Baterii

Cum să alegi bateria potrivită?

giroFie ca ne mutam la casa noua, fie ca renovam casa in care locuim, un detaliu important si nu chiar simplu in seria lucrarilor de amenajare este alegerea bateriilor sanitare. Alegerea unei baterii nu este, de obicei, un lucru simplu. Bateria este un obiect important, pe care îl folosim zilnic și pe care nu ne așteptăm să îl schimbăm prea des. Sunt foarte multe modele de baterii pe piata, de la cele mici la cele foarte mari. Nu poti face o alegere corecta daca nu cunosti cu exactitate dimensiunile baii tale. Fa masuratorile pentru baie, in special pentru zona cazii, dar nu numai, deoarece bateria trebuie sa arate bine, corespunzand ca marime, alaturi de restul instalatiilor. Ia in consideratie si modul in care sunt pozitionate tevile. Pentru lavoare pe care se monteaza bateriile, sa fiti foarte atenti la distanta la care se afla orificiul pentru acestea. In functie de distanta existenta, bateriile trebuie sa aiba un brat suficient de lung pentru a fi posibila utilizarea lor, adica jetul de apa sa fie proiectat spre centrul lavoarului si nu pe marginea lui. Cand ai toate aceste date poti sa alegi modelul potrivit de baterie.
Este esențial să fim informați atunci când decidem să facem o astfel de achiziție și trebuie să avem în vedere câteva aspecte
baterie ideal standard_alfiere1. Calitatea este un aspect foarte important la care trebuie să ne uităm atunci când cumpărăm o baterie sanitară. Un indicator al calității unei baterii este de obicei greutatea, cu cât este mai grea o baterie, cu atât mai rezistentă va fi și nu va fi expusă riscurilor de spargere dacă presiunea apei va fi mare.
Un alt indicator important este echiparea bateriei cu cartuș ceramic (mai rezistent decât cele de plastic)
De asemenea trebuie să avem în vedere și faptul că pe orice baterie ar trebui să fi posibilă montarea de economizoare, care ajută la economisirea apei prin reducerea debitului și îmbogățirea acestuia cu aer, fără a elimina confortul mai ales în cazul dușului. Unii producători oferă economizoare deja montate pe baterie, dar în cele mai multe cazuri acesta se poate achiziționa separat și folosit la toate bateriile va reduce consumul de apă general cu până la 50%.
2. Ce include? Când facem achiziția unei baterii trebuie să ne asigură și de ceea ce include din partea producătorului: racorduri, pentru bateriile de cadă – set de duș sau (foarte important) ventil set de scurgere pentru bateriile de lavoar (imaginea de jos)
baterie de baie frotherm
3. Garanția oferită de producător: de obicei se oferă garanție pentru orice fel de baterie, dar un lucru de care trebuie să avem grijă la ce cuprinde garanția și care sunt condițiile.
La ce detalii trebuie să ne uită în certificatuld e garanție?
– Termenul de granție și ce acoperă garanția
– Dacă acoperă și eventualele defecte ale cartușului
– Serviciile post garanție (dacă producătorul oferă garanția schimbării unor piese chiar și după expirarea perioadei de garanție – contracost

woda4. Materialul din care este fabricată bateria: cel mai bun material folosit în confecționarea bateriilor este alama sanitară. Un alt aspect important este componența alamei:

– Dacă conține peste 59% cupru în componență atunci este o baterie care nu modifică proprietățile apei și nu daunează sănătății (datorită proprietăților sale inhibă dezvoltarea bacteriilor, virușilor și a ciupercilor, contribuind astfel la calitatea apei)

– Dacă conține sub 59% cupru și are în componență mai mult zinc, atunci bateria modifică proprietățile apei și poate chiar dăuna sănătății

*De obicei această informație se poate obține de la importator sau producător.

villeroy&boch la fleur5. Varietate de gamă: dacă alegem să schimbăm mai multe baterii odată sau dorim să echipăm casa/apartamentul trebuie să avem în vedere faptul că unii producători oferă game complete de baterii (baie, bucătărie, cadă/duș, lavoar, bideu). Alegerea unei game complete pentru locuința noastră conferă uniformitate și unitate în design.

O metodă prin care puteți fi siguri de alegerea corectă a bateriei este să căutați după brand. De multe ori renumele unui producător sau importator sunt o garanție în plus că bateria va îndeplini cele 5 criterii de alegere menționate.
ROMSTAL RECOMANDA PENTRU BAIA TA:
Baterii de baie sanitare de calitate, de la furnizori de renume.