Solutii Eco

Energia eoliană, una dintre soluțiile pentru un viitor mai bun

Energia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata de puterea vantului. Sistemele eoliene sau morile de vant, cum sunt denumite popular, reprezinta o solutie viabila de producere a energiei electrice atat la nivel industrial cat si la cel rezidential. Romstal recomanda utilizarea energiei eoliene la o masa cat mai mare. Desi inca o sursa relativ minora de energie electrica pentru majoritatea tarilor, productia energiei eoliene a crescut practic de cinci ori intre 1999 si 2006, ajungandu-se ca, in unele tari, ponderea energiei eoliene in consumul total de energie sa fie semnificativ: Danemarca (23%), Spania (8%), Germania (6%).

Daca despre panourile solare s-a tot discutat ca fiind urmatorul furnizor important de caldura si apa calda, sistemele eoliene nu au primit inca in tara noastra atentia ce li se cuvine, asta desi in majoritatea tarilor europene s-a optat deja pentru instalarea generatoarelor eoliene.

In Romania insa sistemele producatoare de energie eoliana de abia acum incep sa isi faca aparitia. Valorificarea acestei energii alternative a crescut in anii ’70, odata cu prima criza mondiala a petrolului. Mai apoi, in anii ’90, din cauza ingrijorarilor generate de impactul asupra mediului si a poluarii generate de combustibilii fosili.

Cum utilizarea tehnologiilor de energie alternativa sunt vazute drept cea mai indicata solutie la epuizarea combustibililor naturali, e bine sa cunoastem avantajele pe care le aduce aceasta. Mai intai vorbim despre principalul avantaj, emisia zero de substante poluante si gaze cu efect de sera, datorita faptului ca nu se ard combustibili. Apoi putem aminti de faptul ca utilizarea turbinelor eoliene nu implica producerea nici unui fel de deseu. Un alt avantaj il reprezinta si costurile tot mai mici pe unitate de energie produsa. Iata motivul pentru care va invitam sa aruncati o privire in oferta noastra asupra catorva produse care va vor ajuta in a va produce singuri energia electrica. Veti descoperi mai multe modele de turbine eoliene, de dimensiuni diferite, care, odata montate, vor transforma energia cinetica a vantului in energie mecanica, iar aceasta, la randul ei, este transformata mai departe in energie electrica. Energia electrica este produsa de un sistem, cu ajutorul unui regulator de incarcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *