Articole recomandate

Parchetul cu încălzire în pardoseală pentru baie? Elemente pro pentru acest tip de design interior

Atunci când vine vorba de designul interior al băii, o atenție deosebită acordată materialelor și finisajelor poate transforma acest spațiu obișnuit într-un sanctuar al eleganței și rafinamentului. În acest sens, alegerea unui parchet cu încălzire în pardoseală potrivit poate juca un rol crucial în crearea unei atmosfere calde, primitoare și estetice. Din ce în ce mai mult, parchetul devine o opțiune inovatoare și îndrăzneață în designul băilor, aducând un aer proaspăt și o notă de originalitate în spațiul în care ne începem și sfârșim ziua. În România, Romstal se evidențiază ca o prezență notabilă în domeniul designului interior, oferind o gamă vastă de soluții și servicii, inclusiv pentru parchetul în baie, aducând un plus de profesionalism și expertiză în această industrie în continuă evoluție.

⏩ Pentru o baie de vis, unde încălzirea în pardoseală nu reprezintă o problemă, parchetul laminat triplu stratificat poate fi alegerea optimă!

Ce tipuri de parchet puteți folosi în baie?

Senzația de a merge desculț pe o pardoseală din lemn, lucrată manual de meșteri experți, este unică și de neegalat. Dar, puteți pune o podea de parchet cu încălzire în pardoseală în baie?

Pe blogul nostru, am vorbit pe larg despre beneficiile mersului cu picioarele goale pe o pardoseală din lemn, dar, în ciuda faptului că mulți oameni iubesc parchetul și senzațiile pe care le oferă, mulți au unele rețineri atunci când vine vorba de așezarea acestuia în bucătărie sau în baie.

Sunteți de asemenea îngrozit de faptul că o picătură de apă ar putea cădea pe parchetul cu încălzire în pardoseală? Hai să lămurim lucrurile. În primul rând, lemnul este un material viu care se schimbă în timp și este influențat în mod constant de mediul înconjurător, de umiditate și de lumina soarelui. Mulți se tem de contactul dintre lemn și apă, dar nu este adevărat că fuselajele bărcilor sunt făcute din lemn?

Bineînțeles, lemnul folosit pentru bărci este tratat și impermeabilizat. Pardoselile din lemn nu pot fi supuse aceluiași tratament; cu toate acestea, parchetul poate fi pus în băi. Tot ce trebuie să faceți este să împiedicați stagnarea apei. Stagnările de apă, de fapt, sunt singurele evenimente care pot deteriora pardoselile din parchet.

Pentru a avea grijă de pardoselile din lemn așezate în medii umede, vă recomandăm să deschideți ferestrele și să aerisiți încăperile după duș, pentru a risipi umiditatea care s-ar fi acumulat în interior, astfel încât aceasta să nu altereze parchetul.

Inovație și eleganță – parchetul în baie ca element de design avantajos

Montarea parchetului în baie este o alegere îndrăzneață și inovatoare care poate avea un impact profund asupra aspectului și atmosferei acestui spațiu esențial al locuinței noastre. Oricare ar fi stilul de design interior ales, parchetul aduce o notă distinctă de caldură și eleganță, transformând baia într-un loc de relaxare și rafinament.

Unul dintre principalele avantaje ale parchetului în baie este distincția pe care o aduce spațiului. Cu texturile sale naturale și finisajele de înaltă calitate, parchetul crează o atmosferă plăcută și primitoare. În plus, parchetul oferă o gamă variată de opțiuni stilistice, de la aspectul clasic și rustic la designul modern și minimalist, ceea ce permite proprietarilor să-și exprime personalitatea și să creeze un spațiu cu adevărat unic.

⏩ Ce poate fi mai potrivit pentru un proiect de design interior, decât o gamă largă de tipuri de parchet, din care sa alegi exact ceea ce ti se potriveste?

Un alt aspect important este confortul pe care îl aduce parchetul în baie. Datorită proprietăților sale termoizolatoare, parchetul este mai plăcut la atingere în comparație cu suprafețele reci precum gresia sau marmura, astfel că plimbarea desculță prin baie devine o experiență mult mai plăcută, mai ales în zilele reci de iarnă.

În plus, parchetul în baie poate fi integrat armonios în designul general al locuinței, creând o continuitate vizuală între diversele încăperi. Alegerea unor tipuri de parchet rezistente la umiditate și cu un tratament corespunzător de protecție poate face ca parchetul să fie o opțiune durabilă și funcțională în mediu umed, cum ar fi baia.

Ce gresie sau parchet ar trebui să alegeți pentru baia dumneavoastră?

Nu vom insista prea mult asupra dilemei „gresie sau parchet”, deoarece articolul este destinat încălzirii prin pardoseală folosind parchetul. Desigur, este bine să alegeți specii de lemn care garantează stabilitatea atunci când sunt supuse la condiții de umiditate. Stejarul, care este o specie de lemn foarte comună, necesită o îngrijire specială, deoarece are tendința de a dezvolta mici inflorescențe atunci când intră în contact cu apa, din cauza unei reacții cu taninul, prezent în cantități mari în acest tip de lemn. Stejarul este totuși bine-cunoscut pentru stabilitatea și duritatea sa, care îl fac să fie de lungă durată. Înainte de a alege o specie de lemn în detrimentul alteia, este important să țineți cont de condițiile de mediu specifice la care va fi expus parchetul cu încălzire prin pardoseală.

Trei motive întemeiate pentru a pune o pardoseală din lemn în baie

Pardoselile din parchet laminat cu încălzire în pardoseală sunt alegerea câștigătoare pentru orice încăpere, chiar și pentru baie!

Orice încăpere, de fapt, beneficiază de prezența unui material viu și cald. În plus, o pardoseală din lemn este o alegere de stil care dă continuitate tuturor spațiilor din casă. Arhitecții și proiectanții adoră să dea personalitate proiectelor lor prin alegerea lemnului, selectând finisaje și culori care dau oricărui imobil un aspect coordonat. Parchetul cu încălzire în pardoseală este un element de mobilier și decorativ pentru orice casă. Acesta este primul motiv întemeiat pentru a nu renunța la lemn în cele mai umede încăperi.

⏩ Pentru o încălzire în pardoseală de calitate, va trebui sa alegi și un termostat modern, care să-ți mențină temperatura dorită chiar și în serile reci de iarnă.

Al doilea motiv este că lemnul este atât practic, cât și funcțional. Tot ce aveți nevoie pentru a vă menține podeaua curată este un aspirator și o cârpă umedă și puteți spune adio problemelor cauzate de acumularea de praf și mucegai între dale.

Și, nu în ultimul rând, parchetul stratificat cu încălzire în pardoseală este de lungă durată, își crește valoarea în timp și, cu cât este mai folosit, cu atât capătă mai mult caracter.

Recomandări de întreținere pentru parchet în băi

  • Păstrați camera ventilată pentru a preveni umiditatea excesivă, mai ales după duș;
  • Preveniți stagnările de apă și curățați podeaua folosind o cârpă specială pentru parchet cu încălzire în pardoseală;
  • Când curățați zilnic pardoseala, asigurați-vă că respectați vena lemnului.

⏩ Doriți să aflați mai multe despre cum să aveți o baie modernă? Citiți instrucțiunile noastre de instalare a hidroizolatiei din baie și recomandările noastre despre cum să vă îngrijiți parchetul cu încălzire în pardoseală.

Cu toate aceste avantaje și beneficii, alegerea pentru montaj parchet cu încălzire în pardoseală în baie devine o decizie inteligentă și inspirată pentru cei care caută să aducă o notă de rafinament și inovație în această încăpere esențială a locuinței. În colaborare cu experții de la Romstal, alegerile potrivite pentru parchetul în baie pot fi făcute în mod informat, astfel încât să se creeze un spațiu personalizat, confortabil și elegant, care să ofere o experiență plăcută și relaxantă de fiecare dată când intrăm în acest sanctuar al liniștii.

Sursă foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *