Calorifere

Descoperă pompele de căldură aer-apă din oferta Romstal!

Continuam seria de articole despre pompe de caldura prezentandu-va modelele de pompa aer-apa disponibile in oferta Romstal. Dupa cum am explicat in mai multe articole anterioare, pompele de caldura preiau caldura din mediul exterior si incalzesc sau racesc locuintele fara mare efort. In cazul pompei aer-apa, aceasta poate extrage caldura chiar si la temperaturi negative.

Produsele pe care vi le punem la dispozitie incalzesc caloriferele sau instalatia de incalzire prin pardoseala si va ajuta sa obtineti, in acelasi timp, si apa calda menajera. Investitia initiala in acest tip de pompa este un pic mai scazuta, deoarece nu necesita foraj precum in cazul pompelor de calduta sol-apa.

Alegand o pompa de caldura aer-apa de la Romstal veti obtine o serie de avantaje, incepand cu montajul facil si continuand cu faptul ca nu veti mai fi dependenti de vreun combustibil. Pompa nu necesita un colector extern, nu necesita autorizatie, ocupa putin spatiu, incalzeste spatiul extrem de rapid si nu are nevoie decat de intretinere minima. Daca initial primele modele de pompa de caldura aer- apa au fost de tip monobloc, de mari dimensiuni, avand trasee pentru agentul termic sub pamant pentru a fi protejate de inghet, acum majoritatea producatorilor merg pe mult mai popularele variante split, formate din unitate interioara (hydrobox) si unitate exterioara. Acest tip de pompa ia aproximativ 70% potential termic din aer, iar restul din electricitate. Compresorul lor poate extrage caldura din aer chiar si la temperaturi de pana la -30 de grade Celsius.

Evident, pompele de caldura aduc un confort, mai ales din punct de vedere financiar. Investitia initiala va fi recuperata prin facturile foarte mici la incalzire. Daca luam in considerare faptul ca nu mai este nevoie de racordarea la gaz si ca incalzirea prin acest combustibil este tot mai scumpa, intelegem de ce achizitia unei astfel de pompe este o alegere inteleapta. Pompa de caldura te scapa si de depozitarea si manevrarea lemnului sau peletilor in cazul in care doreai sa alegi un cazan.

Dimensionarea pompei se face in functie de necesarul termic al locuintei. Acesta se calculeaza analizand factori precum suprafata imobilului, gradul de izolatie, suprafata vitrata, numarul de persoane care locuiesc in acel spatiu, temperatura specifica zonei climatice. Calculul este foarte important pentru a evita supradimensionarea sau subdimensionarea pompei de caldura aer-apa, caz in care utilizarea acesteia ar fi daunatoare compresorului si eficientei pompei in general.

Misiunea Romstal este de a oferi clientilor sai cat mai multe variante de produse care sa le asigure confortul cu un consum cat se poate de redus de resurse. Iata de ce va propunem pompe de caldura aer-apa care sa va imbunatateasca rapid stilul de viata. Vorbim despre pompe de caldura aer-apa reversibile cu functie de incalzire, racire si preparare apa calda menajera. Acestea folosesc aerul exterior pentru a incalzi sau raci agentul termic (apa) care va fi distribuit ulterior catre instalatia interioara de incalzire sau racire, precum si catre instalatia de preparare a apei calde menajere. Fie ca este vorba de incalzirea locuintei sau doar de obtinerea apei necesare pentru spalatul vaselor, rufelor sau de dusul personal, cu ajutorul pompei de caldura veti dispune de energia suficienta pentru a incalzi cantitatea dorita de apa.Pompa de caldura

Pompele de caldura aer-apa sunt o alternativa viabila si mult mai rentabila fata de alte modalitati de producere a caldurii, cum ar fi centralele pe combustibili solizi sau lichizi. Aceasta consuma mult mai putina energie, permitandu-va sa economisiti la costurile facturii de incalzire. Tehnologia utilizata de pompa de caldura este una ce si-a dovedit randamentul in timp, fiind o tehnologie ajunsa la maturitate. Perfectionarea sistemului de functionare al acesteia este in continua desfasurare, astfel incat sa se gaseasca solutii tot mai accesibile pentru oricine.

Foarte important este aspectul ecologic care este caracteristic si reprezentativ pentru pompele de caldura. Acestea se afla printre solutiile curate sau verzi de obtinere a energiei pentru uzul menajer si nu numai, deoarece utilizeaza resurse regenerabile de energie si consuma mult mai putina electricitate. Astfel pompa de caldura contribuie activ la reducerea amprentei de carbon si la diminuarea noxelor poluante asociate cu aceasta.

One thought on “Descoperă pompele de căldură aer-apă din oferta Romstal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *