Soba tip semineu Quadro

Actualizat la 4 March, 2015 at 08:13 am

Societatea ABC PROIZVOD a fost înfiintata în anul 1990.  Prin dezvoltarea treptata si investitii constante, a evoluat de la o societate de comert la companie industriala de proportii. Sediul societatii este la Užice în Serbia de Vest, la 200 km de Belgrad. În prezent, productia se desfasoara în hale industriale moderne cu o suprafata de aproximativ 4500m². Compania este dedicata indeplinirii exigentelor clienttilor sai si calitatii produselor pentru care ofera o garanttie de cinci ani. Produsele sunt prezente, pe lânga piata ex-Iugoslaviei, din Slovenia pâna în Macedonia, si pe pietele din Grecia, România, Suedia si Irlanda. In comparatie cu gigantii de la nivel mondial, ABC PROIZVOD este o companie mica, dar cu cei 50 de angajati profesionisti si motivati si cu cea mai avansata tehnologie, este foarte eficienta si flexibila, capabila sa satisfaca dorintele celor mai pretentiosi clienti. Dezvoltarea fiecarui nou produs este realizata cu o mare responsabilitate, dragoste de munca si angajamentul celor mai buni experti ai companiei, dar si al celorlalti angajati, care cu cunostintele lor îsi aduc aportul la dezvoltarea unor noi produse.

sobe si cazane ABC PROIZVOD

Modelele ABC Quadro Inox si Gold sunt structural identice, diferenta constând doar în design, pretul fiind mai mic la modelul Gold pentru ca nu are insertii de inox la imbinarea partilor laterale cu partea frontala. Sobele sunt concepute pentru a utiliza drept combustibil lemn si carbune. Energia termica este transferata prin convectie in camera unde este amplasata. Caracteristicile de baza sunt eficiena maxima confirmata de procentul ridicat si complet de ardere. Temperatura scazuta a gazelor de evacuare, consumul mic si radierea eficienta în spatiu, sunt principalele calitati ale acestor sobe care sunt în acelasi timp si seminee cu un design care se potriveste oricarei locatii. Flacara bine conturata si sticla curata ofera satisfactia vizuala.soba semineu quadro gold
Am decis introducerea in gama a acestei sobe-semineu, datorita experientei in testare la laboratorul firmei de service din grup, CSI. Desi la prima vedere este o soba cu usa din geam termorezistent, care o regasim la preturi derizorii in DIY-uri, doar testand acest produs se poate intelege cu adevarat diferenta de pret. Se poate observa ca in interorul camerei de ardere gasim pereti din ceramica refractara care protejeaza peretii din metal oferind rezistenta in timp si eficienta maxima camerei de ardere. Principalul plus al acestor sobe este faptul ca arderea este ajutata cu furnizarea de aer primar si secundar, ceea ce înseamna ca în fiecare moment, avem o ardere completa (exista doua manere sub usa de alimentare, care sunt folosite pentru a regla aerul primar si secundar). Aerul primar este adus în partea inferioara a sobei, sub gratar, în camera de combustie si ofera o crestere rapida a temperaturii în timpul fazei de aprindere a sobei. Aerul secundar este adus în zona superioara a sobei si furnizeaza in camera de ardere o anumita cantitate de aer preincalzit, obligatoriu pentru o ardere completa a gazelor care sunt eliberate în timpul arderii lemnului. Pentru un control corect al aerului secundar, exista o regula generala soba quadro inoxsi anume: foc mic necesita o cantitate mica de aer secundar iar un foc mare necesita mai mult aer secundar. Aerul secundar are si un alt rol, acela de a preveni formarea de straturi de funingine pe geamul sobei, deci cu o reglarea corecta a aerului secundar, geamul va ramane mereu curat, arderea se va vedea foarte clar, oferind o ambianta speciala camerei in care este montata soba. Modul de reglare este prezentat in cartea tehnica si este usor de inteles si aplicat.

Calitatea materialelor utilizate, a sudurii si designul inovator fac din aceasta soba, un produs premium care este vandut cu succes in Irlanda, Suedia si Grecia.
In partea de jos a sobei se poatea observa o zona de depozitat lemne iar in partea de sus, exact deasupra camerei de ardere, a fost pastrat un spatiu deschis pentru a putea fi utilizat in uz casnic (incalzit mancare). Gratarul din camera de ardere, pe care are loc efectiv arderea, este din fonta, si a fost dimensionat pentru rezistenta la temperaturi inalte, arderea lemnelor si chiar a carbunilor, facandu-se fara nici un risc pe termen lung. Garantia oferita este de 5 ani, un alt aspect important ce demonstreaza calitatea acestei sobe tip semineu si increderea care o are furnizorul in acest produs premium.

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *