Instalatii de incalzire

Ce putem face pentru a reduce consumul de gaze naturale?

Consumul gazelor naturale este unul puternic atât la nivelul țării noastre, cât și la nivelul întregii lumi, din cauza nevoii de transport, de încălzire a locuințelor și de folosire a acestora în diferite industrii.Consum de gaze

În Europa, consumul de gaze naturale a crescut cu 5,5% în anul 2021, fiind așteptată o scădere pentru anul curent, după cum ne spun cei de la Reuters. În ceea ce privește consumul de gaze din România, țara noastră se clasează în topul țărilor cu cele mai reduce emisii de CO2 la nivel european. Totuși, consumul de gaze naturale poate crește cu până la 50% în perioada 2020-2030, Transgaz estimând un consum de 11-12 bmc pe an, consum ce poate crește.

Reducerea consumul de gaze este foarte important atât pentru noi, cât și pentru mediul înconjurător. Iată ce poți face pentru a ajuta la reducerea consumului de gaze naturale, dar totodată și pentru reducerea costurilor de încălzire a locuinței:

 1. Reglează temperatura locuinței în funcție de confortul dorit, dar la o temperatură redusă spre 20 de grade, fiecare grad în minus reduce consumul de gaze cu aproximativ 7%.
 2. Folosește un termostat de ambianță și termostate pe calorifere în fiecare cameră, reducând astfel consumul de gaze cu până la 10%.
  Termostat programabil, Kontrolia, WT11, wireless, LCD iluminat
  Termostat programabil, Kontrolia, HT11, cu fir, LCD iluminat
  Termostat digital, Kontrolia, WT15, wireless, LCD iluminat
  Termostat digital, Kontrolia, HT15, cu fir, LCD iluminat
  CAP TERMOSTATIC KONTROLIA PT ROBINETI TERMOSTATABILI, CU SENZOR LICHID, M30x1.5
  SET ROBINETI CALORIFER, TUR TERMOSTATABIL+RETUR+CAP TERMOSTATAT, KONTROLIA, 1/2″ FI-FE

  3. Optează pentru sistemul de încălzire în pardoseală, astfel reduci consumul de gaze cu 10-20%.

   

  4. Investește într-o pompă de căldură, poți să reduci la jumătate costurile cu încălzirea (pompele de căldură se folosesc doar pentru încălzirea în pardoseală).

  Pompa de caldura aer-apa split, Ecoheat by Midea, incalzire/racire, 12 kW, 220V

  Pachet pompa de caldura aer-apa Ecoheat, 12 kW, pentru incalzire/racire/apa calda menajera + boiler si acumulator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *