Pompe

Facturi prea mari la gaze? Optează pentru una dintre pompele de căldură Stiebel Eltron WPF 10 sau WPF 13!

În contextul actual, subiectul încălzirii locuinței în timpul sezonului rece, precum și a apei menajere stă pe buzele tuturor. De aceea, este important să te pregătești din timp și să scapi de grija facturilor ridicate. Pompele de căldură Stiebel Eltron (WPF 10  și WPF 13) sunt varianta ideală pentru a beneficia de căldură, apă caldă și aer rece, dar și pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător!

Modalitatea de funcționare a pompelor de căldură este similară aparatelor de aer condiționat sau a frigiderelor. Mai exact, căldura este extrasă de la o sursă, ce are un nivel de temperatură scăzut și, apoi, este transferată către un schimbător de căldură sau radiator cu o temperatură mai mare. Așadar, cantitatea de apă de încălzire ajunge până la o temperatură de tur de 60 °C.

Pompele de căldură pentru încălzire și preparere apă caldă menajeră Stiebel Eltron  funcționează cu ajutorul apei sărate și potabile, iar integrarea este simplă. Pompele Stiebel Eltron au o eficiență ridicată și vin la pachet cu un vas de expansiune necesar pentru producerea apei cu sare, dar și pentru instalația de încălzire. Mai mult, pompa este dotată cu o rezistență electrică de urgență, vană cu divertor pentru producerea apei calde menajere și un presostat pentru monitorizarea presiunii din circuitul de apă sărată. De altfel, dispune de un panou de control integrat, care permite automatizarea completă a sistemului de încălzire, în funcție de condițiile meteorologice exterioare.

În vederea reducerii transferului de vibrații către clădire, emis de către circuitul frigorific, va fi montat un suport antivibrații. În plus, pompa de căldură poate fi amplasată într-o încăpere nelocuită (cameră tehnică).

Pompele de căldură sunt responsabile de încalzirea din perioada sezonului rece și de răcirea din timpul sezonului cald. În plus, apa caldă menajeră este furnizată indiferent de sezon, pe tot parcursul anului.

Există, însă, mai multe tipuri de pompe de căldură, cum ar fi pompa de căldură aer-apă, apă-apă și sol-apă, iar fiecare dintre acestea prezintă beneficii și minusuri.

          Pompele de căldură Stiebel Eltron WPF 10 și WPF 13 fac parte din categoria pompelor sol-apă, ceea ce înseamnă că utilizează energia solului, numită și energie geotermală, pentru a încălzi sau răci interiorul locuinței. Principiul de funcționare are la bază un circuit închis, alcătuit din pompă de căldură, colectori verticali sau orizontali (în funcție de suprafața terenului și a analizei geodezice) și sistemul de încălzire a casei.

 

De ce să alegi o pompă de căldură sol-apă?

  • Îndeplinește cu succes rolul unui aparat de aer condiționat, deoarece poate fi utilizat pentru răcirea încăperilor în perioada sezonului cald;
  • Consumă o cantitate insesizabilă de resurse;
  • Elimină dependența de gazul metan;
  • Sistemele de încălzire din locuință pot fi conectate cu ușurință la pompă.

          Încă nu te-ai convins? Te așteptăm într-unul dintre magazinele Romstal pentru a putea testa, alături de specialiștii noștri,  pompele de încălzire Stiebel Eltron WPF 10 sau WPF 13 și  a afla toate detaliile de care ești interesat.

          Optează pentru una dintre pompele de căldură Stiebel Eltron (WPF 10 sau WPF 13), pentru a-ți asigura confortul zilnic, timp de mulți ani de acum înainte. De asemenea, protejează mediul înconjurător și uită de grija facturilor uriașe la gaze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *