Instalatii de incalzire

Redu consumul de energie al caloriferului folosind capul termostatic Kontrolia

Pentru a obține o eficiența energetică crescută a radiatoarelor este indicat să montăm capete termostatice pentru robineții termostatabili cu ajutorul cărora putem controla cu precizie nivelul temperaturii ambientale.

Capul termostatic Kontrolia are gradații de la 1 la 5, fiecare nivel reprezentând o anumită temperatură în ordine crescătoare. Capul poate fi reglat ușor la o anumită valoare a temperaturii dorite cuprinsă între 12 și 28 grade. În acest fel putem regla temperatura ambientală pentru fiecare încăpere în parte.  De asemenea, avem posibilitatea de a selecta nivelul termic antiîngheț în cazul în care suntem plecați de acasă atât pentru a reduce consumul energetic, cât și pentru a proteja instalația termică de efectele frigului.

Principalul avantaj al termostatării caloriferelor îl reprezintă economisirea unui procent important din consumul de gaze și energie. Prin ajustarea temperaturii din interior în funcție de necesitățile noastre vom evita risipa de energie, care reprezintă motivul principal pentru consumul excesiv. Prin aceasta beneficiem de diminuarea cheltuielilor pentru factura la gaze și energie. Controlul termic este esențial pentru confortul termic dorit și pentru consumul moderat de energie.

Dotarea caloriferelor cu capete termostatice este o soluție la îndemâna tuturor, fiind mult mai convenabilă decât sisteme mai complexe pentru automatizare. Prețul accesibil, fiabilitatea și precizia acestora le fac să fie foarte apreciate și au devenit indispensabile pentru funcționarea eficientă a sistemului de încălzire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *