Uscatoare de maini pentru toaletele publice

Actualizat la 26 April, 2016 at 10:42 am

uscator de mainiOdata cu instalarea lavoarelor in toaletele publice a aprut si nevoia stergerii mainilor. Prima solutie in acest sens, aparuta relativ tarziu, au fost prosoapele de hartie, urmata la scurt timp de uscatoarele electrice cu jet de aer cald.

Utilizarea prosoapelor de hartie pentru uscarea mainilor prezinta dezavantajul ca polueaza. Hartia trebuie colectata si predata in vederea reciclarii. Acolo, hartia veche este prelucrata si transformata in prosoape noi, cu probabilitate mare sa mai contina destui microbi, din cei ascunsi in ea.

Expertii au cazut de acord insa ca, oricat ar fi purtatoare de microbi prosoapele de hartie, concentratia acestora este mai mica decat cea a prosoapelor din textile, spalate periodic, cu detergent. Fara sa interzica cineva folosirea acestora in hoteluri sau alte localuri publice, folosirea celor de unica folosinta ramane indiscutabil mai sigura. De altfel, in ultimul timp au aparut numeroase recomandari de la specialist care sustin ca stergerea pe maini, chiar acasa, este de preferat sa se faca folosind uscatoarele cu aer cald sau prosoapele de unica folosinta, ceea ce, de altfel, a intrat deja in obiceiul multor consumatori. Uscatoarele cu aer cald, spre deosebire de alte metode, nu lasa deseuri poluante, usuca mainile rapid si placut.uscatoare de maini electrice

Avantajele folosirii uscatoarelor de maini electrice

IGIENA

 Noile uscatoare de maini permit evitarea contactului cu orice suprafata murdara sau cu incarcatura microbiana, cu risc pentru sanatatea noastra si care ar face ca spalatul mainilor sa devina la urma urmei un obicei si o necesitate complet inutile.

SIGURANTA IN UTILIZARE

Motorul cu inductie este dotat cu protectie termica si rezistenta electrica cu dispozitiv de siguranta pentru supraincalzire (protectie termica cu rearmare automata si termofuzibil de protective).

COSTURI REDUSE SI ECONOMIE DE RESURSE

Aceleasi dispozitive, datorita motoraselor de mica potenta, sunt economice. Iar daca se tine cont ca unele modele functioneaza pe baza de senzori ce limiteaza durata lor de functionare, in mod evident  au si un consum energetic redus.

PRACTICE

Prezenta uscatoarelor profesionale in baile publice inlatura riscul obturarii sistemelor de canalizare, problema frecventa in cazul aruncarii servetelelor, intentionat sau accidental, in vasul de toaleta.

uscotoare de maini electrice

INSTALARE SI INTRETINERE FACILA

Aparatele sunt robuste (structura externa confectionata din ABS sau inox, rezistenta la socuri), silentioase, usor de instalat si întretinut. Avand in vedere durata de functionare limitata, riscurile de defectare si totodata costurile de intretinere sunt aproape nule.

DESIGN SIMPLU SI ELEGANT

Aspectul placut si ingrijit face ca aceste aparate sa se potriveasca cu orice tip de mobilier de baie si in cele mai variate stiluri de amenajare.

PROTEJAREA MEDIULUI INCONJURATOR

Comparativ cu utilizarea servetelelor sau a prosoapelor de hartie, folosirea acestor uscatoare de maini reduce nu doar costurile cu serviciile de curatenie. Utilizarea dispozitivelor electrice anuleaza risipa de materie prima, in acest caz celuloza.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *