Stiri

Rezultatele proiectului “Copiii noștri” demarat prin platforma Universul Faptelor Bune

Cum deja v-am obisnuit, revenim cu vesti bune despre rezultatele actiunilor intreprinse prin Universul Faptelor Bune. Astazi va prezentam detalii despre cea de-a treia actiune umanitara demarata prin platforma nostra, “COPIII NOSTRI”. Actiunea s-a desfasurat in parteneriat cu Asociatia OvidiuRo.

Aceasta a lansat la inceputul anului 2021 programul “Citeste-mi 100 de povesti!”, prin care isi propune ca in urmatorii cinci ani sa transforme toate gradinitele din Romania in gradinite bibilioteca, pentru a le oferi tuturor copiilor prescolari ocazia de a participa la ateliere saptamanale de lectura si de a beneficia de carti potrivite varstei lor. Initiativa noastra se incadreaza in acest program national.

De la lansarea ce a avut loc in 19 ianuarie, in cadrul programului “Citeste-mi 100 de povesti!” s-au tinut sesiuni online cu 7500 de participanti (profesori de invatamant prescolar, directori de gradinita, inspectori scolari, elevi de licee pedagocice, studenti).

Prin contributia noastra, in perioada ce urmeaza se vor tipari 11.100 de carti “Lama, lama citeste”, ce vor ajunge la 10.000 de copii si la profesorii lor, in 1100 de gradinite din tara.

Iata un mesaj pentru voi din partea Patriciei Pușchilă, Director de operatiuni al Asociatiei OvidiuRO:

“Multumim tuturor angajatilor, colaboratorilor si partenerilor Romstal Romania pentru gestul de umanitate de care au dat dovada, prin acceptarea propunerii Romstal, ca gestul simbolic de multumire si apreciere de la final de an, sa fie transformat intr-o resursa valoroasa, pusa in slujba educatiei copiilor de gradinita.

Cu ajutorul dumneavoastra, in programul “Citeste-mi 100 de povesti!”, 11.100 de carti atent selectionate si potrivite varstei prescolare vor ajunge catre 10.000 de copii si profesori, in 1100 de gradinite din intreaga tara. Copiii vor participa saptamanal la sesiuni de lectura organizate de educatorii lor, dupa ce acestia au participat la sesiuni de formare centrate pe literatie, oferite de OvidiuRo. Impreuna cladim viitoarele generatii de cititori!”

Va multumim pentru toata implicarea de pana acum si va vom tine la curent cu rezultatele actiunilor din Universul Faptelor Bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *