Solutii de incalzire ecologice cu peleti

Actualizat la 2 February, 2015 at 08:06 am

Arderea produselor din lemn este o solutie ecologica datorita capacitatii incredibile de regenerare a sursei. Daca macar s-ar pastra ritmul de plantare cu ritmul de taiere a copacilor probabil ca omenirea n-ar avea probleme la acest capitol inca multi ani de aici inainte. Fiind o resursa regenerabila lemnul si produsele obtinute din el au revenit in atentia noastra ca sursa de incalzire dupa ce s-a experimentat gazul si curentul electric.

Materialul de astazi prezinta doua produse care transforma resturile de lemn (peleti) in energie termica prin ardere. Incepem cu un produs cunoscut noua de sute, poate chiar mii de ani, soba. SOBA TIP SEMINEU BIO LUX este insa un produs modern fabricata din materiale adaptate vremurilor in care traim.

soba-semineu

Soba Biolux este proiectata pentru arderea peletilor de 6 mm în diametru si pâna la 25 mm în lungime. Aceasta soba tip semineu cu functionare pe peleti, a fost proiectata de Radijator pentru a fi montata exact in camera de locuit pentru a degaja caldura si a crea un ambient deosebit prin imaginea panoramica a peletilor arzand in spatele geamului termorezistent. Spre deosebire de cazanele clasice pe peleti, aceasta soba-semineu nu are nevoie de o camera tehnica pentru ca toate accesoriile sunt montate in interiorul acesteia. Datorita montajului in camera de locuit se recomanda o atentie sporita dimensionarii si montajului evacuarii de gaze arse.

Energia acumulata de la arderea peletilor este transferat in doua moduri in incinta locuintei:

  •  Puterea transferata de cazan radiatoarelor este de 14kW
  •  Puterea care este emisa în camera unde este montata soba prin convectie este de 6 kW

cazan-cu-peleti

Cazanul din otel Compact 20 este proiectat pentru arderea peletilor de 6 sau 8 mm în diametru si 25 mm în lungime. Peletii trebuie sa corespunda
standardului ONORM M 7135. Compact 20 este livrat asamblat, foarte usor de transportat si pus in functiune, si avantajul principal este forma compacta. Latimea este de 870 mm si se poate demonta usor, se poate transforma în doua parti, cazanul latime 580mm si buncar latime 290mm.
Puterea nominala a Compact 20 este de 20kW în conformitate cu standardul EN303-5. Arderea peletilor se realizeaza pe principiul de alimentare treptata cu peleti a camerei de ardere, iar întregul proces se realizeaza cu ajutorul sistemului de automatizare care permite selectarea unuia dintre cele cinci trepte de
putere. Este posibil sa se conecteze un termostat de ambient si se poate programa cazanul cand sa porneasca plus cicluri de ateptare de 7 zile.

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *