Articole recomandate

De ce ai nevoie de un sistem de filtrare a apei?

Cu totii ne dorim sa consumam apa de cea mai buna calitate. Pentru acest lucru multi decid ca apa de la retea nu este sigura si decid sa achizituioneze apa imbuteliata. Cheltuielile sunt constante si, per total, foarte ridicate. Nu mai vorbim de faptul ca pet-urile din plastic influenteaza negativ mediul inconjurator.

Va propunem astazi sa achizitionati sisteme de filtrare a apei potabile din retelele publice care, chiar daca a fost tratata cu clor pentru a elimina bacteriile si microbii, va fi adusa rapid la stadiul dorit. Mai mult, in aceasta perioada, la Romstal aveti reduceri suplimentare la toate sistemele de filtrare a apei.Solutii de filtrare a apei

Cu ajutorul lor veti scapa de gustul si mirosul neplacut al apei, ceea ce ne va determina sa bem mai multa apa de la robinet.Sistemele de filtrare si tratare a apei exista in variante simple care retin suspensii solide precum rugina si nisipul sau in variante mai complexe, care elimina sau neutralizeaza virusii, bacteriile si alti compusi periculosi pentru sanatate.

Daca alimentarea cu apa se face dintr-un put, atunci este nevoie de un buletin de analiza, in baza caruia iti recomandam filtrul perfect adaptat nevoilor tale. Filtrele sunt usor de montat si intretinut. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca inlocuiesti la timp cartusele filtrante astfel incat sa te bucuri pe deplin de o apa sanatoasa.

De acum nu mai este nevoie sa cari zeci de baxuri de apa de la supermarket pana acasa protejand astfel natura prin numarul mai mic de PET-uri aruncate, echivaland cu mai putin plastic. Obtinem un mediu mai curat pentru noi si pentru generatiile viitoare.

Cu aceste solutii de filtrare a apei faci o economie semnificativa deoarece investitia initiala se amortizeaza in scurt timp.

Sistemul de ultra filtrare PUR 3UF

De exmplu o familie de 4 persoane care consuma 2l apa/zi/persoana timp de 5 ani cheltuie in aceasta perioada aproximativ 17.500 lei Un sistem de filtrare PUR 3F , consumabilele si apa din retea pentru 5 ani de zile costa aproximativ 2200 lei. Cate lucruri nu ai putea face cu 15.300 lei economisisti in 5 ani de zile? De la o vacanta pentru toata familia, pana la o renovare completa, reparatii si imbunatatiri pe care le tot amani in baie sau bucatarie… posibilitatile sunt infinite.

Sistemul de ultra filtrare PUR 3UF face parte dintr-o gamă profesională de filtrare a apei. Acesta îndepărtează elementele nedorite din apă totodată eliminând mirosul şi gustul neplăcut. Este proiectat să fie montat și utilizat în punctele de consum, de exemplu sub chiuvetă. El functioneaza in trepte. Prima treaptă o reprezintă filtrarea mecanică. Aceasta constă în îndepărtarea suspensiilor solide din apă precum nisipul ori rugina. Pasul doi al sistemului este filtrarea chimică. În cadrul acestui proces produsul reține substanțenle organice și agenții de dezinfectare solubili în apă – clor și derivați clorurați. De asemenea, această a doua treaptă îmbunătățește gustul și elimină mirosul neplăcut. Ultima etapă a procesului de ultra filtrare este cea biologică. În această fază, PUR 3UF reține orice particulă cu dimensiuni mai mari de 0,1 micrometri, aici incluzând și bacteriile.

Cana filtranta

Pentru sanatatea organismului recomandam sa alegi o cana filtranta, o optiune accesibila de filtrare a apei de la robinet care va aduce si economii financiare pentru familie. Acest dispozitiv se bazeaza pe un filtru de apa capabil sa elimine majoritatea microorganismelor din apa de la robinet dar si impuritatile. Astfel te vei asigura ca apa de la robinet este potabila chiar si cand nu poti vedea ce anume se asunde in aceasta. Cana filtranta se bazeaza pe un amestec de carbune activ cu rasina care face schimb de ioni. Exact acest amestec este capabil sa elime clorul sau sa reduca depunerile de calcar din apa. Metale grele precum plumbul, cuprul sau aluminiul, dar si subtante chimice precum pesticidele sau erbicidele, vor fi la randul lor indepartate din apa. Cana filtranta nu va schimba PH-ul apei, pastrand un nivel alcalin mediu, sanatos pentru organism.

La Romstal gasesti mai multe tipuri de cani filtrante care iti vor asigura apa necesara direct de la robinet. Ele sunt compatibile cu diferite filtre care vor fi capabile sa purifice cateva sute de litri de apa dupa care vor schimbate foarte usor. Nu vei mai avea grija peturilor cu apa dar, mai important, nu vei mai cheltui cateva zeci de lei saptamanal pentru a asigura apa potabila pentru toata familia.

Statia cu osmoza inversa Aquapur

Putem obtine apa pura chiar de la propriul robinet si cu statia osmoza inversa Aquapur cu mineralizare. Osmoza inversa este procesul prin care, prin aplicarea unei presiuni, se forteaza moleculele de solvent sa treaca printr-o membrana semipermeabila, de la solutia mai concentrata catre cea diluata. Folosind osmoza inversa apa contaminata poate fi trecuta printr-o membrana – care retine molecule cu dimensiuni mai mari decat ale apei – fiind astfel separata de agentii poluanti.

Sistemul de osmoza inversa AQUAPUR este format din 6 trepte de filtrare. Mai intai are loc procesul de filtrare mecanica si chimica. Statia de osmoza dispune de un filtru de 10” echipat cu cartus din carbune activ bloc care retine impuritatile mecanice, susbstantele organice si clorul. In cea de-a doua treapta, filtrarea chimica, intra in exercitiu un filtru echipat cu cartus din carbune activ granular care retine substantele chimice organice si in special clorul. Filtrarea mecanica are loc in cea de-a treia treapta prin intermediul unui filtru echipat cu cartus de polipropilena expandata care are scopul de a retine suspensiile solide precum nisipul sau rugina. Dupa ce primele trei trepte au fost realizate ajungem la etapa de osmoza inversa propriu zisa in care este retinuta orice particula cu exceptia apei. Filtrarea se produce printr-o membrana de forma multitubulara formata din mai multe straturi cu porozitate controlata depuse sub forma de film. Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrata si colectata iar restul este evacuata.

Mai apoi, prin intermediul unui postcartus cu carbune activ se adauga o corectie finala a gustulului si mirosului apei. Etapa a sasea a procesului este reminalizarea. Dupa filtrare apa este aproape pura (peste 99,9%), fara saruri sau alte minerale. Pentru a putea fi consumata sunt adugate mici cantitati de minerale prin trecere printr-un cartus de remineralizare.

Alege sistemul de filtrare a apei care ti se potriveste cel mai bine! Investeste acum pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *