Solutii Eco

Cum economisim inteligent apa atunci când facem duș?

Am recomandat de fiecare data in blogul nostru produse ECO pentru a avea facturi mai mici dar si pentru a a proteja mediul inconjurator. Ce facem insa, de exemplu, cand nu ne aflam in situatia de a investi sume importante pentru a beneficia de facilitatile celor mai moderne aparate deoarece bugetul nu ne permite? Am crede ca unele dintre soluțiile expuse sunt prea scumpe pentru a putea fi aplicate in casele romanilor. Acest lucru nu este insa adevarat. Exista deja pe piata diverse produse care se pot adapta celor mai vechi pentru a reduce consumul de energie sau apa. Cum in acest articol ne-am propus sa aflam cum economisim apă atunci când facem duș fără să schimbăm bateria de la baie sau telefonul de duș, prezentăm trei produse cu un preț infim care odată montate ne vor ajuta să plătim mult mai puțin la factura de apă.

RACORD FURTUN DUS CU OPRITOR APA, FUNCTIE ECONOMIE APA 8.5l/min, 1/2″Mx1/2″F, CROM

Mai întâi prezentăm racordul pentru furtunul de duș cu opritor apă și funcție de economie care duce debitul mediu de 15 l/minut al dușului la doar 8,5 l/minut. Acesta se montează la conexiunea intre baterie si furtunul de dus. Asadar vom obține o economie de apa de pana la 40%, fara a diminua confortul de utilizare. Mai mult, datorita sistemului cu opritor ON/OFF ofera posibilitatea opririi temporare a jetului de apa fara a modifica temperatura si debitul setate la baterie. Spuneam ca aceste produse sunt prietenoase cu mediul. In cazul acestui racord se reduc emisiile de CO2 cu 1200 kg.

RACORD FURTUN DUS, FUNCTIE ECONOMIE APA 7l/min, ANTIRASUCIRE, 1/2″Mx1/2″F, ALAMA CROMATA

Cel de-al doilea racord de conexiune intre baterie si furtunul de dus se descurca un pic mai bine decat cel prezentat mai sus reusind reducerea consumului de apa la 7 l/minut fata de debitul mediu de 15 l/minut. De asemenea, racordul are functia de antirasucire, ceea ce face ca durata de viata a furtunului de dus sa se prelungeasca. Se intampla sa fie destul de enervant atunci cand furtunul de la dus se rasuceste. Prin fortarea lui in diferite pozitii creste si riscul ruperii. Montand un astfel de racord veti putea fi suguri ca nu veti mai intampina o problema de gen. In plus, prin utilizarea acestui racord se reduc emisiile de CO2 cu 1400 kg.

LIMITATOR DEBIT PT. DUS 5L/MIN, CU GARNITURA

Dacă vă doriți o economie și mai mare de apă atunci puteți opta pentru limitatorul de debit cu garnitura de la Neoperl care va reduce debitul aperi de la duș la doar 5l/minut. Ca și in cazul produselor prezentate anterior se monteaza intre iesirea pentru dus de la bateria de cada/dus si furtunul de dus.

Produsul ne va ajuta să facem economii substanțiale, limitatorul Neoperl reducand consumul de apă cu până la 67%. În același timp asigură și un debit de apa constant indiferent de fluctuatiile de presiune din retea. In plus, prin utilizarea acestui limitator de debit se reduc emisiile de CO2 cu pana la 3880 kg/5 ani.

Prin utilizarea limitatorului de debit vom salva și o mare parte din energia consumată pentru încălzirea apei. Acesta are rolul de a reduce cantitatea de apă utilizată, astfel reducându-se și consumul de energie necesar pentru încălzirea acesteia. Prin această metodă este diminuată și poluarea rezultată din producerea energiei.

Limitatorul de debit pentru duș este la fel accesibil precum cele două racorduri de la Bossini.

One thought on “Cum economisim inteligent apa atunci când facem duș?

  • Para dus si nu telefon de dus.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *