Ventiloconvectorul, alternativa perfectă pentru radiatoare sau aparate de aer condiționat

Cu toții ne dorim cea mai bună atmosferă în locuință, răcoare în timpul verii și căldură iarna. Cum obținem facil această atmosferă? Optând pentru un ventiloconvector. Acesta este echipamentul de care ai nevoie pentru încălzirea sau răcirea camerei tale.

Ventiloconvectorul funcționează simplu, absorbind aerul din cameră sau din exteriorul acesteia, cu ajutorul ventilatorului încorporat, trecându-l, dupa ce a fost întâi filtrat, prin schimbătorul de căldura încorporat. Astfel se obține aerul cald sau, dupa nevoie, rece, care va aduce atmosfera dorită în încăperea în care va fi utilizat.

Utilizarea unui ventiloconvector pentru încălzirea sau răcirea încăperilor este mai avantajoasă decât instalarea unui aparat de aer condiționat și a caloriferelor. Ventiloconvectorul este ideal pentru climatizarea încăperilor pentru că nu se limitează doar la una dintre funcții. Acesta îndeplinește atât funcția de încălzire cât și cea de răcire fără nicio problemă. Ventiloconvectorul poate înlocui astfel două aparate de climatizare separate, precum radiatorul și aparatul de aer condiționat, conferind mai mult confort la un preț avantajos.

Ventiloconvectorul are o putere suficientă pentru acoperirea necesarului termic pentru încăperi, asigurând confortul termic în mod eficient. Aparatul poate fi racordat la instalația termică din dotare.

Controlul și reglajul termic pot fi făcute cu ușurință, ceea ce garantează eficiența sporită a ventiloconvectorului. Spre deosebire de un radiator clasic, acesta poate ajusta temperatura dorită mult mai precis. Prin intermediul ventiloconvectorului se obține o temperatură ambientală uniformă, datorită principiului de funcționare, prin care aerul din încăpere este înlocuit cu aer cald sau rece. Acest lucru asigură o eficiență ridicată și un consum redus de energie.

Ventiloconvectorul are un randament ridicat și datorită faptului că nu presupune pierderi termice, cum este cazul radiatoarelor. Energia pe care o primește este convertită direct în căldura care este distribuită prin ventilarea frontală a aerului. Acesta utilizează o putere termică mai redusă, oferind un confort termic mult mai bun.

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

One thought on “Ventiloconvectorul, alternativa perfectă pentru radiatoare sau aparate de aer condiționat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *