Solutii Eco

Află care sunt produsele de care ai nevoie pentru clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero

Conform International Energy Agency (IEA), pana in anul 2040, consumul total de energie va creste cu 25% comparativ cu nivelul din 2014. Constructiile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul total de energie.

De la 1 ianuarie 2021, toate cladirile care necesita AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE trebuie sa fie nZEB (nearly Zero Energy Building) – cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero.

Conditii pentru cladiri nZEB (cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero)

  • consum limita energie primara pentru incalzire, apa calda, iluminat, ventilare mecanica si racire
  • valoare limita emisii CO2
  • 30% din consumul de energie sa fie din surse regenerabile

Romstal va propune produse care sa va ajuta sa obtineti energie cu costuri reduse – pompe de caldura, panouri solare, panouri fotovoltaice, turbine eoliene sau cazane biomasa.

Pompa de caldura reprezinta solutia perfecta pentru a obtine caldura, apa calda menajera si chiar racire pentru casa dumneavoastra. Fie ca e vorba despre o pompa geotermala, ceea ce se traduce prin faptul ca aceasta isi ia caldura necesara direct din pamant sau de una care preia caldura din aer, stim sigur ca nu veti face o alegere gresita. Aerul, precum si pamantul, reprezinta surse de caldura gratuite, disponibile in cantitati nelimitate. Incalzirea se poate realiza prin radiatoare, ventiloconvectoare sau sistem de incalzire in pardoseala. Avantajul pompei de caldura este ca poate fi utilizata si pentru racire, prin intermediul unei unitati ventiloconvectoare. Astfel se inlocuieste cu succes necesitatea achzitionarii unuia sau mai multor aparate de aer condtionat. In cazul prepararii de apa calda menajera, cu ajutorul unui boiler pe care il veti dimensiona in functie de necesitatile familiei, pompa de caldura va produce cu succes exact cantitatea de apa de care aveti nevoie. Veti fi uimiti sa aflati ca, desi aceasta pare a avea un pret de pornire mai ridicat, se va dovedi mult mai eficienta decat o centrala pe gaze spre exemplu. Va veti recupera investitia in chiar primii ani si, avand in vedere ca pompa are o durata de viata indelungata, va veti putea bucura de caldura si apa calda pentru multi ani obtinute cu investitii derizorii.

Incepand cu anul 2021, orice cladire ce necesita autorizatie de constructie trebuie sa fie cladire al carei consum de energie este aproape egal cu zero (cladire nZEB), respectiv cladire cu o performanta energetica foarte ridicata. Panourile fotovoltaice ajuta la reducerea consumului de energie electrica producand singure energie ceea ce inseamna ca nu veti mai fi nevoiti sa absorbiti energie din retea decat intr-o cantitate redusa. Surplusul de energie obtinut scade valoarea facturii iar surplusul de energie injectat in retea va scadea din costul total al facturii energiei consumate.Fiind o sursa de energie regenerabila, puteti avea un impact real prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ale casei dumneavoastra.Panouri fotovoltaice

Puteti opta, de asemenea, pentru turbinele eoliene din oferta noastra. Acestea functioneaza pe acelasi principiu ca si morile de vant din antichitate: palele unei elice aduna energia kinetica a vantului pe care o transforma in electricitate prin intermediul unui generator.

Principalul avantaj al energiei eoliene este emisia zero de substante poluante si gaze cu efecte de sera, datorita faptului ca nu se ard combustibili. Nu se produc deseuri. Producerea de energie eoliana nu implica producerea nici unui fel de deseuri.

Turbina eoliana reprezinta una dintre cele mai sigure solutii de producere a energiei electrice in regim independent. Ea poate asigura, total sau partial, necesarul de energie pentru un consumator domestic, conditia fiind vantul constant in zona in care va fi instalata. Majoritatea turbinelor produc energie peste 25% din timp, cel mai propice anotimp fiind iarna cand vanturile se intetesc.Generator eolian

Turbina poata fi instalata si pusa in functiune foarte rapid fara a fi necesare cunostinte tehnice avansate sau echipamente speciale. Intretinerea turbinei este, de asemenea, la indemana oricarui utilizator.

Descopera toate produsele de care ai nevoie in pagina dedicata pe care ti-am pregatit-o!

One thought on “Află care sunt produsele de care ai nevoie pentru clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero

  • Buna ziua!

    Se poate sa mi spune ti ce as putea face pentru a reduce consumul de energie la o casa de 120 mp p+m.

    Va multumesc C

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *