Articole recomandate

Ce este un UPS și beneficiile acestuia

Întreruperile de curent cauzate de unele defecțiuni ale rețelelor de utilități, perturbațiile energiei electrice și lipsa de fiabilitate sunt, oarecum, evenimente comune și inevitabile. Deși nu prea poți face mare lucru pentru a preveni aceste situații, se pot lua măsuri pentru a evita consecințele costisitoare pentru afacere sau casă, prin utilizarea unui sistem de alimentare neîntreruptă cu energie electrică.

Sistemele de alimentare neîntreruptă (UPS) sunt concepute pentru a furniza energie de urgență pe termen scurt pentru sarcinile critice, în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică sau al unei perturbări a rețelei. Gama noastra de sisteme UPS a fost concepută pentru a oferi o soluție fiabilă, eficientă și flexibilă, pentru a te asigura că afacerea sau casa ta rămâne protejată în orice moment. În articolul de mai jos, vom trece în revistă informații utile despre UPS, importanța acestora, precum și beneficiile detaliate ce vin odată cu instalarea unuia.

Despre UPS centrală termică: în ce mod funcționează sistemele?

Diferitele tipuri funcționează în moduri diferite, dar toate au ca scop stocarea energiei și apoi furnizarea acesteia, la nevoie. Într-o lume bazată pe curent electric permanent, chiar și o defecțiune momentană a energiei electrice poate duce la pierderea de căldură, la blocarea sistemelor, la electrocasnice avariate, la centrale deteriorate sau la pierderi de producție.

Un UPS cu volan sau cu baterii se conectează la o sursă de alimentare, extrage energie și o stochează. De multe ori, o filtrează și o rafinează. Cele trei tipuri principale de sisteme de alimentare neîntreruptibilă cu energie electrică sunt: standby, linie interactivă și online. Consumul de energie, în ceea ce privește UPS-urile, este exprimat în VA sau kVA. Cel mai bun mod de a-ți determina nevoile este să consulți un expert, dar poți calcula aproximativ valoarea VA sau kVA de care ai avea nevoie, folosind consumul total în wați și factorul de putere. De exemplu, poate că o centrală termică are 400 W cu un factor de putere de 0,8. Împărți puterea în wați la factorul de putere, pentru a obține VA: 400 ÷ 0,8 = 500 VA. Dacă puterea este exprimată în amperi, înmulțești amperii cu volții de intrare, pentru a obține VA.

Sfatul nostru: consultă un profesionist în montaj UPS centrale termice, pe măsură ce determini nevoile UPS-ului și ține cont de faptul că modelele de mari dimensiuni necesită calcule sofisticate, pentru a te asigura că fiecare componentă se potrivește rețelei.

Caracteristici UPS

 • Interferențe electromagnetice și zgomot acustic reduse
 • Curent de intrare cu distorsiuni reduse
 • Ieșire reglată
 • Tranziție scurtă de la alimentarea obișnuită la cea de rezervă
 • Foarte eficient și fiabil

Cei mai mulți consumatori văd sau cumpără doar tipurile mai mici de sisteme, dar există și multe modele cu aceleași caracteristici UPS care sunt suficient de mari pentru a proteja și alimenta orice tip de casă ori rețea.

Un sistem de alimentare neîntreruptă este o piesă hardware esențială care:

 • Oferă energie de rezervă, atunci când se întrerupe alimentarea cu energie electrică, fie suficient de mult timp pentru a permite o oprire controlată a echipamentelor critice, pentru a acoperi diferența dintre întreruperea alimentării cu energie electrică și pornirea unui generator de rezervă de urgență, fie pentru a oferi un element de continuitate a activității prin intermediul unor pachete de baterii/dulapuri suplimentare.
 • Condiționează sursele de alimentare de la rețeaua de utilități împotriva formelor comune de perturbații și fluctuații de energie, eliminând riscul de deteriorare a echipamentelor electronice sensibile.

Sistemele de alimentare neîntreruptă oferă mai multe beneficii diferite, cum ar fi:

 • Eliminarea riscului de întrerupere a alimentării cu energie electrică a serviciilor critice, permițând continuitatea activității și/sau capacitatea de a efectua oprirea controlată a sarcinilor esențiale.
 • Protecție împotriva perturbațiilor comune ale energiei electrice, cum ar fi căderile de tensiune, vârfurile de tensiune, căderile și fluctuațiile de tensiune.
 • Îmbunătățirea eficienței rețelei, prin protecția împotriva întreruperii costisitoare a serviciilor esențiale.
 • Protecție împotriva pierderii de timp esențial, ceea ce crește productivitatea centralei termice.
 • Reducerea decalajului dintre o defecțiune a rețelei de utilități și pornirea și transferul unui grup electrogen de rezervă.

Cum să găsești UPS-ul potrivit

Achiziționarea unui sistem UPS dimensionat incorect poate fi o greșeală costisitoare, deoarece trebuie să se țină cont de o serie de factori, cum ar fi puterea de încărcare, timpul de autonomie, nevoile de extindere viitoare, aplicația și mediul înconjurător. În plus, asigurarea topologiei corecte a sistemului și a nivelurilor de redundanță reprezintă, de asemenea, un aspect important. Pentru a te asigura că este achiziționată soluția proiectată corect, îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre inginerii noștri de vânzări cu experiență, pentru ca nevoile tale să fie pe deplin satisfăcute.

În funcție de opțiuni și caracteristici, un sistem UPS pentru un apartament, o casă sau un duplex, de exemplu, poate reprezenta o investiție financiară, dar care începe să se întoarcă imediat, prin protecție. Pe termen lung, un UPS eficient se poate amortiza în câțiva ani, doar pe baza reducerii costurilor cu energia. Acesta este unul dintre numeroasele beneficii ale sistemelor de alimentare neîntreruptă cu energie electrică.

Pregătește-te să plătești un electrician pentru instalarea de bază, chiar și a celui mai mic sistem de UPS centrala termica. Pasionații și cei neexperimentați trebuie să știe că atașarea unui UPS, reparația unei defecțiuni UPS și mentenanța acestuia reprezintă o treabă pentru profesioniști. Cele mai multe sisteme UPS au nevoie de un loc răcoros, uscat și lipsit de praf pentru a exista, iar dacă alegi un sistem pe bază de baterii, să știi că bateriile au o durată de viață de aproximativ 5-10 ani și trebuie eliminate în mod corespunzător, în conformitate cu standardele ecologice.

Cele mai multe sisteme UPS consumă energie pentru a rămâne încărcate, astfel încât unii utilizatori sunt surprinși să vadă creșterea inițială a consumului de energie, înainte ca eficiența pe termen lung să se dovedească.

Avantajele utilizării unui sistem UPS

Continuitate – nu există întreruperi ale echipamentelor critice, cum ar fi calculatoarele sau centralele termice.

Consecvență – electronica din cadrul unui UPS îi spune când trebuie să funcționeze și activează alimentarea alternativă în funcție de necesități, ceea ce elimină defecțiunile sau supratensiunile și oferă timp pentru a opri în siguranță sistemele principale, dacă și când este necesar.

Protecție – protejează împotriva tuturor fluctuațiilor electricității, cum ar fi supratensiuni, vârfuri, căderi și defecțiuni, deoarece UPS-ul detectează în mod esențial aceste lucruri și trece la o alimentare alternativă înainte ca anomaliile să provoace daune.

Filtru – un UPS cu linie interactivă acționează ca un filtru, prin rafinarea energiei pe măsură ce intră în UPS, apoi prin ajustarea ieșirii sale, astfel încât sistemele interne să primească o alimentare curată, consistentă și fără anomalii.

Oamenii de afaceri și consumatorii casnici caută tot felul de informații în încercarea de a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la tipul de asigurare împotriva penelor de curent. Apoi, trebuie să decidă unde să obțină cel mai bun sistem UPS, cea mai rentabilă soluție. Un sistem de alimentare neîntreruptă corect ales oferă o protecție aproape sigură împotriva căderilor și întreruperilor de curent, menținând sistemele esențiale funcționale, aparatele electronice protejate și afacerile productive.

Găsește un expert calificat, care să te ajute să explorezi diferitele tipuri de UPS și să decizi care dintre ele se potrivește cel mai bine casei și electrocasnicelor tale. Un UPS achiziționat de la Romstal vine cu forța suplimentară a unor profesioniști specializați, inclusiv electricieni, ingineri și tehnicieni, care să te sprijine. Aceștia pot traduce limbajul sistemelor UPS și al numeroaselor lor părți, inclusiv generarea de energie, comutatoarele de transfer, panourile de distribuție și sursele de energie alternativă mobile sau permanente, asigurând servicii sau asistență pentru toate cele de mai sus.

Sursă foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *