Soba tip șemineu Luca cu funcționare pe peleți aduce căldură în casa ta

Sobele ca sistem de încălzire au reprezentat o variantă extrem de populară la noi în țară. Cu toate acestea în momentul de față acestea nu mai reprezintă cea mai viabilă opțiune pentru asigurarea confortului termic de care este nevoie pentru o viață activă și modernă. Totuși, acum putem beneficia atât de confort, cât și de senzația specială pe care o resimțim când suntem învăluiți de căldura generată de o sobă achiziționând noul model de sobă tip șemineu Luca. De la Alfa-Plam.

Compania sârbească Alfa-Plam, producătoare de dispozitive pentru încălzire pe bază de combustibil solid, propune un model de sobă tip șemineu ce va încânta pe oricine. Cu un design simplu și minimalist, dotată cu două display-uri LCD, soba LUCA din oțel reprezintă o soluție practică și deosebită pentru a asigura căldura în încăperi. Aceasta funcționează pe bază de peleți și este prevăzută cu un ventilator pentru încălzirea spațiului și unul pentru evacuarea fumului.

Poate părea puțin demodată revenirea la o astfel de soluție pentru încălzirea locuinței, însă aceasta prezintă unele caracteristici foarte avantajoase, care merită luate în considerare. În primul rând, prețul. Costurile unui astfel de dispozitiv nu sunt deloc ridicate față de alte opțiuni. Combustibilul utilizat valorează mai puțin decât costurile pentru gaze, spre exemplu. Consumă în medie 1,92 kg de peleți pe oră.

Peleții au o capacitate de ardere foarte mare, aceștia ard aproape în totalitate, iar cenușa reziduală constituie doar 1% din masa inițială. Prin aceasta peleții emit foarte puține noxe în comparație cu alte tipuri de combustibil, având o putere termică ridicată. Aceștia provin din resturi lemnoase și agricole, fiind astfel de două ori ecologici. Sunt o variantă foarte convenabilă și ieftină, iar soba cu funcționare pe peleție este mult mai simplu de întreținut, căci peleții nu lasă multă murdărie în urmă. Peleții sunt ușor de transportat și foarte simplu de utilizat. Deoarece au dimensiuni foarte reduse aceștia pot fi manipulați cu ușurință, iar prin intermediul sistemului automatizat nu va fi nevoie să supraveghem funcționarea sobei. Avantajul unei sobe pe peleți este că poate asigura necesarul termic al unei locuințe care nu este racordată la gaze. Aceasta este o variantă mult mai potrivită, căci presupune un consum energetic mult mai redus și costuri de exploatare relativ mici.

Soba este confecționată din oțel, un foarte bun conductor termic, ce asigură distribuirea excelentă a căldurii în încăpere. Aceasta are încorporat un rezervor pentru peleți pentru 23 kg și prin apăsarea tastei de pornire este suficient să o puneți în funcțiune. În cazul încărcării manuale, este prevăzută cu un termostat special pentru a putea controla temperatura la care se ajunge. Timpul de funcționare depinde de necesități. Puteți opri dispozitivul oricând considerați că ați încălzit suficient camera.

Soba pe peleți este fiabilă și nu prezintă riscuri de defecțiuni majore. Displayurile LCD din dotare conțin informațiile relevante despre parametrii de funcționare, astfel indicând condiția și starea în care se află soba.

Nu în ultimul rând, soba tip șemineu LUCA conferă un aer boem, mult mai primitor locuinței. Aspectul vizual este unul deosebit, ce îmbie la relaxare și la momente plăcute alături de familie și apropiați.

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

romeo has 747 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *