Instalatii de incalzire

Încălzirea în pardoseală începe cu o placă cu nuturi bine aleasă

Montarea tevilor pentru incalzirea prin pardoseala este de acum mai usoara datorita placilor cu nuturi de la Romstal. Acestea au incorporate straturi de izolatie termica din polistiren special acoperite in cele mai multe cazuri cu folie HIPS cu prinderi pentru tuburile din PEX/PE-RT cu diverse diametre. Datorita acestor nuturi veti stabili mai usor traseul tevilor pe care le veti introduce fara efort in locasurile speciale. Placile cu nuturi reduc timpul de instalare, reduc pierderile de caldura si ofera o baza excelenta in care se fixeaza tevile de incalzire prin pardoseala.

Incalziea prin pardoseala este o modalitate extrem de avantajoasa pentru climatizarea moderna a incaperilor. Prin intermediul tevilor speciale cu agent termic se poate realiza incalzirea interioarelor fara elemente vizibile. Nu mai este nevoie de radiatoare sau instalatii care ocupa spatiu si incarca inutil incaperile. Multi opteaza pentru acest sistem tocmai datorita faptului ca aduce confort fara a fi vizibil.

Placa cu nuturi prelungeste durata de viata a instalatiei si o protejeaza de eventuale deteriorari ce pot surveni pe parcurs. De asemenea placa este vitala pentru a asigura buna functionare a intregului sistem. Cu ajutorul acesteia caldura va fi mai bine distribuita in incapere, prevenind pierderile de caldura ce apar in cazul in care nu utilizati acest suport. De acum va si mai facil sa montati tevile ascunse cu ajutorul acestor placi cu nuturi. Nuturile pot suporta fara efort schimbarile de temperatura sau modificarile datorate fenomenului de dilatare/contractare. Astfel nu exista pericolul rupturilor sau circulatiei deficitare in cadrul instalatiei termice.

Instalatia termica prin pardoseala este mai eficienta decat incalzirea prin intermediul caloriferelor. Incalzirea prin pardoseala functioneaza pe principiul caldurii radiante, care presupune pierderi termice mult mai mici si necesita o putere calorica mai redusa pentru a oferi un confort termic mult mai bun. Caldura este emisa de jos in sus, astfel temperatura ambientala este omogena si nu rezulta zone diferentiate termic, care scad din randamentul incalzirii.

Eficienta ridicata a sistemului termic prin pardoseala se datoreaza raspandirii uniforme a caldurii si pierderilor de caldura nesemnificative. In acest fel se reduce consumul energetic si costurile pentru factura la energie. Prin intermediul placilor cu nuturi instalatia de incalzire prin pardoseala este simplu de montat si usor de controlat. Placa cu nuturi asigura o distributie perfecta a caldurii pe intreaga pardoseala, pentru un confort termic foarte bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *