Instalatii de incalzire

Cum să calculezi singur ce putere trebuie să aibă pompa de căldură potrivită pentru casa ta

Suntem siguri ca deja ati aflat despre beneficiile multiple pe care vi le pot aduce aceste instalatii moderne, pompele de caldura. Pentru a afla insa care este mai potrivita pentru locuinta ta cel mai indicat este sa accesezi https://pompedecaldura.romstal.ro/, un site creat special pentru cei care doresc sa calculeze simplu si usor ce putere trebuie sa aiba pompa de caldura pe care o vor achizitiona.Pompa de caldura

Completand date simple precum suprafata utila a imobilului in metri patrati, inaltimea unui nivel (parter sau etaj), volumul imobilului calculat ca suprafata x inaltimea, zona climatica de temperatura in care se afla imobilul,gradul de izolare termica al imobilului veti afla rapid necesarul de caldura.

Pe piata exista diverse tipuri de pompe de caldura:

  • Pompe de caldura aer-apa
  • Pompe de caldura apa-apa
  • Pompe de caldura sol-apa
  • Pompe de caldura sol-aer

Pompa de caldura Stiebel eltronTrebuie, asadar, mai intai, sa stabiliti care tip se va descurca mai bine in zona locuintei. Important este ca veti instala aceste dispozitive si nu va mai trebui sa va faceti griji in ceea ce priveste natura finita a combustibililor fosili. In ani tehnologia a fost imbunatatita, pompele de caldura devenind o solutie de incalzire stabila si economica in majoritatea tarilor europene. Pompele de caldura utilizeaza eficient energia solara acumulata in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica, pentru incalzirea sau racirea incintelor si pentru preparare de apa calda menajera. Pompa de caldura obtine aproximativ trei sferturi din energia necesara din mediul inconjurator, iar pentru restul, pompa de caldura utilizeaza ca energie de actionare curentul electric. Mai mult, pompele de caldura reversibile (apa-apa sau sol-apa) pot asigura si necesarul de racire pe timpul sezonului estival.

Sistemele cu pompa de caldura sunt in general foarte silentioase, complet automatizate si nu necesita operatii periodice de intretinere. Nu este nevoie de un depozit pentru combustibil, nu sunt necesare eliminarea cenusii si curatarea cosului de fum. Pompele de caldura au avantajul unei functionari sigure producand energie termica prin intermediul unui ciclu termodinamic, fara ardere de combustibil.

Functionarea pompei de caldura se bazeaza pe un principiu simplu identic cu al unui echipament pe care il utilizam in fiecare zi: frigiderul. Aceeasi tehnica, numai cu utilizare inversata; in cazul frigiderului, agentul de racire preia caldura din alimente si o cedeaza mediului inconjurator. Pompa de caldura preia caldura din mediul inconjurator (sol, apa sau aer) si o cedeaza sistemului de incalzire sub forma de energie termica.

Asadar pompa va prelua energie din aerul sau solul aflate in jurul locuintei si o va transforma cu ajutorul componentelor sale in energie termica. Chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte scazute pompa de caldura poate functiona cu succes.pompa de caldura aer apa

Cu ajutorul pompelor de caldura ne gasim independenta fata de retele publice de distributie a energiei electrice sau gazelor. Nu mai vorbim despre reducerile substantiale ale cheltuielilor. Sunt produse potrivite pentru o casa ECO, care produce mai multa energie decat consuma.

Pompele de caldura disponibile la Romstal sunt compuse dintr-o unitate exterioara si una interioara conectata prin traseu frigorific. Odata montate, unitatile se leaga la instalatia termica si sunt gata sa functioneze pentru a va oferi incalzirea sau racirea locuintei. Opteaza pentru pompe de caldura, echipamente dotate cu cea mai noua tehnologie care faciliteaza utilizarea eficienta a energiei din aer sau sol transformand-o in caldura! Alege si tu o pompa de caldura si redu semnificativ costurile cu incalzirea locuintei!Pompa de caldura Stiebel eltron

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *