Transformă-ți casa într-una smart cu sistemul iT600 Smart Home de la Salus
Acum este mult mai usor sa ai grija de casa ta de oriunde te-ai afla prin intermediul sistemului iT600 Smart Home produs de Salus! Acesta are in componenta mai multe elemente interconectate care va va permite sa controlati printr-o aplicatie conectata la o retea wireless tot sistemul de incalzire al unei case, fie ca aceasta se face prin pardoseala, prin calorifere sau prin intermediul ambelor variante in acelasi timp.
Sistemul iT600 Smart Home este format din termostat wireless si cap termostatic, centru de comanda, gateway, prize inteligente, senzori fereastra/ usa, antena, amplificator de semnal, receptor pentru centrala sau pompa si contor de energie electrica.
Avantajele sistemului iT600 Smart Home
- Dispozitivele sunt interconectate printr-un sistem wireless
- Aplicatia Smart Home este intuitiva si user friendly disponibila gratuit pe Android, iOS si web
- Dispozitive usor de instalat datorita tutorialelor prezente in aplicatie
- Se pot controla mai multe tipuri de sisteme de incalzire: cu radiatoare, pardoseala, dispozitive electrice de incalzire
- Sistemul va permite sa gestionati aparatele electrice prin prize inteligente si monitorizarea energiei consumate folosind priza inteligenta si/sau contorul de energie electrica.
Iata tipurile de incalzire care pot fi controlate prin sistemul iT600 Smart Home
Incalzirea prin pardoseala
Cele mai importante caracteristici ale incalzirii prin pardoseala sunt temperatura scazuta de incalzire a suprafetei si inertia termica ridicata. Temperatura unei suprafete de incalzire nu trebuie sa depaseasca 35°C. Incalzirea prin pardoseala asigura un confort greu de obtinut prin incalzirea prin calorifere. E pur si simplu o placere sa mergi pe o pardoseala calda. Prin incalzirea pardoselii, se accelereaza evaporarea apei, lucru esential atunci cand vorbim de utilizarea bailor, a bucatariilor si a holurilor. Pentru multe persoane, cel mai mare avantaj al incalzirii prin pardoseala este invizibilitatea acesteia in cadrul locuintei si eficienta in incalzirea spatiilor mari/deschise.
Incalzirea prin calorifere
Incalzirea prin calorifere, denumita si incalzire „traditionala”, ofera posibilitatea cresterii rapide a temperaturii in incapere. Aerul incalzit de calorifer devine cald dupa doar cateva minute de la pornirea acestuia. Daca, in incapere, nu mai este nevoie de o temperatura ridicata, putem inchide robinetul caloriferului si reduce temperatura, economisind astfel energie. Atunci cand dorim sa schimbam rapid temperatura ar trebui sa folosim caloriferele, de preferat cu un continut redus de apa. Se recomanda amplasarea acestora in dormitoare acolo unde schimbarea rapida a temperaturii este necesara inainte de somn. Incalzirea prin pardoseala nu este potrivita pentru incaperi care sunt folosite doar ocazional, precum camerele de oaspeti si incaperile unde suprafata pardoselii este acoperita in mare parte cu mobilier. Se recomanda existenta unui calorifer in baie (chiar daca este indicat sa folositi incalzirea prin pardoseala), deoarece acesta poate fi foarte folositor pentru uscarea prosoapelor.
Incalzirea prin pardoseala si prin calorifere
Daca intentionati sa combinati incalzirea prin pardoseala cu incalzirea prin calorifere trebuie sa luati in considerare caracteristicile specifice fiecarui sistem. Temperatura de incalzire in sistemul de pardoseala este mai scazuta decat cea din sistemul de calorifere (in general aceasta se mentine la aproximativ 35°C pe cand apa din calorifere poate ajunge la 80°C; temperatura pardoselii incaperilor trebuie sa nu depaseasca 29°C si 35°C in bai. Nu trebuie sa uitam ca modalitatea in care cele doua sisteme functioneaza este destul de diferita. Incalzirea prin pardoseala are o inertie termica mai mare ceea ce inseamna ca pardoseala are nevoie de mai mult timp pentru a se incalzi decat caloriferele. Pe de alta parte, caloriferele se racesc repede dupa ce incalzirea a fost oprita in timp ce incalzirea prin pardoseala mentine caldura pentru cel putin cateva ore. Investitorii si instalatorii aleg sa instaleze sistemul in pardoseala la parter iar cel cu calorifere la etajele superioare. Depinde doar daca spatiul utilizat (bucatarie, sufragerie, baie) este la parter iar dormitoarele sunt la etaj. Caloriferele sunt recomandate pentru incaperi mai mici care nu sunt foarte utilizate in timpul zilei. Un sistem mixt este de asemenea o mai buna optiune pentru cladiri cu o structura arhitecturala complexa – de la balcoane cu ferestre mari pana la terase din sticla ce pot cauza o pierdere de caldura.