Instalatii de incalzire

Recomandare Romstal – Pompa de căldură aer-apă Ecoheat by Midea 12kW, 380V

Ti-am prezentat de-a lungul timpului care sunt beneficiile utilizarii pompelor de caldura. Daca ai citit acele articole si te-ai hotarat sa achizitionezi un astfel de produs dar inca nu stii pentru care anume sa optezi contacteaza specialistii Romstal si acesta iti vor explica care sunt criteriile pe care trebuie sa le urmezi pentru a achizitiona pompa de caldura potrivita.

O alegere facila poate fi reprezentata de pompa de caldura aer-apa Ecoheat by Midea 12kW, 380V, splitata, reversibila, cu functie de incalzire si racire. Aceasta foloseste aerul exterior pentru a incalzi sau raci agentul termic (apa), care va fi distribuit catre instalatia interioara de incalzire/racire, precum si catre instalatia de preparare apa calda menajera. Pompa pe care v-o prezentam astazi este alcatuita din unitate interna si unitate externa.

Unitatea interna are urmatoarele componente:

 • schimbator de caldura freon-apa
 • pompa de circulatie electronica
 • vas de expansiune de 3 [l]
 • rezistenta electrica suplimentara de 3 [kW]
 • controller
 • senzori de temperatura si presiune

Unitatea externa are urmatoarele componente:

 • compresor rotativ DC inverter GMCC
 • ventilator cu turatie variabila
 • vana cu 4 cai
 • ventil de laminare
 • schimbator de caldura freon-aer
 • senzori de temperatura si presiune

Romstal Ecoheat - Pompa de calduraOdata achizitionata te vei bucura de structura ei compacta care asigura o instalare usoara. La fel, vei afla imediat, ca este extrem de usor de utilizat. Nu iti va ramane decat sa te bucuri de caldura obtinuta aproape in totalitate fara costuri, motiv pentru care vei reusi destul de rapid sa-ti amortizezi investitia initiala.

Tehnologia DC inverter asigura fiabilitate si eficienta maxima in functionare. Mai mult, pompa de caldura poate gestiona surse de incalzire auxiliare (aport caldura de la panouri solare, cazane pe gaz, cazane pe combustibil solid, etc.) si permite reglajul temperaturii agentului termic in functie de temperatura exterioara (compensare climatica).Pompa de caldura aer-apa

Ai avantajul ca nu va necesita protectie suplimentara impotriva inghetului, conductele de legatura dintre cele unitati fiind incarcate cu refrigerant. Unitatea externa soseste preincarcata cu refrigerant, permitand o distanta de maxim 10 m fata de unitatea interna fara a incarca sistemul cu refrigerant suplimentar. Pompa de caldura Romstal Ecoheat functioneaza in regim de incalzire pana la -20°C avand o temperatura maxima a agentului termic de 60°C. Esti mult mai in siguranta decat in cazul utilizarii de centrale sau cazane pe lemne deoarece nu vei mai avea nevoie de cos de fum sau de bransament la gaz.

Este, cu siguranta, produsul ideal pentru casa ta mai ales daca locuiesti intr-o zona fara acces la reteaua de gaze! De acum e usor sa-ti incalzesti casa sau, dimpotriva, sa o racesti pentru perioada mai calda a anului. Pompa de caldura Ecoheat de la Midea extrage caldura din aer, si apoi, cu ajutorul compresorului sau incalzeste agentul frigorific din instalatie la o temperatura suficienta pentru a aduce confortul necesar in locuinta. Cum energia prezenta in aer este gratuita si nelimitata, o pompa de caldura ca cea pe care o prezentam astazi este alegerea inteligenta care, desi la achizitie este mai costisitoare decat o centrala termica obisnuita, in timp, datorita faptului ca nu mai consuma combustibil, va ajunge sa fie varianta mai optima pentru buzunar. Profita si tu de faptul ca mai bine de 75% din energia produsa este preluata gratuit, din natura.Ecoheat - Panou de control

Coeficientul de performanta (COP) al pompei, adica raportul dintre energie consumata si energie produsa ne ajuta sa intelem mai bine ce economii vom face. Ca exemplu, daca o pompa de caldura are COP-ul 5 sau 6, asta inseamna ca factura de energie electrica va fi de aproximativ 5-6 ori mai mica decat in cazul utilizarii unui cazan electric conventional. Iar in cazul pompei de caldura nu vei mai depune efort si nu vei mai pierde timp pentru ceea ce inseamna depozitarea lemnelor sau alimentarea cu combustibil. Alt avantaj evident este ca o pompa de caldura nu are nevoie de curatarea echipamentului sau a mizeriei rezultate din utilizarea lemnelor.

Pompa de caldura Ecoheat este disponibila exclusiv la Romstal. Ea te va ajuta sa obtii confortul dorit aproape fara costuri ulterioare insa veti ajuta si mediul deoarece pompa de caldura se integreaza in categoria de produse ECO, prietenoase cu mediul.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *