Instalatii de incalzire

Alege pachetul cu pompă de caldură aer-apă Romstal Ecoheat de 16 kW și bucură-te de avantaje imediate

Romstal ti-a pregatit un pachet pretabil pentru locuinta ta format din pompa de caldura aer-apa Romstal Ecoheat de 16 kW, acumulator agent termic Cordivari, boiler cu o serpentina Cordivari Bolly 1 XL de 300 litri­ si vana cu servomotor Danfoss  AMZ 113. Chiar daca, la prima vedere, investitia este una semnificativa, veti intelege parcurgand acest articol de ce o pompa de caldura va recupera rapid banii, protejand, in acelasi timp, mediul inconjurator.pompa de caldura aer apa

Viitorul reprezinta un sistem de incalzire sustenabil care utilizeaza din plin energia din aer, pamant si apa. Pompele de caldura sunt la ora actuala cele mai eficiente echipamente de producere a energiei termice pentru incalzire, racire si preparare apa calda menajera. Pompele de caldura pot fi geotermale (apa-apa, sol-apa), sau aerotermale (aer-apa, aer-aer). In cazul pompelor de caldura, solutiile aer-apa sunt cele mai implementate la nivel mondial. Ele functioneaza precum un aer conditionat, preluand energia din aerul exterior si cedand-o agentului termic vehiculat prin instalatia interioara utilizand un fluid special numit agent frigorific (freon). Este si cazul pompei pe care v-o prezentam astazi, Romstal Ecoheat de 16kW.

Pompa de caldura utilizeaza surse regenerabile de energie. In cazul pompei de caldura aer-apa Ecoheat, la 1 kWh energie electrica consumat din retea, se preia aproximativ 3 kWh energie termica din aerul exterior in mod gratuit. Daca efectuam o analiza comparativa intre o pompa de caldura aer-apa vs. centrala electrica si un cazan pe peleti, observam rapid beneficiile pe care pompa ni le aduce imediat.centrala electrica - pompa de caldura - cazan peleti

Beneficiile utilizarii pompelor de caldura:

 • costuri reduse de incalzire si racire;
 • solutie compacta ce se poate realiza cu un singur echipament: racire, incalzire si preparare apa calda menajera;
 • protejarea mediului inconjurator utilizand o sursa regenerabila de energie, emisii reduse de CO2;
 • solutie complet automatizata;
 • confort superior spre deosebire de centralele pe lemn sau peleti;
 • siguranta in exploatare (nu necesita cos de fum sau bransament de gaz);
 • necesita un bransament electric mai mic fata de centralele electrice.

Caracteristici si avantaje pompa de caldura Ecoheat:

 • Pompa de caldura tip split nu prezinta risc de inghet;
 • Functii: incalzire, racire si preparare apa calda menajera;
 • Compresor Twin Rotary R410A cu invertor tip GMCC sau Mitsubishi;
 • Complet echipata: pompa de circulatie Wilo, schimbator de caldura Alfa-Laval, ventilator Panasonic, filtru Y, senzor de boiler inclus, vas de expansiune, supapa de siguranta, rezistenta electrica, s.a.;
 • Functionare in regim de incalzire pana la -20°C;
 • Temperatura maxima: pe tur 60°C;
 • Controller complex: control sursa auxiliara, functie Silent, functie ECO, senzor de temperatura inclus, reglaj in functie de temperatura exterioara, posibilitate de programare, s.a.

Alege pachetul propus si ai produse de calitate superioara, prietenoase cu mediul. Aerul reprezinta o sursa de caldura gratuita, disponibila in cantitati nelimitate. In pompele de caldura, se poate utiliza ca sursa de caldura. Functia de incalzire se poate realiza prin radiatoare, ventiloconvectoare sau sistem de incalzire in pardoseala. Pompa poate fi utilizata si pentru racire, prin intermediul unitatii ventiloconvectoare. De asemenea, cu ajutorul unui boiler, ea poate produce apa calda menajera.

Tehnologia DC inverter asigura fiabilitate si eficienta maxima in functionare. Pompa de caldura Ecoheat poate gestiona surse de incalzire auxiliare (aport caldura de la panouri solare, cazane pe gaz, cazane pe combustibil solid. Printre alte caracteristici amintim ca permite raglajul temperaturii agentului termic in functie de temperatura exterioara (compensare climatica) dar si controlul a doua zone de temperatura distincte.

Un alt avantaj al pompei il constituie faptul ca se monteaza simplu si rapid. Ia-ti si tu o pompa de caldura aer-apa ECOHEAT, splitata, reversibila, cu functie de incalzire si racire, la pret foarte competitiv pentru piata din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *