Instalatii de incalzire

Încâlzire în pardoseală profesională RDZ by Caleffi – 10 ani garanție, 1.000.000 de euro asigurare

Romstal te invita sa achizitionezi produse din Grupa de produse pentru incalzire in pardoseala RDZ by Caleffi deoarece acestea beneficiaza de o garantie extinsa de 10 ani de la data achizitiei si, de asemenea, de o asigurare ce va acoperi eventuale daune provocate utilizatorilor finali de produsele respective din categoria incalzire in pardoseala. Garantia extinsa se refera exclusiv la defectiuni si deteriorari, care pot fi dovedite ca fiind generate ca urmare a unui viciu de material sau ca urmare a unei erori de fabricatie. Garantia extinsa nu acopera viciile de instalare/proiectare ale sistemului de incalzire in pardoseala, ce pot duce la functionarea necorespunzatoare/defectoasa.

Formularele cu datele de identificare pentru obtinerea garantiei extinse si Certificatul de garantie extinsa RDZ by Caleffi vor fi inmanate clientului odata cu factura. Formularul cu date de identificare pentru obtinerea garantiei extinse  si Certificatul Certificatul de garantie extinsa RDZ by Caleffi vor fi completate la finalizarea montarii sistemului de catre client/instalatorul care a executat lucrarea si vor fi transmise catre Romstal pe e-mail dispecerat.national@romstal.ro .

In termen de 14 zile de la trimiterea formularului completat, datele vor fi verificate de catre DNS si va fi confirmat Certificatul de Garantie, printr-un mail transmis la aceeasi adresa de e-mail de la care a fost trimis formularul.

Clientului i se va inmana odata cu factura si o anexa. Aceasta trebuie completata de instalator la momentul punerii in functiune si pastrata de client impreuna cu facturile si Certificatul de garantie extinsa pe toata perioada garantiei (10 ani).

Termeni si conditii obligatorii

 • Toate produsele montate in proiect sa fie de la brandul RDZ by Caleffi, achizitionate cu facturi emise de Romstal Imex S.R.L.
 • Instalarea, intretinerea si verificarea periodica trebuie efectuata numai de firme specializate in instalatii, confom instructiunilor producatorului.
 • Punerea in functiune trebuie facuta cu testarea etanseitatii sistemului si cu respectarea protocolului de turnare a sapei, pentru asta, instalatorul trebuie sa completeze formularele din Anexa si sa le semneze impreuna cu beneficiarul, la finalizarea completarii lor. Documentele trebuie pastrate de beneficiar, pe toata perioada de garantie extinsa si vor fi prezentate reprezentantilor Romstal Imex SRL, daca vor fi solicitate, in cazul unor interventii in perioada de garantie.
 • Garantia extinsa este conditionata de transmiterea, in maxim 6 luni de la data achizitiei produselor, a formularului cu date de identificare pentru obtinerea garantiei extinse, completat intregral, dupa punerea in functiune a sistemului de incalzire in pardoseala.

Excludere de la garantia extinsa

 • Montarea/instalarea incorecta, de catre personal neautorizat, neconforma cu instructiunile producatorului sau in afara legilor, reglementarilor tehnice in vigoare si prescriptiilor ISCIR aplicabile
 • Produsul nu a fost depozitat sau utilizat intr-un spatiu inchis, asfel incat sa fie ferit de actiunea agentilor atmosferici (temperaturi foarte scazute cu risc de inghet, umiditate ridicata, vant, ploaie, radiatii solare, inundatii, etc)
 • Defectiunile rezultate din impactul extern asupra sistemului, precum avarii mecanice, chimice sau impuritati, indiferent de cauza.
 • Defectiuni rezultate in urma exploatarii/utilizarii necorespunzatoare a sistemului.

Recomandari pentru a asigura o protectie indelungata a sistemului si a asigura o functionare optima

 • Incarcarea sistemului de incalzire in pardoseala cu apa tratata/aditivata astfel incat sa se evite coroziunea, depunerile si contaminarea bacteriologica. Se vor utiliza inhibitori coroziune/calcar si substante biocide.
 • Instalarea unui termostat de protectie la supratemperatura.

Reclamatii si mod de interventie

 • Romstal isi rezerva dreptul de a insarcina firme de specialitate, la propria sa alegere, in vederea executarii de expertize tehnice si in vederea executarii de interventii aferente operatiunilor de reparatii/inlocuire produse in garantie. In caz de avarie, beneficiarul se obliga sa instinteze Romstal in maxim 2 zile de la aparitia defectului si sa ofere reprezentatilor Romstal posibilitatea verificarii avariei inainte de a lua orice masuri de inlaturare. In caz contrar, orice pretentie de garantie din partea acestuia se considera nula de drept.
 • Orice masura luata sau recomandata de Romstal in scopul diminuarii efectelor avariei nu este considerata a fi o recunoastere tacita a vreunei raspunderi de garantie.
 • Remediul exclusiv in temeiul prezentei garantii si in temeiul legii va fi alegerea exclusiva a Romstal si va constata in repararea si inlocuirea produsului defect sau returnarea pretului de cumparare a produsului defect.

Asigurarea

Pentru acoperirea eventualelor daune provocate de vicii ascunse ale produselor imputabile Romstal (vicii de fabricatie sau de material) ce fac parte din Sistemul de incalzire RDZ by Caleffi, Romstal Imex SRL detine o polita de raspundere civila. Polita acopera pagube produse de produsele RDZ by Caleffi pana la suma de 250.000 euro/eveniment si in suma totala de maxim 1.000.000 euro/an

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *