Instalatii de incalzire

Pompa de căldură aer-apă Mitsubishi Zubadan, soluția perfectă pentru încălzirea sau răcirea locuinței

La Romstal gasesti pompa de caldura cea mai vanduta pe piata romaneasca, Mitsubishi Zubadan. Aceasta pompa este recunoscuta pentru randamentul excelent mai ales pentru functioneaza pana la -28 grade Celsius temperatura exterioara avand o putere constanta pana la -15 grade Celsius. Pompa de caldura foloseste aerul exterior pentru a incalzi sau raci agentul termic (apa) care va fi distribuit catre instalatia interioara de incalzire / racire, precum si catre instalatia de preparare a apei calde menajere. Pompa de caldura aer-apa Mitsubishi Zubadan se remarca asadar cand temperaturile exterioare scad foarte mult gratie unei rezistente electrice  care asigura o incalzire suplimentara. In acest punct pompa de caldura nu mai asigura complet necesarul de caldura din aerul preluat din exterior si compenseaza prin activarea aceestei sursei alternative de caldura, rezistenta electrica.Pompa de caldura Zubadan

Pompele de căldură aer-apă de la Mitsubishi Electric realizeaza transferul de caldura de la un mediu cu temperatura scazuta catre unul in care temperatura este ridicata. Sistemul este format din doua unitati, una exterioara si una interioara. Cea exterioara include un condensator prin intermediul caruia se introduce agent frigorific catre schimbatorul de caldura de la interior producandu-se incalzirea circuitului de apa care circula prin acesta. Unitatea interioara, Hydrobox-ul, cuprinde componentele sistemului hidraulic precum: schimbatorul de caldura in placi, pompa de circulatie apa, rezistenta electrica, vasul de expansiune plus componente de siguranta.

Avantajul pompei de caldura aer-apa este acela ca implica costuri de instalare foarte mici deoarece nu mai aveti nevoie de sapaturi ca in cazul pompelor care preiau caldura din sol. Mai mult, mentenata in cazul pompelor de caldura aer-apa este una minima. Aceasta se rezuma in mare la spalarea unitatii exterioare.

Deoarece pompa de caldura care beneficiaza de tehnologia Zubadan este in sistem split, adica intre interior si exterior sunt tevi de cupru prin care circula agent frigorific, nu apa, se reduce riscul inghetarii agentului termic daca nu este antigel sau cantitatea de antigel este redusa.

Pompele de caldura Mitsubishi Zubadan se disting prin tehnologia exclusiva “Flash Injection” , prin intermediul careia capacitatea de incalzire poate fi mentinuta constant pana la -15°C temperatura exterioara. De asemenea, consumul de energie este redus datorita compresorului inverter cu turatie variabila. Datorita tehnologiei Zubadan, domeniul de functionare al pompei este garantat pana la -28°C. Un alt aspect important este ca degivrarea unitatii exterioare nu se face mai des de 2 ore, iar durata este foarte scurta. Folosind modul de functionare economic, pompele de caldura Zubadan pot sa pastreze acelasi confort interior, modificand automat temperatura care este furnizata catre cladire. Dupa ce sunt facute setarile curbei de compensare, pompa de caldura Zubadan furnizeaza necesarul direct proportional cu temperatura exterioara.

Automatizarea pompei de caldura aer-apa Mitsubishi Zubadan se face foarte simplu. Astfel se pot controla eficient zonele care trebuie incalzite sau racite dar si prepararea de apa calda menajera. Se poate seta functionarea pe anumite intervale orare lucru care va va fi util in cazurile in care aveti un program zilnic fix.zubadan

Pompele de caldura aer-apa  Mitsubishi Zubadan aduc confort maxim in utilizare. Ele produc caldura sau aer rece, in functie de anotimp, prepara apa calda menajera, fara ca utilizatorul sa modifice setari. Pentru a obtine temperaturile dorite in locuinta sistemului cu pompa de caldura aer-apa trebuie sa ii adaugam un sistem de distributie de joasa temperatura. Ne referim la sisteme de incalzire in pardoseala, in pereti, ventiloconvectoare sau radiatoare. Pompa de caldura de acest tip da cel mai bun randament daca este instalata intr-o casa foarte bine izolata.

Daca decideti sa incalziti sau sa raciti locuinta cu ajutorul unei pompe de caldura aer-apa Mitsubishi Zubadan trebuie sa stiti ca veti obtine costuri reduse substantial dar si o putere termica simtitor mai mare decat sursele de caldura care functioneaza electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *