fie o sarcina extrem de facila. In tara noastra, cu 1 kW putere instalata (aproximativ 4 panouri fotovoltaice) putem produce in medie 1200kWh/an, adica 1.2MWh/an.Panouri solare

Sistemele fotovoltaice OFF-GRID sunt sisteme fotovoltaice independete, ce nu sunt racordate la o sursa auxiliara de energie electrica. Aceste sisteme se utilizeaza de regula acolo unde nu exista posibilitatea racordarii la reteaua de energie electrica si necesita un numar mai mare de baterii de stocare a energiei pentru a asigura functionarea autonoma. Componenta acestor sisteme este similara cu cea a solutilor HIBRID.

De ce sa ai propriul tau sistem fotovoltaic off grid ?

Un sistem fotovoltaic off grid nu numai ca va creste valoare proprietatii pe care a fost instalat dar ajuta direct propietarul sa-si produca energia electrica la un pret fix, ferit de cresterile de pret periodice ale furnizorilor locali de electricitate.

Sistem fotovoltaic off grid, montat pe acoperis sau chiar la sol, produce electricitate fara zgomot. Mai mult, imbunatateste simtitor viata pe Pamant respectand legislatia in vigoare. Mai exact, produce energie verde, contribuind direct la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.Sistem fotovoltaic off-grid

Intrucat sistemul fotovoltaic OFF-GRID nu poate produce energie in lipsa soarelui (cazuri intalnite cu precadere in zilele de iarna) se recomanda utilizarea unui generator complementar. Acesta poate fi pornit manual atunci cand este necesar sau poate fi conectat direct la sistemul fotovoltaic avand rol de incarcare a bateriilor de stocare si de alimentare continua a consumatorilor (in acest caz, sistemul fotovoltaic d Alegeti un sistem fotovoltaic off grid si va veti produce singur energie electrica prin intermediul panourilor solare fotovoltaice. Acestea vor face fata cu brio alimentarii consumatorilor, independent de alti furnizorii externi de energie electricaPanouri fotovoltaice

Nu trebuie sa va faceti griji in zilele in care soarele nu straluceste! Acest sistem fotovoltaic off grid stocheaza surplusul de energie electrica produsa in timpul zilelor insorite in cateva baterii speciale, astfel incat sa puteti alimenta consumatorii oride cate ori aveti nevoie, indiferent daca este zi sau noapte.evine un sistem HIBRID).

Sistemele fotovoltaice OFF-GRID sunt recomandate pentru:

  • cladiri unde nu exista posibilitate de alimentare cu energie electrica sau racordarea este prea costisitoare (cabane, hoteluri, pensiuni, ferme, stane)
  • constructii izolate: cabane, puncte de informare turistica, stane, statii de reglare gaze, cabine de supraveghere
  • cladiri unde se doreste independenta energetica
  • rulote, barci, vapoare etc.

 

One thought on “Sisteme fotovoltaice OFF-GRID

  • Buna ziua. Din experienta mea și dupa ce am vazut ce se intampla pe piata energie, raman la concluzia ca trebuie sa fim cat mai independenti energetic. Dupa un an de zile, pot spune ca pe partea de beneficii am avut mai mult de castigat. În primul rand am gandit achizitia ca pe o investitie pe termen lung. In al doilea rand, dupa 12 luni de la instalarea unui sistem on-grid genersy de 5 kW, am constatat ca media facturilor mele este aproape de zero. Sistemul meu este proiectat sa acopere nevoile locuintei. Conteaza foarte mult si vremea din zona in care locuiesti si modul in care intretii panourile, sa fie neacoperite si curate. Cu sistemul fotovoltaic am devenit prosumator, lucru care prin compensare (oricum ar fi acesta reglementata in momentul actual), contribuie cu mult la factura.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *