Instalatii de incalzire

Cazanul pe combustibil solid Romstal Vision New redefinește eficiența

Pentru toti cei aflati in cautarea unei solutii eficiente si economice pentru incalzirea locuintei in iarna care vine Romstal propune unul dintre cele mai bine vandute cazane din stoc, Romstal Vision New. Vorbim despre un dispozitiv ingenios proiectat pentru a oferi confort termic maxim si eficienta energetica. In acest articol, vom explora caracteristicile sale avansate si avantajele care il plaseaza in fruntea gamei de cazane pe gazeificare.

Caracteristici tehnice remarcabile

 1. Design si materiale de calitate: Cazanul este fabricat din otel si dispune de o camera de ardere cu grosimea de 5 mm, protejata suplimentar cu izolatie ciment refractar. Aceasta constructie solida asigura durabilitatea si eficienta in timp.
 2. Combustie eficienta: Proiectat pentru a functiona cu busteni de lemn uscat, cazanul utilizeaza un sistem de gazeificare care permite o ardere completa a combustibilului, asigurand un randament ridicat de peste 92%.
 3. Control avansat: Panoul electronic este echipat cu un afisaj LCD iluminat si ofera multiple functii reglabile, inclusiv reglarea manuala a prizelor de admisie pentru aer primar si secundar. Acest nivel de control asigura o combustie optimizata si adaptata nevoilor specifice.
 4. Ventilator cu viteza modulanta: Ventilatorul de evacuare (exhaustorul) cu viteza modulata si control electronic contribuie la eficienta procesului de ardere si evacuare a fumului.
 5. Sistem de curatare manuala: Cazanul dispune de un sistem de curatare manuala a turbulatorilor, asigurand mentinerea eficientei pe termen lung prin impiedicarea acumularii de funingine.
 6. Securitate si usurinta in utilizare: Usile cazanului sunt echipate cu balamale sigure si reglabile pentru o etanseitate perfecta, iar sistemul By-Pass automat previne degajarile de fum la deschiderea usii de alimentare.

Avantaje cheie ale cazanului Romstal Vision New

 1. Display avansat: Afisajul LCD grafic ofera o interfata intuitiva, cu informatii clare privind temperatura apei calde menajere sau a cazanului, regimurile de functionare, si multe altele.
 2. Autodiagnoza si usurinta in intretinere: Cazanul dispune de o lista cu erori pentru autodiagnoza, facilitand astfel procesul de intretinere si reparare.
 3. Dimensiuni compacte: Comparativ cu alte modele, cazanul are dimensiuni reduse, facilitand integrarea in spatiile mai restranse.
 4. Protectie la supraincalzire: Sistemul este dotat cu dubla protectie la supratemperatura, inclusiv o serpentina de racire si pornirea fortata a pompei de circulatie.
 5. Emisii reduse: Cazanul asigura emisii scazute, respectiv sub 250mg/m3 CO si sub 15mg/m3 de cenusa, contribuind la protejarea mediului inconjurator.


Cazanul pe combustibil solid Romstal Vision New reprezinta alegerea ideala pentru cei care cauta eficienta, confort si durabilitate in sistemul lor de incalzire. Cu caracteristici tehnologice avansate si avantaje semnificative in ceea ce priveste eficienta energetica si usurinta in utilizare, acest cazan demonstreaza ca inovatia si sustenabilitatea pot merge mana in mana in domeniul incalzirii locuintelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *