Articole recomandate

Află care sunt modalitățile prin care îți poți reduce factura de energie electrică!

În contextul majorării tarifelor la energia electrică, suntem mai preocupați pentru a găsi soluții eficiente pentru reducerea facturii de energie electrică. Astfel, vă propunem câteva modalități pentru a reduce consumul de energie electrică semnificativ:

  1. Deconectarea electrocasnicelor care nu sunt în uz

O cantitate mare de energie electrică se consumă atunci când electrocasnicele care nu sunt utilizate sunt conectate la priză. Dacă faceți un tur al casei, puteți observa că aveți multe dispozitive pe care nu le folosiți, dar totuși sunt în priză, cum ar fi: televizorul, cuptorul cu microunde, espressor-ul, sau hota. Chiar dacă nu sunt utilizate, acestea consumă curent electric, iar soluția pentru a reduce consumul ar fi să le deconectați de la curentul electric atunci când nu le folosiți.

  1. Becuri LED

Becurile cu LED, față de becurile cu incandescență, consumă în medie cu 90% mai puțină energie electrică, fiind cele mai eficiente becuri din punct de vedere energetic. Prețul becurilor cu LED sunt mai ridicate, însă durata lor de viață este de 10 ori mai mare față de becurile cu incandescență.

  1. Electrocasnice noi

În momentul în care îți dorești să reduci factura de energie electrică, dar ai electrocasnice vechi care au un consum ridicat de energie, va fi imposibil să realizezi acest lucru. O soluție pentru reducerea energiei electrice ar fi schimbarea acestora cu ajutorul Programului Rabla, unde îți poți achiziționa electrocasnice din clasa A (A+ sau A++) care au un consum de energie scăzut în comparație cu electrocasnicele vechi.

  1. Termostate inteligente

Un termostat inteligent poate fi o soluție ideală pentru a economisi energie electrică, deoarece puteți controla încălzirea de la distanță prin internet folosind telefonul mobil, tableta sau computerul. Vă puteți seta temperatura ca în momentul în care nu sunteți acasă, să fie o temperatură mai scăzută, iar cu o oră înainte să ajungeți, puteți modifica temperatura așa cum vă doriți cu ajutorul acestor termostate inteligente.

  1. Apa mai puțin fierbinte

Apa caldă este printre cele mai costistitoare atunci când ne gândim la factura de energie electrică, fie că este vorba despre apa caldă la duș, fie pentru spălarea rufelor sau a vaselor. Pentru a fi eficient din punct de vedere al consumului, este nevoie ca apa caldă să nu fie foarte fierbinte pentru spălarea rufelor sau a vaselor, deoarece încălzirea acesteia are un consum mare de energie electrică. Însă, atunci când ne referim la consum de apă caldă la duș, este necesar reducerea timpului de utilizare, pentru ca această metodă să influențeze considerabil factura de energie electrică.

Iată câteva recomandări de produse cu ajutorul cărora vă veți reduce factura de energie electrică:

Termostat programabil, Kontrolia, WT11, wireless, LCD iluminat
Termostat programabil controlat prin internet, Salus, RT310 i, wireless, cu Wi-Fi
BEC LED SAMSUNG 13W, E27, 6500K, A65, lumina rece
Bec LED, V-TAC, cip Samsung, 15W, E27, A65, lumina rece
Panou solar cu tuburi vidate, Vision, presurizat, 1800/20 tuburi, 1.3 kW
Uscator de rufe, LG, RC80U2AV4D, pompa de caldura, 8 kg, 14 programe, Eco Hybrid, Smart Diagnosis, WiFi, clasa A+++, alb
Cuptor incorporabil Electrolux EOA9S31CX, 25 functii, Sousvide, Wi-fi, CookNew, senzor gatire, grill, 70l, clasa A++, inox/ negru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *