Baterii

Cum alegi bateria perfectă pentru chiuveta de la bucătărie

Sunteti in plin proces de renovare a locuintei, sau pur si simplu v-ati saturat de vechea baterie de la bucatarie care picura? Atunci este momentul sa faceti o noua achizitie. Pentru a alege bateria cea mai buna, trebuie sa luati in considerare tipul de baterie, numarul de gauri, tipul de manere, tipul de tija, instalarea si intretinerea, finisajele, reglarea temperaturii apei.

bucatarie moderna chiuveta coltTipul bateriei: Bateriile de bucatarie pot fi cu montare pe perete, sau cu montare pe chiuveta. Daca renovati locuinta, puteti alege oricare dintre acestea doua, fara a fi constrans de alte aspecte. In schimb, daca doriti doar sa inlocuiti vechea baterie, atunci sunteti constrans de instalatia pe care o aveti in bucatarie, precum si de stilul chiuvetei. Modelul de perete, dupa cum ii spune si numele, se ataseaza de perete, deasupra chiuvetei. Modelul cu montare pe chiuveta, se poate atasa de aceasta, sau de blat, in cazul in care chiuveta este incorporabila.

Numarul de gauri: Majoritatea chiuvetelor sunt prevazute cu gauri pentru atasarea bateriei. Daca alegeti sa inlocuiti bateria unei chiuvete, atunci trebuie sa tineti cont de numarul de gauri ale acesteia. Bateriile dintr-o bucata, cu tija si robinet integrat, au nevoie de o singura gaura, in timp ce bateriile clasice, cu robineti separati pentru apa rece si pentru apa calda, necesita trei gauri pentru tija si robineti si o a patra pentru pulverizator. Daca este pentru prima data cand alegeti tipul de instalatie sanitara pentru bucatarie, atunci va sfatuim sa alegeti intai bateria si apoi o chiuveta cu numarul potrivit de gauri. Daca este necesar, se pot da noi gauri in chiuveta, pentru montarea bateriei.

Baterie de bucatarie

Tipul de manere: Manerele pot fi cu unul sau doi robineti, sau cu robinet cu senzor. Manerul cu un singur robinet are rotire directionala pentru schimbarea temperaturii apei. Acesta este mai usor de instalat si poate fi atasat de tija sau poate fi plasat lateral de aceasta. Manerul cu doi robineti este prevazut cu unul pentru apa rece si unul pentru apa calda, pentru a stabili temperatura apei. Robinetii pot face parte din piesa de baza, fiind atasati de tija, sau pot fi montati de o parte si de alta a acesteia. In cazul acestor tipuri de baterii, pulverizatorul poate fi integrat, sau separat, actionat prin rotire sau tragere, si controleaza debitul apei. Cele cu senzor pot fi actionate prin atingere sau miscare si sunt prevazute cu modalitatea de control a temperaturii si debitului de apa. Acestea sunt recomandate in locuintele cu copii mici, pentru a evita accidente, sau pentru persoanele in varsta ori dizabilitati, a caror forta de prehensiune este mult diminuata si nu pot actiona o baterie cu maner normal.Baterie de Bucatarie Kludi

Tipul de tija: Tija poate fi dreapta sa un gat de lebada. Bateriile cu tija dreapta sunt compacte si mai ieftine, insa de cele mai multe ori tija trebuie sa fie impinsa intr-o parte pentru ca in chiuveta sa poata incapea o oala mai mare. Cele cu tija in gat de lebada ofera mai mult spatiu, insa pot stropi foarte tare atunci cand sunt atasate de o chiuveta care nu este suficient de adanca. Un tip special de tija este cea cu dus. Capul de dus este prevazut cu butoane laterale, din care puteti comuta intre modul jet unic sau dus. Acesta este folositor atunci cand spalati legume, sau doriti sa clatiti chiuveta. Asigurati- va ca furtunul este suficient de lung ca sa ajunga in toate colturile chiuvetei.

Finisaje: Finisajele bateriilor sunt disponibile in bronz, crom, alb, negru si otel inoxidabil. Pentru o rezistenta crescuta la zgazieturi si substante corozive de curatat, bateriile de calitate trebuie sa fie pulverizate cu pulberi metalice incarcate electric.

Instalare si utilizare: Exista doua tipuri de instalatii ale bateriilor – superioara si inferioara. Bateriile cu atasare superioara se ataseaza de chiuveta sau de blat cu ajutorul unor suruburi trecute prin suprafata inferioara a bazei. Cele cu atasare inferioara sunt montate cu ajutorul unor suruburi trecute prin partea superioara a bateriei. Inlocuirea in acelasi timp a bateriei si a chiuvetei este mult mai facila, deoarece permite instalarea bateriei inainte de asezarea chiuvetei la locul ei. In functie de mecanism, bateriile de bucatarie pot fi cu bila, disc ceramic, valva de compresiune sau cartus. Mecanismul nu influenteaza utilizarea zilnica, insa afecteaza intretinerea si repararea._baterii bucatarie

Accesorii: Bateriile pentru chiuveta de bucatarie pot fi prevazute cu filtre integrate. Daca doriti sa achizitionati un astfel de model, luati in considerare ca poate influenta debitul apei si intretinerea bateriei. Unele baterii sunt comercializate la pachet cu un recipient pentru sapun lichid, sau detergent de vase.

Recomandarea Romstal:

Bateriile de bucatarie cu dus extractibil sunt o alta solutie practica pentru curatarea vaselor voluminoase sau inalte. O para de dus extractibila ofera mai mult spatiu de manevra bateriei, putand fi folosita chiar si atunci cand chiuveta este “blocata” cu alte vase. De asemenea, dusul extractibil se dovedeste extrem de practic atunci cand inaltimea nu permite pozitionarea vasului sub pipa.Baterie bucatarie Grohe Eurosmart New cu dus extractabil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *