Cazane lemne

Cosuri de fum ceramice

Avand in vedere vremea de afara se pare ca iarna se grabeste sa vina ne pregatim si noi prezentandu-va un material despre cosurile de fum. Aceste elemente necesare oricarui sistem de incalzire ce implica ardere si eliminare de fum pot fi confectionate din tabla sau ceramica. Romstal comercializeaza atat cosuri de fum din tabla (inox cu mono sau dublu perete) cat si cosuri de fum ceramice. In materialul de astazi vom vorbi despre acestea din urma.Cisco 640-822
Având ca element central tubulatura de şamotă de înaltă calitate tip Schiedel, sistemele de coşuri de fum ceramice se caracterizează prin siguranţă în exploatare şi durabilitate ridicată. Performanţele acestor tipuri de coşuri de fum privind rezistenţa la condensul acid şi şocuri termice, recomandă prevederea lor indiferent de combustibilul utilizat de sursa de căldură. Adaptabilitatea universală face ca beneficiarii lor să aibă posibilitatea trecerii, în cazul unei explozii de preţuri, la un tip de combustibil mai avantajos din punct de vedere al preţului de cost.

 

DOMENII DE UTILIZARE – AVANTAJE

Sistemul de coş de fum Schiedel UNI Plus se utilizează pentru evacuarea cu tiraj natural a fumului şi a gazelor de ardere provenite de la:

  • generatoare de căldură individuale (centrale termice de apartament, sobe de teracotă, sobe metalice, şeminee)
  • cazane pentru instalaţii de încălzire centrală
  • instalaţii termice industriale (cazane de aburi, cuptoare, crematorii, etc.)

Din punct de vedere al temperaturilor gazelor de ardere în regim normal de funţionare şi în situaţii excepţionale (autoaprinderea accidentală a funinginei depuse), al agresivităţii reziduurilor de ardere şi al condensului format în interiorul canalului de fum, acest sistem de coş se poate adopta indiferent de tipul combustibilului utilizat, respectiv:

  • pentru combustibili gazoşi
  • pentru combustibili lichizi
  • pentru combustibili solizi

Temperatura maximă a gazelor de ardere, în regim normal de funcţionare, nu va depăşi 600° C.

AVANTAJELE SISTEMULUI

Sistemul de coş de fum Schiedel UNI Plus reprezintă, din punct de vedere conceptual şi al materialelor utilizate, un nivel ridicat de performanţă, oferind avantaje multiple:

SIGURANŢĂ ÎN EXPLOATARE,

prin eliminarea riscurilor incendiilor provocate de coşurile de fum defecte şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon cauzate de  coşurile de fum neetanşe;

TIRAJ OPTIM,

asigurând funcţionarea sursei de căldură la randament energetic maxim;

DURABILITATE RIDICATĂ,

fiind exclusă, pe toată perioada de exploatare a coşului de fum, necesitatea efectuării unor reparaţii sau intervenţii ulterioare costisitoare;

MONTAJ SIMPLU ŞI RAPID,

cu costuri de punere în operă reduse, datorită elementelor componente prefabricate modulate;

GARANŢIA DE 30 DE ANI,

asigurată pentru sistemele de coşuri de fum ceramice tip Schiedel, altfel  spus, minim 30 de ani de siguranţă şi confort pentru familiile proprietarilor de coşuri de fum Schiedel.