Sistem recuperator de caldura apă rece – apa canalizare

In demersul nostru de promovare a solutiilor ecologice ne-am indreptat atentia catre un sistem simplu si deloc scump care are rolul de a recupera si refolosi energia. Se numeste SISTEM RECUPERATOR DE CALDURA APA RECE – APA CANALIZARE si are rolul de recupera caldura din apa evacuata , prin schimbul de caldura intre apa evacuata si apa proaspata , reducand cantaitatea de caldura care ar fi dispersata in mediu si totodata reducand consumul de combustibil / energie necesara pentru a incalzi apa rece.

Apa intra cu 10 grdade  Celsius, in urma transferului de caldura se incalzireste la aproximativ 24 de grade Celsius rezultand la o reducere a consumului de apa calda. In cazul utilizarii unui boiler / Centrale Termice, timpul aferent incalzirii apei reci la temperatura setata va scadea considerabil ducand la reduceri ale consumului de electricitate/gaz
recuperator-de-caldura recuperator-de-caldura-cu-boiler
Recuperarea caldurii este variabila in functie de lungimea instalata (se pot monta in serie mai multe ) si variaza intre 30% si 75%. Amortizarea investitiei se realizeaza intre 5 si 10 luni, pentru uz intensiv de apa și pana la maximul 2-3 ani in cazul utilizarii ocazionale – avand un timp de amortizare a investitiei similar cu panourile solare.

recuperator-de-caldura-INOVAProdusele vor intra pe stoc incepand cu luna martie 2016.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *