Vrei o baie care sa te reprezinte?

Baia este unul dintre spatiile indispensabile din orice casa. Amenajarea ei trebuie sa fie unica si sa ne reprezinte.

Paleta cromatica

Culoarea reprezinta sufletul faiantei si a gresiei. Daca imbini corect si cu stil culorile, cu siguranta te vei simti special de fiecare data cand vei intra in propria ta baie.

Culorile pe care le vei alege vor arata abilitatea ta creativa de a transforma atmosfera si mediul ambiental din baie intr-unul extrem de surprinzator si fascinant, atat pentru tine, cat si pentru oaspetii care au venit in locuinta ta. Tocmai de aceea imaginatia ta nu ar trebui sa aibe limite, iar modelele pe care le alegi trebuie sa starneasca ceva inedit in oameni. Chiar daca griurile si tonurile nisipii si-au pastrat pozitia fruntasa in topul preferintelor marilor designeri, venirea lui 2017 anunta instalarea culorilor inchise in decorul baii. Griul antracit, albastrul marin sau chiar negrul vor fi prezente in amenajarea acestui spatiu, in special sub forma finisajelor. Insa pentru cei care considera ca au o baie prea mica pentru a o finisa in culori atat de inchise designerii ofera alternativa: nuantele pastelate de bleu, verde, caramiziu sau chiar roz. Acestea pot aparea atat sub forma finisajelor cat si sub forma pieselor de mobilier.

Materiale naturale

gresie aparici polargresie si faianta ibero inspire

Una dintre principalele tendinte ale anului 2017 in amenajarea baii dicteaza utilizarea elementelor naturale. Nu te gandi doar la finisaje (pardoseala, produse pentru placarea peretilor etc) si la piese de mobilier, ci ia in calcul si obiectele sanitare confectionate din lemn sau piatra naturala. Anul acesta este cel in care un lavoar sau o cada din lemn sau din piatra vor face furori. Unii producatorii de obiectele sanitare au mers pana intr-acolo incat au fabricat panouri de dus din lemn de stejar – adevarate bijuterii provenie din natura! Plantele verzi sunt un alt mod de a aduce natura in decorul unei bai moderne. Poti achizitiona un ghiveci cu o planta exotica pe care sa o asezi in coltul incaperii sau poti alege chiar si varianta unei gradini verticale, adica inverzirea unui intreg perete. Si in tara noastra exista deja specialisti care pot realiza astfel de lucrari decorative. Trebuie doar sa-i cauti. Nu uita insa ca plantele au nevoie de aer si de lumina, asa ca renunta la aceasta idee daca baia ta nu este prevazuta cu o fereastra.


Geometria formelor

Formele geometrice au fost mereu la moda, iar in sezonul urmator se vor numara printre tendintele de baza in amenajarea baii. Designerii recomanda alegerea finisajelor cu imprimeu geometric sau chiar a placilor de gresie si faianta cu forme deosebite, asa cum sunt placile hexagonale, de pilda. De altfel, placile hexagonale nu sunt o noutate in domeniu, ci se numara printre cele mai cautate finisaje ale ultimilor ani, oferind decoruri simple si in acelasi timp spectaculoase.

gresie si faianta aktuellfaianta undefasa torino


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *