Articole recomandate

Paravan de cadă: cum alegi un model potrivit și care sunt detaliile de care trebuie să ții cont

Visezi la ziua în care baia ta va fi renovată și va arăta exact cum ți-ai dorit dintotdeauna? Dacă momentul este mai aproape decât ai crezut și mai ai doar câteva detalii de pus la punct, este momentul să alegi între o cadă sau o cabină de duș. În cazul în care nu ai o baie foarte mare și îți este greu să te hotărăști, îți spunem că le poți avea pe amândouă. Cum? Optezi pentru o cadă care să se potrivească băii tale și îi atașezi un paravan de cadă. În continuare, îți vom prezenta care sunt avantajele acestuia și cum alegi un paravan de cadă potrivit băii tale.

Ce este un paravan de cadă

Un paravan de cadă (separator pentru cadă baie) este o soluție modernă care transformă o cadă într-o cabină de duș. Paravanul este o alternativă excelentă la clasicele perdele de duș, având în vedere că este mult mai eficient și elegant.

Paravanul de cadă oferă băii un aspect deosebit și este simplu de utilizat. Când vrei să faci duș, doar îl glisezi de-a lungul căzii și astfel obții un spațiu similar cu o cabină de duș. În funcție de preferințele tale, de caracteristicile căzii sau ale băii, poți opta pentru un paravan care să acopere doar o parte din cadă sau să o acopere complet.

Cu ajutorul paravanului, poți face duș fără să îți mai faci griji că va trebui să ștergi apa care ar putea sări pe pardoseală sau chiar pe celelalte obiecte sanitare și decorațiuni. Dacă îți dorești o baie minimalistă, poți lua în calcul și un dus cu rigola, de tip walk-in.

Avantajele unui paravan din sticlă pentru cadă

Un paravan din sticlă pentru cadă nu are doar avantajul de a fi practic. Este un accesoriu ce te va ajuta extrem de mult. Iată și alte motive pentru care să îl alegi:

  • arată mult mai bine decât o perdea de duș;
  • poate fi montat pe orice fel și dimensiune de cadă;
  • poți opta pentru un paravan dintr-o singură bucată (panou cadă) sau un paravan pliabil;
  • se curăță foarte ușor.


Criterii pe baza cărora alegi un paravan de cadă

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și îți dorești un paravan de cadă, atunci probabil te întrebi cum îl poți alege pe cel potrivit pentru baia și cada ta. Îți venim în ajutor și îți prezentăm câteva criterii de care să ții cont pentru a alege peretele de cadă ideal pentru baia ta.

Tipuri de paravan de cadă

Cel mai important criteriu de luat în calcul este tipul de paravan de cadă. Ai la dispoziție mai multe modele dintre care îl poți alege pe cel potrivit. Este important să ții cont de caracteristicile băii și ale căzii. În cele ce urmează, îți vom prezenta pe scurt principalele tipuri de paravan pentru cadă de baie.

Panou de cadă (perete de cadă)

Panoul de cadă, paravanul fix de cadă sau geamul de cadă, așa cum mai este cunoscut, este cel mai popular tip de paravan. Nu ocupă mult spațiu, având în vedere că este format dintr-o singură bucată fixă care acoperă doar o parte din cadă. Astfel, atunci când faci duș, va trebui să stai în dreptul lui. Poate fi realizat din sticlă securizată sau din plexiglas. Se potrivește băilor mici, unde cada are dimensiuni reduse.

Paravan de cadă pliabil

Dacă îți dorești un paravan care să acopere cada complet sau mai mult de jumătate, una dintre cele mai bune soluții este un paravan de cadă pliabil (paravan pliant). Paravanul pliabil de cadă se strânge (se pliază) când nu este folosit și astfel nu încurcă. Ai de ales între un paravan de cadă pliabil din plastic sau un paravan pliabil din sticlă.

Paravan de cadă culisant (paravan cadă 2 elemente)

Paravanul de cadă culisant (glisant sau paravan cadă 2 elemente) este potrivit pentru a fi folosit în mai multe moduri. Poți să îl folosești paravanul glisant pentru cadă baie ca pe un panou de cadă sau poți să culisezi al doilea panou pentru a acoperi parțial sau total cada. Paravanul de cadă glisant este ideal dacă nu ai prea mult loc în baie sau dacă existe anumite elemente ce ar împiedica plierea.

Paravan de cadă batant

Paravanul de cadă batant este potrivit în cazul în care vrei să transformi cada într-o cabină de duș permanentă, astfel încât paravanul nu va fi dat la o parte. Are una sau două uși care se deschid spre exterior, astfel că se potrivește băilor cu dimensiuni generoase sau în care nu există numeroase obstacole.

👉 Vezi întreaga gama de paravane de cada de la Romstal.

Dimensiunile paravanului de cadă

Dimensiunile paravanului de baie sunt importante pentru că totul trebuie să se îmbine la milimetru. Astfel, cel mai bine este să lași un specialist să măsoare, în funcție de tipul de paravan cadă sticlă pe care îl dorești. Nu doar lungimea peretelui de sticlă pentru cadă contează, ci și grosimea sticlei. Cele mai populare sunt: paravanul de cadă de 60×140 cm, paravanul de cadă 70×150 cm, paravanul de cadă 60 cm (panou), paravan cadă 50×150 cm, paravan de cadă 70 cm

Grosimea paravanului va dicta și nivelul de siguranță al acestuia. Poți alege paravane cu grosimea între 3 și 8 mm, însă cele de 6 mm sunt cele mai populare, fiind atât sigure, cât și suficient de ușoare încât să nu suprasolicite balamalele sau îmbinările.

Materialul din care este realizat paravanul (geam sticlă cadă sau acril)

Când vorbim despre materiale, poți opta pentru sticlă securizată (sau geam sticlă cadă termorezistentă) sau acril. Sticla securizată este cel mai popular material pentru protecția căzii. De ce este important să fie sticlă securizată? Pentru că în cazul unui accident, aceasta se va sparge în bucăți foarte mici, pătrate, iar riscul de rănire va fi mult redus. Finisajul sticlei este important, astfel că poți alege între o sticlă transparentă, cu model sau chiar una opacă (paravan de cadă mat). Astfel, un paravan pentru cadă din sticlă securizată pare o alegere excelentă.

În ceea ce privește acrilul (paravan de cadă din plastic) este bine să știi că reprezintă o variantă foarte bună din punct de vedere al raportului calitate/preț. Însă, ține cont că este mai dificil de curățat, nu este la fel de durabil ca un paravan de sticlă și, în timp, va avea un aspect mătuit din cauza zgârieturilor și depunerilor de calcar.

Accesorii paravan de duș

Este bine să ții cont și de accesoriile pe care le pot avea paravanele pentru cadă. Acestea pot asigura o experiență foarte bună în timpul dușului sau băii. Cele mai populare accesorii pentru cadă cu paravan sunt:

  • mânerul: dacă optezi pentru un paravan glisant, batant sau pliant, este important să aibă mânere ergonomice și care să nu alunece, având în vedere că vei avea mâinile ude când le vei folosi;
  • bară pentru prosop: este important să ai prosopul la îndemână, iar o astfel de bară va fi de mare folos;
  • mini rafturi pentru produsele cosmetice, însă ține cont că nu vor putea suporta o greutate prea mare.

Prețul paravanului de cadă

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre prețul unui panou de sticlă pentru cadă (paravan cadă fix) sau a unui paravan, indiferent de tipul acestuia. Recomandarea noastră este să verifici și ofertele online, deoarece poți găsi prețuri foarte bune pentru produse de calitate, mai ales dacă îți dorești și un paravan de cadă ieftin.

Așadar, sperăm ca informațiile oferite să îți fie de folos și să poți alege cu încredere cel mai bun paravan pentru cada ta. Dacă ții cont de criteriile prezentate, cu siguranță nu ai cum să dai greș.

Sursa foto: Shutterstock, Romstal

One thought on “Paravan de cadă: cum alegi un model potrivit și care sunt detaliile de care trebuie să ții cont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *