Obiecte sanitare

Cada de baie din fontă, element clasic pentru o baie elegantă

O cada de baie poate deveni locul ideal de relaxare dupa o zi obositoare sau rece. Cada de baie trebuie sa fie neaparat rezistenta, deoarece nu este un obiect care trebuie schimbat des, la acest capitol varianta cea mai inteligenta este cada de baie din fonta.Alege o cada de baie din fonta de la Romstal

La alegerea cazii de baie  atentia la urmatorii factori:

 • Spatiul disponibil. Pe piata sunt cazi de diferite modele si dimensiuni. In functie de model, puteti opta pentru cele ce se instaleaza langa perete, modele in colt sau cu picioruse, care se plaseaza in centrul camerei  de baie. Cada poate fi de doua tipuri: stativa sau insula. Forma poate fi diferita: patrata, rotunda, dreptunghiulara si de diferite alte forme nestandarte.
 • Materialul. Pe linga fonta, pe piata exista mai multe materiale din care se fabrica cazile de baie. Exista modele din: acril, otel, sticla, marmura, piatra naturala, lemn sau cupru. Acrilul este cel mai popular material si are un pret accesibil. Totusi otelul si fonta sunt materiale mult mai rezistente decat cazile din acril. Fibra de sticla este mai ieftina decat acrilul, dar nu este atit de fiabila. Materialele precum marmura, lemnul sau cuprul sunt materiale mai rar folosite, dar sunt foarte elegante si rezistente, respectiv au si preturi mai mari.
 • Accesorii.  Masca si suportul care mentin cada, pot fi in complet sau nu, trebuie sa precizati la cumparare. In caz ca ele trebuie cumparate separat, o sa fiti nevoit sa cautati sa coincida materialul si culorile.
 • Functii suplimentare. Daca dvs aveti nevoie de o cada de baie, care sa indeplineasca functiile ei obisnuite, atunci puteti sa nu luati in calcul acest criteriu, insa daca va doriti cazi termale sau cu jet de apa, atunci alegeti cazi de baie cu functii suplimentare spre exemplu cu hidromasaj. Trebuie din start sa va predispuneti la un pret mai mare pentru un astfel de model. O astfel de achizitie ofera proprietarului sau relaxare si o senzatie de lux.

Daca atunci cand trebuie sa alegi designul, forma si dimensiunile cazii de baie lucrurile sunt destul de simple, cand vine vorba despre alegerea materialelor din care este fabricata cada de baie, lucrurile se complica putin. Designul, forma si dimensiunile sunt alese in functie de marimea baii in care vei monta cada si de gusturile personale.

In schimb, materialul trebuie ales in functie de calitatile acestuia, iar pentru asta trebuie sa ai cunostinte minime despre fiecare material in parte, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere pentru tine si pentru familia ta.

Cazile de baie din fonta sunt printre cele mai vechi si elegante modele de pe piata. O baie in care exista o cada din fonta este o baie eleganta, o cada cu prestanta. Cada din fonta se realizeaza prin turnarea otelului topit intr-o matrita cu forma dorita. Ulterior, aceasta este invelita cu un strat de email pentru aspect si confort.

Dezavantajele cazilor de baie din fonta este ca se gasesc la preturi destul de mari, fiind printre cele mai scumpe modele si ca au o greutate destul de mare din cauza materialului. Greutatea materialului ingreuneaza montajul si de cele mai multe ori, pardoseala necesita intariri.

De ce o cada de baie din fonta?

Ca si cada din acril, si cea din fonta are numeroase avantaje si calitati. Ceea ce face diferenta intre cada din fonta si cada din acril este aspectul. Cazile de fonta sunt folosite in bai elegante, in bai unde toate elementele sunt de foarte buna calitate (mobilier, lavoar etc.) si unde inclinatia pentru design este esentiala.

 1. este printre cele mai rezistente la socuri si zgarieturi,
  2.   rezista foarte multi ani, fiind un element ce nu necesita inlocuire,
  3.   mentine temperatura apei constanta, pentru foarte mult timp,
  4.   rezista la produse chimice,
  5.   are un aspect deosebit, elegant, cochet,
  6.   este potrivita pentru baile elegante, clasice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *