Aer conditionat

Cum se configureaza modul WIFI la aparatele de aer conditionat Midea

 In randurile urmatoare vom vedea cum se instaleaza aplicatia ce controleaza aparatele de aer conditionat Midea.

1. Se descarca aplicatia pentru telefon mobil IOS sau Android "Nethome plus".
2. Se creaza un cont nou cu o adresa de email functionala(necesara pentru resetarea parolei daca este cazul) si o parola pentru aplicatia nethome plus
3. Telefonul trebuie sa fie conectat la o retea wifi in raza careia trebuie sa se gaseasca si aparatul de aer conditionat Vision (Midea) ( parola trebuie sa fie in format WPA personal key sau WPA2 personal key, iar codificarea parolei sa fie AES, nu TKIP sau mixt )
 
Cazul 1 IOS

 

4. Se porneste aplicatia pe telefonul IPhone si se introduce user name-ul ( adresa de email setata in punctul anterior)

 

5. Se alimenteaza aparatul de aer conditionat daca nu este deja alimentat

6. Se apasa de 7 ori butonul pana cand aparatul intra in modul AP (butonul este cu actionare stanga dreapta, led este buton stanga). Aparatul Vision va afisa AP din 3 in 3 secunde

Se cauta un wlan cu denumirea de inceput net_ac urmat ca cateva cifre si litere distincte pentru fiecare aparat. Parola de conectare este 12345678. Se conecteaza telefonul la acest hot spot dupa care softul va solicita in pasul urmator conectarea la reteaua wifi care furnizeaza internet. Dupa introducerea parolei va urma un ecran afisat similar cu urmatorul :

7. Gata aparatul este functional atunci cand esti conectat pe wifi ul pe care este conectat si aparatul de climatizare respectiv de la distanta folosind 3g sau 4g ( functioneaza foarte lent pe 2g). Se poate seta temperatura dorita, modul de functionare, treapta de viteza, modul turbo sau eco precum si ora la care vrem sa porneasca sau sa se opreasca aparatul de aer conditionat.

 

 

 

Monosplit Vision 9000 BTU/h

 

 

 

 

spatii mai mici de 40mp

Monosplit Vision 12000 BTU/h

 

 

 

 

24 – 40mp

Monosplit Vision 18000 BTU/h

 

 

 

 

40 – 67mp

Monosplit Vision 22000 BTU/h

 

 

 

 

48 – 80mp

 

 

 

 

 

Vom continua cu setarea aplicatiei pe Android.
 

 Cazul 2 ANDROID

4. Se seteaza aparatul de aer conditionat in modul AP prin apasarea butonului LED (se apasa in latura stanga a butonului) de 7 ori

5. Se porneste aplicatia pe telefon si se introduce user name-ul ( adresa de email setata in punctul anterior) 

6. Se apasa pe "Add Device" (telefonul va porni camera intr-un ecran de scanare QR code)

7. Se scaneaza codul QR al modulului WIFI care este in modul AP (aparatul de aer conditionat afiseaza AP din 3 in 3 secunde)

8.Vom alege reteaua wireless si parola care va fi folosita de modulul WIFI al aparatului de aer conditionat Vision.

9. In timp ce identifica reteaua va afisa scurt un mesaj ca este conectat la reteaua net_ac_xyzw (xyzw sunt caractere alfanumerice specifice fiiecarui aparat) si aparatul de aer conditionat va inceta sa afiseze modul AP.

10. Dupa ce apare mesajul ca dispozitivul a fost adaugat cu succes va apare in lista si va putea fi controlat din aceiasi retea locala WIFI, respectiv de la distanta folosind reteaua de date 3G sau 4G.Se poate seta temperatura dorita, modul de functionare, treapta de viteza, modul turbo sau eco precum si ora la care vrem sa porneasca sau sa se opreasca aparatul de aer conditionat.

Succes!

Daca doriti sa utilizati mai multe telefoane (pot fi atat IOS cat si Android) instalati programul si folositi acelasi user name si aceiasi parola pe toate dispozitivele mobile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *