3 trucuri inteligente pentru economia de căldură

Actualizat la 23 July, 2019 at 10:07 am

factura intretinereALEGE SISTEME DE ÎNCĂLZIRE ECONOMICE.

Noile sisteme de incalzire pe lemne sunt automatizate si pot incalzi apa pentru intreaga casa. Emisiile de CO2 au valori neutre daca lemnul provine din paduri regenerabile. Similar, instalatiile de incalzire solara in casele bine izolate termic pot produce necesarul de caldura pentru zilele din timpul primaverii si al toamnei si pot sustine in acelasi timp sistemul de incalzire conventional in timpul iernii.

NU ÎNCĂLZI MAI MULT DECÂT ESTE NECESAR!

Nu lasa niciodata sistemul de incalzire pornit atunci cand nu esti acasa. Instaleaza termostate ce regleaza automat temperatura camerei: mai cald ziua și mai rece noaptea.

IZOLEAZĂ-ȚI CORECT CASA (pereți exteriori, poduri, pvnițe etc).

Ferestrele vechi pot fi o sursa de pierderi de caldura; nu doar geamul, ci si tamplaria sau sistemele de inchidere necorespunzatoare.

AERISEȘTE CASA RAPID ȘI CORECT!

Cel mai bun mijloc pentru ca aerul proaspat sa intre in camera e sa inchizi instalatia de incalzire si sa deschizi fereastra putin. Este rapid si in acest mod peretii camerei nu se racesc. Nu lasa niciodata deschis sitemul de incalzire atunci cand aerisesti camera.

Dacă tot folosim căldura, de ce să nu și recuperăm ceva?

Există recuperatoare de căldură pentru o cameră, pentru intreaga casă sau recuperatoare de căldură ce fac schimb termic între apa caldă evacuată și apa rece ce urmează să fie folosită ca și apă caldă. Mai multe detalii despre recuperatoarele de căldură aflați aici.

trucuri inteligente pentru economia de căldură


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *