Solutii de Amenajari

Nou la Romstal! Stații de tratare și dedurizare a apei Romstal Vision

Romstal va recomanda statiile de tratare si dedurizare Vision, echipamente moderne care va vor ajuta sa obtineti o calitate imbunatatita a apei si care vor salva aparatele casnice care folosesc apa (centrale termice, boilere, masini de spalat, expresoare de cafea) de defectiuni provocate de depunerile de calcar.

In site-ul nostru gasiti statiile de dedurizare Aqua START si Aqua ONE, echipamente fiabile de inalta calitate dotate cu rasina, care prin eliminarea duritatii apei, reduc consumul de energie si de detergent.

Caracteristici:

⁕ Reduc duritatea din apa, eliminand riscul depunerilor de calcar;

⁕ Mentin sau prelungesc durata de viata a instalatiilor, a masinii de spalat rufe sau vase, a centralei termice sau boilerului;

⁕ Elimina costurile cu reparatiile provocate de duritatea apei;

⁕ Previn albirea bateriilor, chiuvetelor si a obiectelor sanitare care intra in contact cu apa.

De asemenea, puteti opta pentru statia de tratate Aqua PLUS, produs care reduce concentratiile mai multor substante intr-o singura treapta bazata pe mediul de filtrare Ecomix.

Caracteristicile statiei Aqua PLUS:

⁕ Trateaza: duritatea, fierul, manganul, amoniul si substantele organice din apa;

⁕ Elimina riscul aparitiei petelor rosii si negre de pe obiectele sanitare provocate de continutul de fier si mangan;

⁕ Elimina depunerile de calcar;

⁕ Control asupra continutului de amoniu si materie organica;

⁕ Se obtine spatiu suplimentar prin montarea unui singur echipament;

⁕ Are aviz sanitar pentru utilizare.

Dedurizatorul este un sistem de tratare a apei cu rasina schimbatoare de ioni. Modele Vision au diferite dimensiuni si sunt imbunatatite prin adaugarea altor medii cu scop de a reduce din apa alti poluanti ca de exemplu fier, amoniu. Rasinile schimbatoare de ioni atrag si retin ionii de calciu si magneziu dizolvati in apa si sunt inlocuiti cu ionii de sodiu. Cand se consuma volumul de apa intre doua regenerari, rasina se va regenera cu solutie de clorura de sodiu (saramura).

Trebuie adaugat ca, in lipsa unui dedurizator, depunerile de calcar care vor aparea pe instalatii vor creste consumul de energie cu pana 30%. Dedurizatorul absoarbe din apa dura ionii de calciu si magneziu si elimina in locul lor ioni negativi de sodiu.

Instalarea dedurizatoarelor este o operatiune destul de simpla mai ales daca va pricepeti la instalatii. Dedurizatorul se instaleaza intre grupul de pompare sau hidrofor si ceilalti consumatori din casa.  Este recomandat, de asemenea, sa se instaleze un filtru de particule chiar inaintea dedurizatorului. Acesta va avea rolul de a opri murdaria si a proteja dedurizatorul. In acest mod ne vom asigura ca dedurizatorul achizitionat va functiona pentru o perioada indelungata fara a intampina nici un fel de probleme.

One thought on “Nou la Romstal! Stații de tratare și dedurizare a apei Romstal Vision

  • Buna ziua,stiti cumva, statia aqua plus ce provenienta are ?? Multumesc.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *