Ziua Pamantului 2016

Actualizat la 25 April, 2016 at 09:52 am

Ziua Pamantului a fost fondată încă din 1970 în Statele Unite ale Americii cu scopul de a atrage atenția liderilor din acea vreme asupra dezinteresului cu care tratează mediul înconjurător. Iată-ne 46 de ani mai târziu confruntându-ne cu aceleași probleme doar că la o scară mult mai mare. În anul 2009, ONU a declarat data de 22 aprilie ca ziua oficială a planetei Pământ și un bun prilej de a reflecta la dezvoltarea exponențială în defavoarea naturii și chiar împotriva noastră. În acest an, Ziua Pamantului coincide cu semnarea Acordului de la Paris de catre 170 de state printre care și Romania. Acordul stabilea ca obiectiv limitarea la maxim două grade Celsius a creşterii temperaturilor, în comparaţie cu nivelul la care se aflau în perioada preindustrială. Din păcate până acum am depășit deja jumătate din obiectiv. În acest moment este clar că acest trend de emisii de cardon nu mai este sustenabil și că energia verde este esențială pentru un viitor mai curat și mai verde.

ziua pamantului

Astfel de acorduri internaționale sunt importante pentru a coordona eforturile de reducere a încălzirii globale și a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel planetar, dar sunt destul de tardive, lente în aplicare și din păcate în dezacord cu politicile naționale care doresc dezvoltare și bunăstare în cel mai rapid mod. Fără să mai asteptăm planuri de la politicieni noi putem să avem încredere în oamenii de știintă și să le urmam sfaturile.

Să reducem consumul de energie.

Să reducem consumul în general (materii prime, apă, gaze, energie electrică) și mai ales risipa care caracterizează societatea modernă.

Să reciclam ajutând astfel la curățarea naturii și la reducerea utilizării de noi resurse.reciclare 3 la suta

 

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *